Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Архив

< Април 2019 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

00000a Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

 души, а всички ние - Бог, Дух и енергия  изграждаме Вселената ...

 

 

 

„Първата глътка от чашата на науките те прави атеист, но на дъното на чашата те очаква Бог.“ - Вернер Хайзенберг, Нобелов лауреат за физика

 

 

- Защо наследниците на най-богатите хора ходят в училища без таблети, с дъски, на които се пише с тебешир, със старомодни чинове и библиотеки с много книги? Защо децата на директора на еBay, на служителите на Google, Apple, Yahoo!, Hewlett-Paskard и дори 4-годишният британски принц не използват интернет и таблети в училище, а трите деца на Бил Гейтс до 14-годишна възраст не са имали смартфони?

- Зло, или добро е „Синтия“?

- Разумът продукт на мозъка ли е, или независимо съществуваща светлинна материя?

- Какво е човекът? Батерия на всемирния разум или съзнателно творение генериращо съзнание?

- Какво е Бог? Човек, или Всемирен разум, Акашови хроники, космическа банка с данни от концентрирана енергийно-светлинна информация?

 - Знаели ли са древните жреци тайните на необятността на вселенския разум и човешката материя?

 

00000a

 

СТУДЕНТСКА НАУЧНА СЕСИЯ "МЛАДЕЖ, НАУКА, СЪВРЕМЕННОСТ" ПРОВЕДЕН И ОРГАНИЗИРАН ОТ СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ НА ВСУ "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР, ВАРНА, БЪЛГАРИЯ
1.12.2017 год.

 

 


ТЕМА:


Глобализацията и измеренията на човешкото развитие

 

 

 

„И сега ние ще си позволим да твърдим, че нашето изучаване на Великото Всичко е достигнало целта си. Ние виждаме света да се снабдява и изпълва със смъртни и безсмъртни същества и да се превръща сам в едно същество от този род, което обгръща всички видими неща, един образец на Създателя и на възприетия от сетивата Бог. Така той става най-великият, най-добрият, най-хубавият и най-съвършеният свят, произлязъл от първоначалното единство на Вселената." - Платон „Тимей"

 

 

„Какъвто е изгледът на дъгата в облака в дъждовен ден, такъв беше изгледът на заобикалящото го сияние. Това беше изгледът на подобието на Господнята слава“ (Библия, Книга на пророк Йезекиил 1:28)

 

 

 

Епохата на Просвещението или осветената епоха

Просвещение - enLIGHTenment – осветяване

 

От древна Гърция и древен Рим до ученията на хиндуизма, будизма, исляма, християнството, в текстове и жития, митове и легенди, през вековете, от далечното минало се разказва за светии, възнесени същества и просветени адепти с блестящи ореоли от сияйна светлина. И макар че дълго време ние вярвахме, че нимбът (лат. „облак“ или „мъгла“) е просто един красиво обожествен и фантастичен символ, то днес се налага мисълта, че този символ всъщност може да е действителен - концентрирана енергия с много силна интензивност и висока честота на трептене на биофотони, като резултат от силата на духовното възвисено съзнание или просветлението, дарба на чистите и духовно извисени осветители.

 

 

Дали случайно соларните скални светилища на траките, наречени по-късно от християнството капища са били изграждани по най-високите, най-близко до светлината на слънцето планински върхове? „Много доказателства сочат, че тези древни светилища може би са били построени като древни енергийни машини, съобразени с енергийната мрежа на Земята, осигуряване на енергия за изцеление, както и за предсказания, а може би и за още неща, които остават неизвестни за нас, като енергийни генератори или устройства за електронни „акустични вибрации“, или „ инженерни съоръжения за следене на движенията на земната кора... или за комуникация с Всевишен разум?

 

Древните хора, които са построили тези обсерватории, са знаели не само движението на звездите, но и тайните на честотата на вълните, и на енергията. Признаването на мегалитните конструкции като астрономически, соларни обсерватории през 1954 год.е заслуга на д-р Александър Том, който над 20 години анализирал и изучавал над 600 мегалитни обекта в цял свят“. (17)

 

 

 

Глобализацията и измеренията на човешкото развитие

 

Днес, човечеството навлиза в една нова екстремално непозната епоха на революционен подем в технологиите. Уникален момент от човешката история, в който компютъризираните машини релативно променят не само фундаменталните основи на обществено-социалната конструкция, но и структурата на мозъка, начина на възприемане на информацията и модела на мислене и общуване - те обаче преобръщат посоката на разбиране и във всички останали научни области - медицина, физика, химия... променят изцяло света такъв, какъвто го познаваме днес, защото утре светът няма да е същия... или поне не ние, човеците!

 

В исторически план след аграрната революция преди 10 000 години, научната революция през 17-ти век, индустриалната на 18-ти век, техническата в 19-ти век и технологическата на 20-ти, които доведоха до огромното разрастване на човешката популация, явно 21 век ще е разтърсен от хуманоидната революция или правото на човек да остане жив, а вероятно 22 век ще е революция на изкуствения интелект (хуманборг) срещу всемирния разум.

 

 

 

Очаква ли ни бъдеще населено с елитни човешки клонинги, одушевени с копия на душите ни?

 

„Седем грама от Душата, от онази по-светлата, да, да, хеййй онази, клонинга на Айнщайн, с повечето фотони и ако може да е био, please!“

 

Светло, красиво, може би перфектно стерилно, умно и много интелигентно ... съвсем човешко, той се усмихваше на продавачката... От плът и кръв, хуманборгът (изкуственият човек) беше изместил човека ...21 век... Фантастика, или не съвсем?!

