Архив

< Октомври 2012 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Ариян Бейкър за списание "Тайм": В земите на древното царство Балхара

Роланд Бесенвал (на снимката вдясно, в центъра на Балх) е истински факир. С няколко думи

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

От „Осанна!“ до „Разпни го!“ - това преживя в рамките на часове

Ники Илиев. Режисьорът на „Чужденецът“ беше неприятно изненадан от атаките на кинокритиците по време на пресконференция в рамките на фестивала „Златна роза“. Той обаче успя да запази усмивката си, а както по-късно стана ясно, е имало и защо. Лентата му с участието на Кристоф Ламбер спечели една от най-важните награди – тази на публиката. Което все пак показва, че комедията, която отнесе толкова унищожителни коментари, все пак се харесва на зрителите.
Настроението на Ники Илиев все пак не беше помрачено и той успя да се наслади на часовете, прекарвани в морската столица в компанията на неговата съпруга Саня.
- С какво свързвате Варна?
- От Варна имам спомени още от моето детство, все пак е на морето най-малкото. Но мисля, че е прекрасен град и един от най-хубавите в България, да не кажа и най-хубавия. Винаги идвам с голямо удоволствие. Чувствам се супер и много се радвам, че сме тук.
- Как се чувствахте, когато „Чужденецът“ излезе на екран?
- Бях ужасно притеснен наистина. Не знаех какво ще стане с филма. За мен беше много важно бъдещето му, защото вложих година от живота си, много нерви и пари, и въобще доверието на много хора. Бях пред огромен стрес, но след това лека-полека, виждайки, че хората реагират добре, особено след премиерата, започнах да се успокоявам. В крайна сметка самото преживяване беше удовлетворяващо.
- Тръгнали сте от едни 30 минути, които са били за късометражен филм, но проектът е прераснал в пълнометражен. Доволен ли сте от крайния резултат?
- Първо не знаех доколко мога да се справя с такова нещо, най-вече с пълнометражен филм и имах много съмнения. С оглед на ниските ми очаквания, а и не само, съм доволен от крайния резултат, но това стана, след като го видяха други хора, като разбрах, че той се приема предимно добре. Естествено, има отрицателни отзиви, но предимно са добри, което по някакъв начин ме накара да се чувствам добре. След като го гледах вече доста пъти, видях, че има някои неща, които могат да станат по-добре. Няма нищо перфектно. Те са ми за урок, надявам се занапред да използвам тези грешки в своя полза. Предполагам, че ще има и нови, естествено, но може да се каже, че съм доволен в крайна сметка.
- Как беше работата с Кристоф Ламбер?
- При Кристоф Ламбер всичко беше много професионално. Дълго време преговаряхме лично за всички условия около договора му – заплащане, снимки и така нататък. Всичките неща минаха през него, не през други хора. Срещнахме се в Париж няколко пъти и в крайна сметка подписахме договор. Човекът дойде навреме, даже подрани за снимки. Знаеше си текста перфектно, предложи различни варианти, донесе си и дрехи. С желание подходи. Всички бяхме много респектирани от професионализма му. Дублите му бяха много добри, виждаше се, че има отношение към работата. След това не сме се виждали, само сме си комуникирали по имейл, телефон. Мога да кажа, че съм много доволен от него.
- Имаше ли нещо, свързано с България, което му направи впечатление по време на снимките?
- Почерпихме го с баница, каза, че е много вкусна. Искаше да си купи едни дънки, които му бяхме взели за неговия герой. Аз, естествено, му ги подарих. Каза, че във Франция нямало такива кройки, явно в България ги правят по-различно. Той е идвал у нас все пак и много добре знае страната ни. Но и ние снимахме във Франция. Беше приятно изненадан от това, че сме много малък екип и работим така отдадено, професионално. Това беше, нищо друго българско не му направи впечатление. То нямаше и какво, честно казано.
- Казахте, че по филма сте работили приятели. Предполагам, че тази атмосфера се е запазила и по време на снимките. Как протекоха те, имаше ли забавни ситуации?
