Архив

< Юни 2018 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
25 26 27 28 29 30  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

DSC 0005a MiroЛатино ритми, морски бриз, красиви тела в сластни извивки... въздухът

вибрира... Bailando, bailando, bailando, bailando... Ese fuego por dentro me está enloqueciendo. Me va saturando… (Танцувам, да танцувам, да танцувам, танцувам... Този огън вътре в мен ме подлудява)... Оле! Стъпка напред, две встрани, усмивка, завъртване и... Започва ZUMBA FITNESS®, най-горещата фитнес забава, най-шеметните, вдъхновени от латино танците и латино настроението тренировки... И, то се знае, с един от най-колоритните и въодушевяващи зумба фитнес инструктори – Миро! И не къде да е, а в един от най-спортно и професионално организирани фитнес центрове – този на ТИМ!

 

Миро изглежда като един много Енрике Иглесиас парти тип - волен и небрежен по детски мъж иDSC 0005a Miro как не, след неговите известни Zumba® фитнес яхтени партита из водите на Черното море https://www.facebook.com/pg/zumbamiro/posts/, които Миро организира за почитателите на Зумба, нооо това е само на пръв поглед. На втори, а и след като го запиташ какво е ZUMBA FITNESS®, откриваш една много дисциплинирана, силна и дори стоманено волева личност.

 

 

Малко са хората, преборили се с натрупаните 110 кила в миналото, които той не само стопява, но и стъпва на фитнес инструкторския подиум – и то най-добрият сред най-добрите и един от първите треньори, защитили лиценз за STRONG by ZUMBA в България. Дали е генетично закодирано или благодарение на висшето му образование в ИТ технологиите https://zumbavarna.eu/ (сайтът му е с най-добрият уеб дизайн, който съм виждала и не съм профан в тази област, ама хич даже), или всичко това и + желанието му да победи и да бъде победител... вие ще прецените, на мен ми свършиха супер възторжените думи – вие сте на ход да добавяте вашите!

 

 

Зумба Миро 1

 

Та ето, говорим си с Миро под сянката на... ех, не са онези ми ти тежко развети палмови листа в прохладна латино нощ, и все пак сме на едно от най-култовите фитнес места – Двореца на спорта. Рано сутрин е, уикенд, листата са широколистни и е Варна. През все още мъгливо заспалите улици около нас започват да се събират тези, които следват своя фитнес инструктор от години – усмихнати, нетърпеливи да започне един от най-крейзи, диви и секси, мнооого секси фитнес класове – ZUMBA FITNESS®

 

 

- Какво всъщност е Зумба?

 

 

- ZUMBA FITNESS® е програма, – Миро, този така хай–парти изглеждаш мъж, изненадващо налага една много сериозна, властна и интелигентна атмосфера на разговор - която миксира опияняващите и екзотичните ритми на салса, меренге, хип-хоп, фламенко, бели денс, кумбия, бачата, самба и песните на най-известните денс латино икони: Шакира, Дженифър Лопес, РикиZumba c Miro i klas Мартин, Пит Бул, Daddy Yankee, Дон Омар, Yandel и къде без Luis Fonsi, Daddy Yankee and Justin Bieber, "Despacito" и то се знае - Енрике Иглесиас! Голяма част от тази музика е ексклузивно създадена само за ZUMBA FITNESS®. Първо тя идва при нас, във фитнес салоните, и не се разпространява никъде другаде, едва след 6 месеца песента се пуска официално за продажба и като видео клипове, и в YouTube.

 

 

 - ZUMBA FITNESS® е базирана на принципа на intermittent (интермитентен) - периодична, протичаща с прекъсвания, на интервали тренировка. Разликата от другите видове H.I.T. (интервални тренировки) е, че тези интервали не са равномерни – тренировката протича под формата на една вълна, вълнообразно... сваляш, качваш темпото, интервалите са с различна височина и различна дължина - всичко това зависи от мен и е според хората, които са в залата... Наблюдавам хората през цялото време, виждам как се чувстват, как реагират и според това преценявам как да подредя плейлиста, т.е. плейлистата ще е направена с една динамична песен, следвана от песен с по-бавен темп или мога да увелича битовете на песента, или да ги намаля... Горенето на калории започва на 5-10 минута след загрявката и продължава час-два, след като тренировката е приключила. В плейлистата включвам популярни латино песни, но също така и български народни мелодии и от време на време играем хоро например...

DSC 0012

 

 

- Има много видове Зумба – разказва Миро - повечето програми са разработени върху основата на ZUMBA FITNESS®, която е микс между фитнес и танци и оттам нататък в различните програми се включват различни уреди или програмата е разработена за конкретна целева група, като Zumbini, която е за най-малките и е предимно за подобряване на връзката между родителя и детето. За съжаление този вид Зумба още не е навлязъл в България.

 

 

- За по-големите деца са разработени Zumba Kids и Zumba Kids Junior, други видове, за които аз съм лицензиран са:

 

Zumba Toning (с тежести до 1кг), Zumba Step (с нормален степ или специално разработен Razor Step от Zumba) – използвате се много леки тежести, до 1 килограм... има и

 

Aqua Zumba – във водна среда,

Zumba c Miro i

Zumba in the Circuit,

 

Zumba Gold – за възрастни, със затруднено движение, където движенията не са толкова динамични,

 

Zumba Gold Toning (отново с тежести, но с по-леки движения пак за възрастни и хора със затруднено дижение),

 

Zumba Sentao – използват се столове като уреди за упражнения на трицепс и други мускулни групи и STRONG by Zumba™ - най-новата лицензирана програма на ZUMBA FITNESS®, като това е съвсем нов вид тренировка и няма нищо общо със Зумба.