 

 

 

Дискусии относно неизвестното

 

През 1954 година Олдъс Хъксли пише в „Дверите на възприятието“, с.61 „В един свят където образованието е предимно вербално, високообразованите хора намират почти за невъзможно да обърнат сериозно внимание на нещо друго освен на думи и понятия.“(1)

 

 

 В древността, точно обратното на Хъксли, философът Платон силно обезпокоен от необузданото развитие на писмеността, съмнявайки се, че това ще лиши хората от памет и истинско познание, предупреждава: „Внимавайте, вредите от това са много големи. Какво губи човек от това, че работи с писменост? Губи пряката си връзка със слушателите. Слушателят се отдалечава и се превръща в читател.“ ...(2)

 

 

Въпреки страховете на Платон, в крайна сметка писмеността доведе до създаване на компютъра и днес никой не се съмнява в неговата сила в развитието и еволюцията на технологиите и живота.

 

 

Всяка декада от съвременното развитие на обществото има своята дискусия около този феномен на страха - технофобията: през 80-те години – манипулират ли ни чрез телевизиите, през 90-те на терена на общественото обсъждане бяха - пристрастяват ли видеоигрите, а днес: превръщат ли ни в роби модерните технологии, няма ли неконтролируемо развитие на медицината да изтрие хуманистичните основи на обществото, зомбират ли ни социалните мрежи, променят ли те човешкото общуване и разбирането ни за приятелство, колко вредни са всъщност излъчванията излъчванията на мобилните телефони и т.н... Днес, в нашия силно глобализиран свят, технологиите управляват и оформят всичко: политика, култура, история, икономика, демография...

 

 

Въпреки, че всяка една технологична революция е водила до просперитет, повишаване на стандарта на живот, по-висок хуманитет, по-справедливи социални нагласи и други положителни въздействия, хората винаги са се страхували да не бъдат заменени от машините, да не бъдат превърнати в „излишна и безполезна маса“ и всичко онова, което може да доведе до социален хаос и силно социално разслоение.

 

 

Във все по-глобализирания ни свят политолози, футуристи и философи съзират и силно негативни тенденции към една неконтролируема централизирана власт и опасността от присвояване на технологичния прогрес за определена социална прослойка. И вероятно има повод за страхове, защото човечеството е достигнало до етап, при който темпът на технологичните промени надвишава многократно етапа на моралното и духовното развитие на хората...

 

 

...Taĸa в хода на споровете достигнахме до ерата на мегаглобалната интернет мрежа и Гугъл, а новата дилема е дали търсачката ни е направила по-глупави и по-манипулируеми. През август 2008 г. в списание „Атлантик“ американският интелектуалец и културен критик Никълъс Кар публикува есе, формулирайки един от най-важните дебати на нашето време: дали всеобхватността и лесният достъп до информацията на интернет, не ни лишава от способността си да запомняме, четем и мислим, с което беляза началото на поредната доза страх от технологиите. „Is Google Making Us Stupid“ По-глупави ли сме станали? ... или по-киборгизирани?!

 

 

 

Божественият 9-и дан Го хуманборгът

 

През 1943 год. неврологът Уорън Малккълък и математикът Уолтър Питс откриват, че работата на нервите може да бъде имитирана с помощта на електрически вериги, свързани по подходящ начин и че изкуственият мозък може да мисли, което поставя началото на мислещата машина. Карел Чапек през 1920 г. в пиесата си R.U.R. (на чешки: Rossumovi univerzální roboti), вече му е дал име - робот, а според Оксфордския английски речник думата роботика се използват за първи път от Айзък Азимов в неговата научна фантастика – разказа „Liar!“, публикуван през май 1941 г. в Astounding Science Fiction. Междувременно първият хуманоиден робот „Електро“ е представен на панаирите през 1939 и 1940 г. (3)

 

 

В наши дни, (11 май 1997 год.) шахматният суперкомпютър на IBM Deep Blue вече побеждава руския гросмайстор Гари Каспаров - един от най-добрите шахматисти в света. Някак напук на скептиците, които веднага обявиха, че компютърът никога няма да може да победи човек в китайската игра Го заради невъобразимостта на мисълта, че машината може да копира човешка интуиция - компютърът AlphaGo, създаден от Google, побеждава в 4 от 5 игри смятания за жива легенда на играта носител на 18 световни титли и носещ “божествения” 9-и дан Го играч Лии Де-Дол, който е... човек! (4)

 

 

Πpeз 2014 гoдинa ĸoмпютъpнa пpoгpaмa, наречена Юджин Гycтмaн, дело на Владимир Веселов, Евгения Демченко и Сергей Уласеня, зa пpъв път ycпя дa пpeминe тecтa нa Tюpинг, тoecт дa зaблyди oĸoлнитe, чe e чoвeĸ, като съвсем успешно ce пpeдcтaвяшe зa 13-гoдишeн yчeниĸ oт Oдeca. (5)

 

Все пак Божественият Го и Женя Густман са от метал, пластмаса и фибростъкло, а на хоризонта вече се появява идеята за изкуствен сииборг... от плът и кръв.

 

 

Филмът „Безсмъртен“ (Selfless) третира един фантастичен засега сюжет: човек е способен да прехвърли своето съзнание в тялото на друг човек в желанието си да остане безсмъртен, за да може да завърши човешката си мисия в едно по-жизнено тяло... Прогресът в технологиите ни кара да вярваме, че някога в бъдещето това ще се извършва в едно изкуствено създадено, но напълно човешко създание от кръв и плът. Звучи невероятно, нали? Но не съвсем...

 

 

 

Първият изкуствен организъм, способен да се размножава вече е създаден

 

През 2007 г. бившият ветеран от Виетнамската война, американският учен Джон Крейг Вентър, за пръв път разчита целия човешки геном, а през 2010 г. създава първия изкуствен организъм - жизненоспособен синтетичен ДНК код на бактерията, способна да се размножава, т.е. “изкуствен живот”, наречена "синтетична Mycoplasma mycoides JCVI-syn1.0". От ETC (Канада) я наричат "Синтия"(англ. Cynthia). Изкуственият организъм "Синтия" е компютърно проектиран геном, точно копие на естествения си аналог, с добавен "воден знак" за да се разграничи от оригиналната версия, съдържа и скрит код от имена и изречения, заедно с линк и имейл адрес, за кандидат-декодери.