- Повечето хора така предполагат. Имаше забавни ситуации, но като цяло не беше забавно по време на снимки. Беше много стресиращо, тъй като пак казвам: и откъм бюджет, и от това, че снимахме и в други страни, много ни натовари. Специално във Франция имаше много неща, които трябваше да се уреждат. Французите гледаха малко подозрително на нас. Придвижването, местата за спане, всички други неща... места за снимки ни затрудняваха, защото сме в сравнително непозната държава. Обърквахме се по улиците със задръстванията, гонихме график, така че беше малко трудно. Като се върнахме след това в България и заснехме сцените в Лещен, там вече се отпуснахме и се чувствахме добре, защото ни посрещнаха много хубаво, много топло. Но за забавни моменти е трудно да се каже, защото аз направо припадах всяка вечер, като приключеха снимките. По 13 часа бях на крак и всички неща, за които трябваше да се мисли... наистина беше тежко.
- Имали сте срещи със зрителите. Какво е тяхното мнение за филма?
- Специално на нормалните зрители, тези, които си купуват билети и ходят на кино, мнението е страхотно. Ние го представихме на много места. И във Варна сме идвали, в Бургас, Козлодуй, Банско... В много градове лично сме ходили и реакцията винаги е горе-долу една и съща – на едни и същи места реагират, смеят се, аплодират. Мисля, че остават доволни. Излизат усмихнати и казват, че филмът ги е заредил позитивно. Дори и сега в Марбея като бяхме. Имаше англичани, колумбийци, от Иран, които много се радваха на филма и виждах, че ги зарежда позитивно. И те това признаваха, което по някакъв начин ни даде обратна връзка. Аз се почувствах удовлетворен, че целият този труд по някакъв начин е имал смисъл.
- Извън прожекторите какъв е Ники Илиев?
- По-скоро съм затворен човек и по-трудно контактувам с непознати хора. Как да кажа какъв съм? Трудно ми е... Опитвам се да бъда по-добър във всяко едно отношение. Въпросът е колко успявам – не знам.
- Как обичате да си прекарвате свободното време, ако изобщо остава такова?
- Остава свободно време. Сега с тези пътувания е по-малко, разбира се, но имам свободно време. Прекарвам го обаче в писане на сценарии за следващи проекти, което е пак един вид работа. Обичам спорта, занимавам се с бойни изкуства – това, което го има и във филма. Практикувам почти всеки ден, ако съм в София. Гледам филми.
- Какви филми харесвате?
- Обичам хубави филми, зрителски по-скоро. Не съм много по арт киното. Обичам филми, които са емоционални, които успяват да ми въздействат. Независимо дали ме разсмиват или не, но те трябва да ми държат интереса. Така че са наистина разнообразни.
- Споменахте за следващи проекти. Имате ли вече някакви планове?
- Имам два почти готови сценария, в момента се доусъвършенстват. Единият е с работно заглавие „Живи легенди“. Той е по-скоро филм за приятелството и за втория шанс – че никога не е късно човек да следва мечтите си. По някакъв начин пак е комедиен, планираме да го снимаме край морето. Най-вероятно тук някъде около Варна ще бъде. И идеята е да е летен, зареждащ филм, който да е хем забавен, хем по някакъв начин да е вдъхновяващ и да има своето послание. Имам и друг проект, който се казва „Без дъх“ - като работно заглавие. Той е нещо между екшън и драма. Става въпрос за бойни спортове, за ММА. Има и други неща вътре, както и взаимоотношения, любовна история. Малко по-сериозен е, малко по-тежък и труден за заснемане, така че той може би ще остане за по-нататък, когато и аз добия малко повече увереност и се справям малко по-стабилно в тази професия.
- Казахте, че искате да направите още един позитивен и зареждащ филм. Какво може да ви накара вас самия да се усмихнете?
- Много неща могат да ме накарат да се усмихна. Жена ми Саня ме кара да се усмихвам, любовта по някакъв начин... Въобще отношенията с близките ми хора. Както и работата – това, че имам възможността да направя филм. Надявам се това да продължи. Когато виждам, че филмът по някакъв начин е повлиял на публиката и те излизат щастливи, това прави и мен щастлив.
Виолета Тодорова


 


{jlvotes}


Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Глобус

Да се завърнеш в бащината къща......понякога и в спомените си

Вървя по брега на морето... след мен остават само стъпките ми...

Прочетете още...
 
Скъпи Дядо Коледа, щом казват, че изпълняваш всичките ни желания..............

marb2 1Застудя и зафуча по българските земи. Небето оловно се начумери. Врабците зиморничаво

Прочетете още...
 
Образованието по испански... и там има недоволни/ част II

marb3В Марбея и околовръст има една очевадна закономерност, за която почти не се

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com