Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Белезите по рождение – какво всъщност означават?

Архив

< Февруари 2014 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Белезите по рождение са с различна форма, големина,

цвят и местоположение. Изключение е, ако представляват здравословен проблем. По-скоро са козметичен недостатък, пише rozali.com. Но възможно ли е да ги премахнете?

Белезите по рождение могат да бъдат изпъкнали, вдлъбнати или да са наравно с повърхността на кожата. Могат да са бели, кафяви, синкави, сиви, червеникави, лилави, жълто-кафяви. Сиво-сините са т.нар. монголски петна, характерни предимно за тъмнокожите. Обикновено изчезват от само себе си 7-8 години след раждането. Бяло-розовите петна по лицето се наричат ангелска целувка, а червеникавите петна по тила и гърба са т.нар. щъркелови ухапвания.

Понякога белезите избледняват или напълно изчезват с израстването на детето. Обикновено те са безобидни, не се нуждаят от лечение и не представляват здравословен проблем. Но е добре все пак да заведете детето си на кожен лекар, за да чуете професионално мнение по въпроса, тъй като може да окаже, че петното е бенка, която е добре да се премахне, за да не се развие от нея раково образувание (обикновено доброкачествено). Но някои хора търсят начини за премахването им от естетична гледна точка, особено ако белезите се намират на видими места (лицето, например).

Как медицината обяснява появата на рождени белези?

Все още няма точно обяснение, но има доста логични обяснения. Тъй като меланинът отговаря за пигментацията на кожата, съвсем естествено е в него да търсим причината за появата на белези по рождение. И по-точно в меланоцитите – клетките, които произвеждат меланин. Когато пигментът не се произвежда само в определени участъци на кожата, тогава се образуват петна, а заболяването се нарича витилиго. Смята се, че на същия принцип се появяват и рождените белези на определено място, където меланоцитите не произвеждат или произвеждат прекалено много меланин.

Някои петна, например по лицето и челото, се дължат на очни или мозъчни проблеми. Други белези, познати като хемангиоми, се дължат на оплетени тънки кръвоносни съдове. Има повърхностни или капилярни хемангиоми, дълбоки и смесени. Цветът им варира от червено до лилаво и обикновено са удебелени, релефни образувания.

Ако белезите ви по рождение са изпъкнали, бъдете особено внимателни да не ги закачите докато се къпете или при обличане, например. Ако белегът започне да кърви или се възпали, незабавно потърсете лекарска помощ. Не чешете белезите, избягвайте излагането им на силно слънце, използвайте слънзецащитни кремове.

Белезите по рождение не са наследствени.

Как се премахват рождени белези?

В зависимост от големината и вида на белега (дали е изпъкнал и има опасност да се разрани, дали е повърхностен или подкожен, дали е вид бенка и т.н.) се установява дали той може и е добре да бъде премахнат. Някои петна се премахват само чрез лекарства, други с лазерна терапия или хирургическа намеса.

Какъв е скритият смисъл на белезите по рождение и каква е причината за появата им?

Едно от вярванията е, че белезите на детето се появяват там, където се е докоснала жената по време на бременността си, когато някой я е стреснал или се е изплашила от нещо. А формата на белега върху детето описва нещото, от което се е стреснала родилката. Също се смята, че белезите се появяват и в резултат на силното желание на бременната да си хапне нещо (например грозде, и тогава белегът ще е във формата на грозде), а също и ако тя открадне нещо (тогава формата на белега описва това, което родилката е откраднала).

Според други вярвания пък рождените белези изобразяват моменти от миналия ви живот – хора, места, грешки, които сте правили.

Митове и легенди спрямо цвета и мястото на белезите по рождение

Белезите по рождение условно могат да бъдат разделени на светли и тъмни, като се вярва, че светлите са носители на тъмни сили и обратното. Ако имате светъл белег на врата си, то сте обречени да живеете в бедност, ако е на кръста ви, ще имате провален брак и нещастна любов, ако е на гърдите означава, че над вас тегне проклятие, ако пък е на ръцете или краката, означава, че ще печелите малко.

Любопитно: В миналото са изгаряли на клада хората с рождени белези, защото се смятало, че те са омагьосани или самите те са зли магьосници.


{text=Гласувай и напиши коментар под статията. Спечели награда за най-много коментари. Участвай в конкурса  ''Най-много коментари'' Спечелилите трима читатели ще получат спортни награди на 30 декември}

 

 

 


 

{jlvotes}

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

kakavida.com