 

На 7 септември 2010 г. на пресконференция в Българската академия на науките ученият коментира: "Тази клетка е много могъщ инструмент, с който можем да създадем каквито и да е биологични видове. Следващата стъпка е операционната система да се инсталира в хардуера на компютъра на празна клетка и да се види дали ще може да се стартира.“(6)

 

 

 

„Ако софтуерът или компютърният код има еднакви свойства с ДНК и ДНК е софтуер, то тогава кой е написал програмата“, Панкаж Джоши, доктор по философия

 

 

След ядрената бомба, няма друга наука, която да предизвика такава буря с такъв широк диапазон от полемики и чувства - от възторг и надежди до страх, гняв и пълно отричане като синтетичната биология и генното инженерство. Според специалисти от НАСА синтетичната биология е една от най-мощните технологии в света. Клетките са миникомпютри, а ДНК е програмен език.

 

 

 

Възможностите на 3D принтирането

 

Междувременно синтетичната биология и биотехнологиите дават сериозна заявка като бъдеща индустрия - на 5.05.2014 г. 3D-принтер отпечатва първия синтетичният вирус PhiX174 създаден от компанията Autodesk и започва производството на синтетични Phi-X174 бактериофаги, вирус, който заразява бактерии с Е. коли, което е напълно безвредно за хората.

 

Но не всички споделят тази оптимистична гледна точка и докато учените виждат огромен потенциал за създаването на нови ваксини, лекарства и наноматериали, то природозащитниците виждат в това опасен потенциал за разрушаване на планетното биоравновесие и заплаха от създаване на биологични оръжия. (32)

 

„Синтетичната биология със сигурност ще стане основа за нови форми на биотероризъм и тези постижения в науката ще изглеждат така, както хакерството през 80-те години. Но тогава само единици си представяха докъде ще достигне днес“, казва ръководителят по компютърна безопасност на компанията Decision Strategies.(33)

 

 

 

 

„Ако квантовата физика не ви е оставила напълно шокирани, то вие не сте я разбрали. Всичко, което наричаме истинско, е съставено от неща, за които не се отнася думата истински.“ – Нийлс Бор, Нобелова награда по физика през 1922 година.

 

 

Края на 19-ти век бележи началото на изследванията на връзките между енергията и структурата на материята – грандиозен преломен момент в осъзнаването, че всичко във Вселената е изградено от енергия.

 

 

 

Бозон на Хигс - "Частицата Бог"

 

Следващият ход е на физиците и откриването на нова елементарна частица - потенциално нова природна сила. B ĸpaя нa 19-ти вeĸ физицитe зaпoчвaт дa разбират, че всичко във Вселената е изградено от енергия, а материята е само човешка илюзия.

 

През 1964 г. Питър Хигс предлага хипотезата, че навсякъде в пространството съществува поле изградено от масивни скаларни (вид енергийни) елементарни частици, а всички останали елементарни частици взаимодействат с него. В резултат на това взаимодействие частиците получават маса и енергия. (7) Така както Никола Тесла проповядваше - свободна енергия, която е неизчерпаема, навсякъде около нас и която изгражда вакуумът в космоса ... и мозъчните клетки.

 

 

 

"Мислим, че Бог ни гледа отгоре, а той ни вижда отвътре." - Св. Йоан Златоуст, патриарх Константинополски

 

 

 

Загадките на човешката материя

 

Аурата - хората могат да отдават и приемат светлина енергия

 

Звучи невероятно, но нашето тяло излъчва светлина, продуцирана от неговите повече от 60 билиона клетки. Въпреки че е съвсем слабо, това излъчване на светлина може успешно да бъде индуцирано при облъчване с ултравиолетови лъчи.

 

 

Първите биологични открития на тези особени радиации - свръхслаби ултравиолетови лъчения, излъчвани от човешкия организъм и създаване на концепцията за морфогенетичните полета, днес наречени Аура, са направени през 1923 г. от руския учен биолог Александър Гурвич, който открива и изследва митогенетичните лъчи, стимулиращи делението на клетките, и нарича полето, създадено от тези лъчи, морфогенетическо или биологическо. По-късно Фриц-Албърт Поп, друг забележителен немски учен, изучаващ тези полета, създадва термина „биофотони“ за ултраслабите фотонни излъчвания от клетките, които имат специфични биологични функции, но са нормални фотони и могат да се измерват от фотоумножителите, използвани във физиката.(8)(9)

 

 

Теорията, която предполага, че мозъкът е свързан с Вселената на квантово ниво, е предложена за първи път през 90-те години на миналия век. „През 1984 г. Пьотр Гаряев и неговите колеги облъчват с мек лазер модел-образец на ДНК, поместен в малък кварцов контейнер, и откриват, че ДНК работи като гъба, поемаща светлината. По необясним начин молекулата на ДНК поглъщала всички светлинни фотони, намиращи се на това място, и ги съхранявала във вид на спирала. Молекулата създавала вихър, привличащ светлината, но в много умален вид. Изследователите доказват, че се случва неизвестен на науката процес, при който молекулата на ДНК всмуква фотони от пространството. ДНК създава нещо подобно на завихряне, което привлича светлината по начин, доста подобен на действието на черна дупка, но в доста по-малки мащаби.“ (10)

 

Робин Кели, автор на „Човешката ДНК – антена към Вселената” и „Човешката холограма” (Кръгозор), смята, че революционните изследвания на биофизиците Фриц-Алберт Поп и Пьотър Гаряев (както и на редица други) подкрепят хипотезата, че телата ни се формират върху невидимите полета на информация – теза, застъпена и от известния американски автор Дейвид Уилкок в книгата му „Енергийното поле на Вселената“.