 

 

- Каква е разликата между STRONG by Zumba™ и другата Зумба (другите програми от Zumba)

 

Гергана Нанева и MIRO

 - STRONG by Zumba™ е високо интензивна интервална тренировка – H.I.I.T. , методика или метод за трениране. При нея танци са изключени, в музиката липсват популярните мелодии, използвани в останалите ZUMBA FITNESS® и тя се композира изключително и само от музикалната компания на ZUMBA.

 

 

Програмата STRONG by Zumba™ е подходяща за всички, но е разработена най-вече за фитнес ентусиасти и хора, които искат повече. Водеща в програмата е музиката, която е създадена специално за програмата.

 

При повечето подобни програми се наслагват упражнения върху вече готова музика. В STRONG by Zumba първо се създават комплексите от упражнения след което се композира музика за всеки един от тях, като по този начин се помага на трениращите да следват серията от упражнения по-лесни и се стимулират да дадат повече от себе си.

 


Програмата е разделена основно на 4ри части (квадранти) плюс загрявка и кулдаун (Cooldown). Зумба денс 1Всеки квадрант покачва интензитета на упражненията, а в последния 4ти квадрант се правят упражнения на земя най-вече за коремната мускулатура.

 

 

Гореща като колумбийския си произход, където всичко е избуяващо дивно, красиво и волно, ЗУМБА означава бързо движение и забава и... О, да, Зумбата е най-забавната, фантастично ефективна, лесна за следване, топяща излишните калории танцова фитнес забава, по която са луднали милиони хора по света.

 

Без нарочно да е замислено, някак си от само себе си всичко около Зумбата е забавно и весело! Така, както и нейното възникване - случайно някъде през средата на 90-те... 94-95 та, когато Алберто Перес–Бето (Beto Perez) забравя музиката си за фитнес тренировката и вместо Donna Summer, Bee Gees, Даяна Рос и „Everybody Dance Now“ взема едно латино CD от колата си и започва тренировката под латино ритмите. Естествено, славата му се разнася и Шакира го представя чрез хореографията в клиповете си и ... Бумът на ЗУМБА фитнес се развихря – започва една невиждана феерия от латино фитнес партита, към които неминуемо се пристрастяваш и не само заради зареждането с електричество от кипящата енергия, не само заради извайване на тялото, подобно на латино дивите, но и заради усмивките, които озаряват лицата.

 


Логично следва бизнес решението на тримата Албертовци и тримата колумбийци - Алберто Миро 1Перес–Бето, Алберто Пърлман и Алберто Агион, да създадат компанията ZUMBA FITNESS®. И в началото може да е бил един клас, луднал по латино аеробик емоцията, но сега 15 милиона в над 180 страни екзалтирано следват зумба класовете и лудостта залива всички фитнес салони.

 

 

Днес ZUMBA FITNESS® е огромна не само фитнес индустрия, но и продуцира и собствена музика, записана и лицензирана специално за фитнес тренировките от най-известните латино звезди! Марката произвежда запазена марка облекла и дори гирички и тежести, подобни на маракасти (вид музикален инструмент), но с две топки на дръжката и вътре с подвижни тежести, което Зумба денссспомага за допълнителното натоварване на мускулатурата и добавя забавен елемент в тренировката заради звука, който издава... ZUMBA FITNESS® е марка и стил, начин на живот, радост и безбрежно удоволствие да се чувстваш способен, жизнен и здрав!

 

 

Така че, когато решите, че ви е скучно и тъжно и сте малко в повече наднормено тежки или хммм... не достатъчно красиви... просто облечете фитнес зумба трикото и последвайте Миро с ритмите на най-диво сластните латино танци. Животът става различен, тогава става весел, красив и волен!

 

 

Ole! Baila con migo, mi amor!TТанцувай с мен, моя любов!

 

 

„Si sabes que ya llevo un rato mirándote. Tengo que bailar contigo hoy (¡D.Y.!) Vi que tu mirada ya estaba llamándome. Muéstrame el camino que yo voy, oh.“ (Да знаеш, че от известно време те наблюдавам, трябва днес да танцувам с теб. Видях, че твоят поглед ме повика, покажи ми пътя и аз ще дойда.)“ Despacito“ - Luis Fonsi Ft Daddy Yankee.

 

 

ZUMBA FITNESS® - волното латино фитнес усещане, което променя живота ти и го прави малкоЗумба денс 2 по-... или много по-прекрасен! Оле!

 

 Милена Марева

 

 

И една полезна информация: За всички, които желаят да станат фитнес инструктури в STRONG by Zumba – професионален курс за обучение с лиценз за инструктори:

 


https://zumbavarna.eu/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/strong-by-zumba-%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8

 

 

Yo quiero estar contigo, vivir contigo
Bailar contigo, tener contigo
Una noche loca (una noche loca)
Ay besar tu boca (y besar tu boca)
Yo quiero estar contigo, vivir contigo
Bailar contigo, tener contigo una noche loca
Con tremenda loca

(Ooooh, ooooh, ooooh, ooooh
Ooooh, ooooh, ooooh, ooooh
Ooooh bailando amor ooooh
Bailando amor ooooh es que se me va el dolor
Ooooh).

 Enrique Iglesias - Bailando (Español)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com