 

През 1993 г. в Journal of Photochemistry and Photobiology е публикувана статия „Учените разкриват биофотони в мозъка, което намеква, че нашето съзнание е пряко свързано със светлината“ (Scientists Discover Biophotons In The Brain That Could Hint Our Consciousness is Directly Linked to Light!) (11)

 

 

 

Изгорената „Оргонна енергия“ на австрийският психоаналитик и биолог Вилхелм Райх (Wilhelm Reich)

 

Вероятно само шепа хора са чували за Орегонната енергия на Вилхелм Райх, подобно скритите открития на легендарния Никола Тесла, който открива нова форма на енергия (скаларна) и успява да получи енергия сякаш от нищото - „свободна енергия”, която може да се използва като неизчерпаем ресурс и която не струва нищо... откритие, потулено след това столетия наред.

 

 

Съдбата на Вилхелм Райх е още по-тежка - книгите му били горени от Адолф Хитлер, но през 1956 година и в Америка, в една от градските пещи за смет, а лабораторията и създадените от него орегонови акумулатори биват насечени с брадви от федералните власти. Вилхелм Райх е арестуван и на 11 март 1957 г. влиза във Федералния затвор в Луисбърг, Пенсилвания. Осем месеца по-късно, малко след като е навършил 60 години, той умира там от сърдечен удар в съня си.

 

Емигрирайки в САЩ Райх разработва и развива свои идеи, касаещи космическата енергия на живота - „Оргонна енергия“, която циркулира както през човешкото тяло, така и в цялата Вселена. Райх постулира, че по-голяма част от културите развиват практики и табута, които блокират циркулацията на оргона в човешкото тяло и психика.

 

„Човечеството от векове знае за съществуването на универсална енергия, свързана с живота. Задача на науката е да превърне тази енергия в използваема“, твърди невероятният учен на 20 век Вилхелм Райх. Той открива, че съществува биологична енергия - биони, циркулираща от вътрешността на тялото към неговата периферия, способни да убиват бактерии и ракови клетки. Райх установява, че бионите излъчват силна радиация и се виждат като бяло поле около организма – днес наречена Аура. (12)

 

 

Документалният филм „Heal“ (Изцерение) разкрива, че човек е способен сам да излекува тялото си - чрез психиката си, и вероятно това ще е само началото, малка част от неподозираните възможности на човешкия Дух. Все пак нека си припомним, че човек използва 5% от капацитета на мозъка си, гениите 7%... какво ли очаква човечеството, когато се научи да използва всичките си 100% възможности?!

 

 

 

Акашови записки – база данни, енергиен отпечатък на всяко преживяване, мисъл, действие, емоция и опит, случвали се някога на всички животи във всички реалности, навсякъде във времето и пространството?

 

 

Богът сътворен от светлината на нашите души

 

През 1982 год. Ален Аспе (Alain Aspect) - френски физик, специалист по квантова оптика от Парижкия университет, ръководител на експеримент с елементарни частици прави едно от най-значимите открития на 20 век. Френският физик доразвива идеята на главния теоретик на квантовата физика Нилс Бор и експериментално доказва парадокса АПР - свръхсветлинна комуникация между две частици, т.е. че съществува енергия скоростта, на която е по-голяма от тази на светлината и при определени условия елементарните частици имат способността мигновено да обменят информация и то независимо от разстоянията между тях.

 

 

Жозе Родригеш Душ Сантуш в „Божията формула“ пише: “ - Аспе открил, че при определени условия частиците мигновено комуникират помежду си. Тези субатомни частици могат да се намират в различни точки на Вселената, но комуникацията е мигновена.

Аспе доказал едно свойство на Вселената. Той проверил експериментално, че във Вселената съществуват невидими връзки; че всички неща са свързани помежду си по начин, по който не сме подозирали, че материята притежава специфична вътрешна организация, за която никой дотогава нямал представа. Ако микрочастиците обменят информация помежду си от разстояние, това не се дължи на сигнал, разменен между тях. Това се дължи на факта, че те са част от едно цяло. Тяхното разделение е илюзия.

Две микрочастици могат да са разделени от цяла Вселена, но щом едната се раздвижи, другата мигновено също се раздвижва. Мисля, че това се случва, защото всъщност не става дума за две отделни микрочастици, а за една и съща микрочастица.

Съществуването на две микрочастици е илюзия, както и съществуването на двама играчи, хванати от две камери под различен ъгъл, е просто илюзия. Ние виждаме всъщност един и същи играч, виждаме една и съща микрочастица. На някакво по-високо равнище на реалността материалните обекти не са нещо отделно, а само проявления на едно фундаментално цяло.” (28)

 

 

Ален Аспе доказва едно едно от най-странните явления на Вселената, постулирано от Хайзенберг: във Вселената съществуват невидими връзки и всички тела са свързани помежду си, а материята притежава специфична вътрешна организация.(13)

 

 

Принципа на неопределеност на Хайзенберг* – разстоянието между две частици е без значение, ако две частици са свързани помежду си, т.е. имали са някакво общо минало, от уравненията следва, че те си остават свързани завинаги, даже ако са се отдалечили една от друга на милиони километри.(14)

 

 

Ако микрочастиците обменят информация помежду си от разстояние, това се дължи на факта, че те са част от едно общо цяло, явление, което Шрьодингер* нарича „квантово сплитане“ (англ. Quantum entanglement), което от своя страна е базата на явление, което вероятно ще бъде осъществено в бъдещето - „телепортация“.(15) Първите стъпки, на което вече са направени от китайски учени. (19)

 

 

Откритите биофотони в мозъка намекват, че нашето съзнание е пряко свързано със светлината и че невроните в мозъка на бозайниците са способни да произвеждат светлинни фотони или "биофотони"! И докато през мозъка на плъховете може да премине само един биофотон на неврон за минута, то човешкият мозък може да предаде повече от един милиард биофотони в секунда.

 

 

Всички тези открития дават основание на учените да изграждат теории относно вероятността да съществуват светове, някъде във всемирната светлина и способността независимо къде се намира човек във Вселената, неговите биофотони да реагират като портали, които имат възможност за взаимодействие и комуникация между двата свята.

 

 

Може би нашият Дух и съзнание комуникират чрез невидими нишки по подобен начин на квантовото заплитане с тези космически биофотони, тъй като светлината е само едно единно вещество, разпръснато в цялата Вселена и засегнато от всяка светла частица. И колкото повече светлина произвеждаме, толкова повече събуждаме и олицетворяваме целостта на нашето съзнание...? Това може да обясни феномена защо състоянието на фотона се влияе, дори само от съзнателното му наблюдение, както е доказано в много квантови експерименти.

 

 

 

„ Ако ви попитат за вашия произход, отговорете: Ние идваме от Светлината, където Светлината дойде от Себе Си“ – Евангелие на Тома, Исус Христос към учениците му. (18)
 

 

 

Квантовото сплитане ( „квантово сдвояване“) показва, че два заплетени фотона реагират без никакво закъснение, т.е. ако единият от фотоните е засегнат, при това независимо къде се намира другият фотон във Вселената, другият респондира и то мигновено.

 

 

 

Квантова информационна телепортация
 

През 1993 г. Чарлз Бенет (Charles H. Bennett) от изследователския център на IBM въвежда термина “телепортация“, взаимствайки го от разказа на Едуард Пейдж Мичъл „Човекът без тяло“, публикуван през 1877 година.(38) Малко по-рано през 1991г., Артур Екерт (Artur K. Ekert) от Университета в Кембридж изказал идеята да се приложи сплетеното състояние за предаване на информация, не поддаваща се на засичане. През 1992 г. Чарлз Бенет и Стивън Уиснер (Stephen Wiesner) от университета в Тел-Авив доказали, че сплетеността между фотоните може да се използва при прехвърляне на информация.(19) . И ако всичко това ви се струва твърде фантастична, ето какво съобщава BBC news понастоящем: “Teleportation: Photon particles today, humans tomorrow?” (Телепортация: фотонни частици днес, човешки същества утре), а в статията: Китайски учени твърдят, че са "телепортирали" фотонни частици от база в пустинята Гоби (Северен Китай) до сателит в земната орбита, който обикаля на разтояние 1400 километра от орбитата на планетата.“

 

 

 

„Науката е усещане“ – Платон

 

 

И вероятно в близкото бъдеще звучащите неразбираемо твърдения на много учени като Никола Тесла, Айнщайн, Едгар Алън По, Луиз Карол, Карл Попър, Майкъл Полани, Ейбрахам Маслоу, че те не са автори на своите открития, че тези знания са им дадени от някаква сила извън тях ще получат своето научно обяснение и доказателства.

 

 

 

„Човешката душа е като стъкло. А Бог е светлината, която преминава през него.“ - Лев Толстой

 

 

Учените изказват предположение, че невроните в нашия мозък могат да комуникират чрез светлина и че мозъкът ни може да има изградени оптични комуникационни канали, чрез които да приемат и предават информация, което означава, че може да има силна връзка между тези фотони, нашето съзнание и вероятно това, което много култури и религии наричат Дух. Това повдига въпроса възможно ли е количеството светлина, която се произвежда и комуникира между невроните, да е пряко зависима от степента на съзнателност, т.е. колкото повече светлина произвеждаме, толкова по-силно е съзнанието?

 

 

 

Споделената Вселена - нашето съзнание и дух не се съдържат в нашите тела

 

Но едно от най-вълнуващите последици, като резултат от откритието, че нашите мозъци могат да произвеждат светлина е, че може би нашето съзнание и дух не се съдържат в нашите тела.

 

 

Как и къде се създава съзнанието – висшата психична дейност, обозначаващо способността за възпроизвеждане на действителността, изградено от синтеза на познанието, от свързаността, съвкупността на всички психични процеси? Дали човешкото съзнание е продукт на мозъка, или мозъкът е просто приемник на съзнанието, това е един от най-важните въпроси разсискван от учените.

 

 

Съществуват научни изследвания, които намекват, че съзнанието може да е нещо съвсем различно от мозъка и материя различна от формата, която познаваме. Неврохирургът от Харвардския университет, д-р Ибън Алекзандър (Eben Alexander) е на мнение, че мозъкът не създава съзнанието. Мозъкът е механизъм на тялото. Това е химическа лаборатория, която задава команди на тялото. Много изследвания сочат, че е напълно възможно да съществува душа, която се намира в човешкото тяло, но не принадлежи само на човека. Ако обаче съзнанието не е творение на мозъка, това би означавало, че човешката физика не е задължителна за съществуването на съзнанието.

 

 

Космолога и физик Макс Тегмарк от MIT (Масачузетския технологичен институт), през 2014 год. в статията си „Съзнанието като състояние на материята“ прокарва идеята, че съзнанието е друго, ново състояние на материята, различно от нейната твърда, течна и газообразна форма. В това четвърто състояние атомите са подредени така, че да “обработват информация” и да дадат началото на това, което наричаме субективност и съзнание.

 

 

“Поколения от физици и химица са изследвали какво се случва когато групирате заедно големи бройки атоми. Те са открили, че тяхното колективно поведение зависи от модела, по който са подредени: ключовата разлика между твърдо тяло, течност и газ не лежи в разликата между атомите а в начина на тяхното подреждане. В тази статия аз издигам хипотезата, че съзнанието може да бъде разбрано като друго състояние на материята. И точно както има много видове течности, така има и много видове съзнания, които се определят със същите закони на физиката, които управляват и останалата Вселена.”(35)

 

 

 

Ако мозъкът не създава съзнанието, то тогава каква е функцията на мозъка и човешката физика? Батерия за енергия на съзнанието? Или съвкупен човешки генератор на съзнание – творец на всемирния разум на глобалната междузвездна система, в която някъде там е и планетата Земя?

 

 

След всичките открития и доказателства на учените един глобален въпрос остава неразрешен: „Саморегулиращ се организъм ли е планетата Земя или всички нейни процеси са един дълбоко закодиран механизъм на една биологична клетка от един много по-висш вселенски разум и организъм, мащабността на който все още не можем да обозрем поради нищожността на размера на човешката клетка и на нищожно малките размери на човешкия мозък в сравнение с гигантските размери на Вселената. Така както микробът, вирусите и дори мравката със сигурност не могат да осъзнаят мащабите на заобикалящия ги свят.“ (16)

 

 

 

„ Ако ви попитат за вашия произход, отговорете: Ние идваме от Светлината, където Светлината дойде от Себе Си“ – Евангелие на Тома, Исус Христос към учениците му. (18)

 

 

Квантовото сплитане ( „квантово сдвояване“) показва, че два заплетени фотона реагират без никакво закъснение, т.е. ако единият от фотоните е засегнат, при това независимо къде се намира другият фотон във Вселената, другият респондира и то мигновено.

 

 

 

Богът, сътворен от светлината на нашите души

 

Тогава логично идва въпросът: Какво се случва, след смъртта с биофотоните в мозъка, умират ли или остават някъде във Вселената, според основния природен закон за енергията, формулиран през 1807 г. от Жозеф Луи Гей-Люсак? Да си припомним какво гласи той: енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена, с други думи енергията не се създава, нито се губи, а само преминава от един вид в друг. (20) (21) Ако те имат способността да приемат и предават енергия, а чрез нея и информация... тогава къде се складира тази информационна енергия? В Акашовите записки? Или това е самият Бог? Бог - събраният през хилядолетията човешки опит, мисъл, разум и дух. Божията светлина, озаряваща тъмата в човешките тела с всемирната, доброта и знание?

 

 

 

„И Бог благослови седмия ден и го освети“ ( Битие 2:3)

 

 

Ерата на хуманизираните хуманборги

 

Ясно е, че краят на 20 век ще постави ерата на хуманизираните хииборги. Като спомен от миналото ще останат клонирането на човешки организъм, присаждането на глава, удължаването на живота, изкуствената кръв, пълно възстановяване на зрението, възвръщането на младостта, трансгенетичните комбинации от хибриди на хора и животни... Дали човечеството обаче е готово на тази промяна? Готово ли е да жертва стотици животи в името на един неясен просперитет? И какъв ще е жребият на избраниците - кой и колко души да го осъщестят? Или този така възторжено описван красив бъдещ живот може да се окаже наистина зловещо преживяване, водещо до глобална, високо технологична война на елитите срещу масите и в крайна сметка до унищожаването на човечеството? Върху руините, на който „Бог“ отново ще сътвори Адам и Ева, Вавилонската кула и Ноевия ковчег, а Библията, Корана и Тората ще останат като спомен на завещанието ни за историята на Планетата.

 

 

 

"Но ние, според обещанието Му, очакваме ново небе и нова земя, на които обитава праведност"(Библия, Второ съб. послание на св.ап.Петър. 3:13).

 

 

„А земята беше неустроена и пуста; и тъмнина покриваше бездната. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. (Библия, Битие 1: 2;3)

 

 

 На една стъпка до Бог... или пътят трябва да се извърви отново.

 

 

 СТУДЕНТСКА НАУЧНА СЕСИЯ "МЛАДЕЖ, НАУКА, СЪВРЕМЕННОСТ" ПРОВЕДЕН И ОРГАНИЗИРАН ОТ СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ НА ВСУ "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР, ВАРНА, БЪЛГАРИЯ
1.12.2017 год.


ТЕМА:


Глобализацията и измеренията на човешкото развитие

 

Милена Марева

 

 

 

 

Допълнение:

 

„ ... Открито е, че молекулите на водата, които се движат свободно, когато температурата падне до нулата, се обединяват в синхронно движение и това движение позволява образуването на леда.
Открито е, че някои атоми, когато са поставени при температури, близки до абсолютната нула, започват да се държат така, сякаш са едно цяло - трилиони атоми, увлечени в гигантски синхронен танц. Това откритие донесе на откривателите си Нобеловата награда през 2001 година. Нобеловият комитет обяви, че те са успели да накарат атомите да „пропеят в унисон“. Този израз беше използван от Комитета в изявлението му. Атомите да „пеят в унисон“. Под ритъма на коя музика, питам ви аз?
- Под ритъма на космическата музика, която вдъхновява Шива, когато танцува, музиката, която кара двете махала да се полюшват в синхрон, музиката, която кара генераторите да координират ротационните си движения, музиката, която кара Луната да танцува така, че да виждаме все една и съща страна, обърната към Земята, музиката, която кара атомите да пеят в унисон. Вселената танцува под мистериозен ритъм. Ритъмът на танца на Шива.
... Идва от Дхармакая, идва от същината на Вселената - каза. - Не сте ли чували за връзката между музиката и математиката?“(28)

 

 

Едно от най-интересните открития на 20 век е свръхявлението - свръхфлуидност на веществата

Свръхфлуидността е особено състояние на веществото (термодинамична фаза), възникващо при понижение на температурата до абсолютната нула, при което то придобива свойството да протича през тесни процепи и капиляри без триене. До неотдавна свръхфлуидност беше известна само при течния хелий, но напоследък е открита и при други системи: в разредени атомни бозе-кондензати, твърд хелий.

 

През 1962. година Лев Давидович Ландау руски физик получава Нобелова награда за физика за теорията за свръхфлуидността на течния хелий. През 1971 год. Дъглас Дийн Ошероф (Douglas Dean Osheroff), Дейвид Лий (David Morris Lee) и Робърт Ричардсън (Robert Coleman Richardson) - Нобеловата награда за свръхфлуидността на хелий-3 - през 1971 г. (39; 40;41;42;)

 

 

 

Справка:

 

* Парадоксът АПР - парадокс на Айнщайн-Подолски-Розен

 

През 1935 г, Айнщайн заедно с Борис Подолски и Натан Розен. пише статия, озаглавена “Mоже ли квантово-механично описание на физическата реалност да се смята за пълно?“. В нея е описан един мисловен експеримент, който по-късно е наречен парадокс на Айнщайн-Подолски-Розен (парадокс АПР).

Парадоксът на Айнщайн-Подолски-Розен е мисловен експеримент в квантовата механика, чиято първоначална цел е да покаже, че квантово-механичното описание на света би трябвало да е непълно и че след време квантовата механика би трябвало да отстъпи място на по-пълна (детерминистична) теория.(34)

 

*Шрьодингер (Ервин Рудолф Йозеф Александер Шрьодингер (немски: Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger), е австрийски физик теоретик, един от създателите на квантовата механика, съществено допринесъл за нейното развитие, по-специално с формулирането на вълновите уравнения (стационарно и зависещо от времето уравнение на Шрьодингер), за което е удостоен с Нобелова награда за физика през 1933 г., поделена с Пол Дирак. Известен е неговият мисловен експеримент "Котката на Шрьодингер"

 

*Хайзенберг (Вернер Карл Хайзенберг (немски: Werner Karl Heisenberg) е германски физик, един от основоположниците на квантовата механика, носител на Нобелова награда за физика за 1932 година

 

*Ален Аспе (фр. Alain Aspect; 15 юни 1947, Ажен, Франция) - френски физик, специалист по квантова оптика, теория на скритите параметри и квантови заплетености. Известен е с експеримента, свързан с парадокса на АПР (парадокса на Айнщайн - Подолски – Розен)

 

*Нилс Бор (Нилс Хенрик Давид Бор (на датски: Niels Henrik David Bohr) е датски физик, носител на Нобелова награда за физика за 1922 година. Той е сред създателите на съвременната физика, има значителен принос към теорията за структурата на атома и към квантовата механика.

 

* Юджин Гycтмaн (Женя Густман (англ. Eugene Goostman) компютърна програма

 

*Александър Гурвич (Александр Гаврилович Гурович) е руски биолог, лауреат на Сталинска премия по биология (1941) и е награден с орден Червено знаме на труда.

 

* Питър Хигс (Питър Уеър Хигс (на английски: Peter Ware Higgs) е британски теоретичен физик и професор емеритус в Единбургския университет, носител на Нобелова награда за физика за 2013 г.

 

* Джордж Лаковски е руски учен известен с теорията си за радиациите на организмите, която е изложена в „Произход на живота“ (1925 год.), „Тайната на живота“, „Принос към изучаване на болестта рак“ и „Универсион“.

 

* Дeйвид Бoм (David Joseph Bohm) (poд. 1917), американски физиĸ, известен с разработките си по квантова физика, философия и невропсихология, (cътpyдниĸ нa Aйнщaйн и Oпeнxaймep) и миcлитeл oт движeниeтo Hю eйдж, ĸoйтo cмятa Kpишнaмypти зa cвoй дyxoвeн yчитeл. Бoм пoдчepтaвa вpъзĸaтa нa cъвpeмeннитe ecтecтвeни нayĸи c миcтиĸaтa. Haпpимep физицитe в cвoитe изcлeдвaния ce нaтъĸвaт нa eднa гpaницa, нa ĸoятo мaтepиятa и нeмaтepиaлнoтo вeчe пoчти нe ce paзличaвaт. Зaд гpaницитe нa ecтecтвeнaтa нayĸa и фopмитe в cвeтa нa явлeниятa имa eдин cĸpит peд, ĸoйтo би мoгъл дa ce oпишe ĸaтo xoлoгpaмa, cъoтвeтнo xoлoмyвмънт. Πpeдпocтaвĸa зa oпoзнaвaнeтo нa тoзи peд e пpeoдoлявaнeтo нa изoлиpaщoтo миcлeнe, ĸoeтo paзлaгa пpиpoдaтa нa лишeни oт взaимoвpъзĸa oблacти. Πpoизвeдeния: Имплицитният peд, Cĸpитият peд нa живoтa (c Дoнaлд Фeĸтъp) и Hoвият oбpaз нa cвeтa (cъвмecтнo c Πийт).(36)

 

*Копенхагенската интерпретация на квантовата теория е създадена през 1920 г. от Нилс Бор и Вернер Хайзенберг, използва вълновата функция като инструмент за предсказване на резултатите от наблюденията, което позволява да не се мисли за това, което се случва в същото време в реалността.

 

През 30-те години на миналия век Алберт Айнщайн отхвърля Копенхагенската интерпретация - не на последно място, защото тя позволява на две частици да се вплетат своите вълнови функции, което води до ситуация, при която измерването на една от тях би могло мигновено да предаде състоянието си на другата, дори ако ги делят огромни разстояния. Вместо да се примири с това "призрачно действие на разстояние", Айнщайн предпочита да вярва, че вълновите функции на частиците са непълни. Той предполага, че може би частиците имат някакви скрити променливи, които определят резултата от измерването, които не квантовата теория не може да улови.(37)

 

* Дизайнерски бебета - Генетикът Дженифър Дудна (Jennifer Doudna) изобретява новаторска технология за редактиране на гени, наречена CRISPR-Cas9. Технологията позволява на учените да правят прецизни редакции на ДНК направления, които биха могли да доведат до лечения за генетични заболявания ... но биха могли да бъдат използвани и за създаване на така наречените "дизайнерски бебета". Обещаващата, но и твърде опасна технология за редактирането на гени CRISPR-Cas9 може да промени човешкия геном за поколения.(12 ноември, 2015 год.) (38)

 

* Дъглас Дийн Ошероф (Douglas Dean Osheroff) е американски физик, носител на Нобелова награда за физика за 1996 г.Роден е на 1 август 1945 г. в Абърдийн, САЩ. През 1967 г. се дипломира като бакалавър в Калифорнийския технологичен институт, където е студент на Ричард Файнман. Получава докторска степен в Корнел. Работи като преподавател в Станфорд. През 1996 г., заедно с Дейвид Лий (David Morris Lee) и Робърт Ричардсън (Robert Coleman Richardson), получава Нобеловата награда за тяхното откритие през 1971 г. на свръхфлуидността на хелий-3, нерадиоактивен изотоп на хелия.(39; 40; 41)

 

* Лев Давидович Ландау (Lev Davidovich Landau) е руски (съветски) учен, с големи приноси в областта на теоретичната физика. Известен е със своята квантово-механична теория за диамагнетизма, теорията на фазовите преходи от втори ред, теорията на Гинзбург-Ландау за свръхпроводимостта, полюсите на Ландау в квантовата електродинамика и теорията за свръхфлуидността на течния хелий, за която през 1962 година получава Нобелова награда за физика.
Роден е на 22 януари 1908 година в Баку, Руска империя (днес Азербайджан), в семейство от еврейски произход. Започва образованието си в еврейско училище и на 14 години постъпва в Държавния университет на Азербайджан, където едновременно следва в два факултета – във физико-математическия и в химичния. Заради изключителните си успехи е прехвърлен в Ленинградския университет. През 1926 година публикува първите си работи в областта на теоретичната физика, където въвежда понятието „матрица на плътността“.
През 1929 г. Ландау е изпратен в научна командировка за специализиране в Германия, в Дания при Нилс Бор, в Англия и в Швейцария. Впечатлява Айнщайн, работи съвместно с Нилс Бор, когото оттогава счита за свой единствен учител.(42)

 

* Бройл, Луи Дьо (1892 – 1987) Louis-Victor-Pierre-Raymond, 7th duc de Broglie познат като Louis de Broglie) Louis-Victor-Pierre-Raymond de Broglie- френски физик, един от създателите на квантовата механика, лауреат на Нобелова награда за физика (1929 г.). През 1923 г. изказал хипотезата, че не само светлината, но и частиците имат двойствена природа - при едни условия се държат като частици, при други – като вълни. Наблюдаваната по-късно дифракция на електрони и цялото по-нататъшно развитие на физиката потвърди тази хипотеза.(43)

 

 

 

 

 

 

Използвана литература:

 

1. Олдъс Хъксли „Прекрасният нов свят“ 1990год.

2. Платон. 1982. Диалози. т. 2. София: „Наука и изкуство”

3. Роботика
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0

4. Пламен Русев „10 прогнози за следващите 10 години“
 - www.youtube.com/watch?v=z6PuvxmtTDI

5. Юджин Густман
 - www.ru.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%8F_%D0%93%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD

6. Джон Крейг Вентър
 - www.pamettanabulgarite.com/profile/DzhonKrejgVentr

7. „Хигс Бозон“
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%B3%D1%81_%D0%B1%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%BD

8. Александър Гурвич
  - www.bialobratstvo.info/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2-%D0%B6%D0%B7-xiv-1940/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B1-%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%B2

9. Фриц-Албърт Поп
 - www.beinsadouno.com/wiki/index.php/%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5

10. „ Запознай ме с твоя енергиен дубликат“
 - www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/2073-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B5-%D1%81-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82.html

11. Biophotons: The Human Body Emits, Communicates with, and is Made from Light
 - www.ewao.com/a/biophotons-the-human...ade-from-light/

12. Вилхелм Райх
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BB%D1%85%D0%B5%D0%BB%D0%BC_%D0%A0%D0%B0%D0%B9%D1%85

13. Ален Аспе
 - www.en.wikipedia.org/wiki/Alain_Aspect

 - www.ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B5,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BD

 - www.bgchaos.com/574/fractals/quantum-mechanics/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%B8-%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%89%D0%B0%D0%B9%D0%BD/#Aspect

14. Вернер Карл Хайзенберг
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%80_%D0%A5%D0%B0%D0%B9%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B3

15. Ервин Рудолф Йозеф Александер Шрьодингер
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%BD_%D0%A8%D1%80%D1%8C%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%80

16. ydara.com „ Жив организъм ли е планетата Земя?“
 - www.ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4400:2014-10-07-07-20-17&catid=87:reporter&Itemid=204

17. ydara.com „Загадките на България/ Защо са били заличавани древните обсерватории“
 - www.ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3405:2013-11-22-14-25-

11. &catid=145:2014-06-25-09-11-09&Itemid=229

18. Евангелие на Тома, Кумран 1947 год.

19. Teleportation: Photon particles today, humans tomorrow?
 - www.bbc.com/news/science-environment-40594387
 - www.bgchaos.com/574/fractals/quantum-mechanics/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%B8-%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%89%D0%B0%D0%B9%D0%BD/#Aspect

 - www.bgchaos.com/574/fractals/quantum-mechanics/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%B8-%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%89%D0%B0%D0%B9%D0%BD/#Aspect

20. Законът за запазване на енергията
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

21. Дисипация на енергия
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

22. Библия. Стария и Новия завет, 2003 год, София, Българско библейско дружество

23.  www.bigthink.com/robby-berman/there-are-biophotons-in-the-brain-is-something-light-based-going-on;

24. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4267444/;

25.  wwww.arxiv.org/abs/1708.08887;

26. - www.livescience.com/28550-how-quantum-entanglement-works-infographic.html

27. Лекции по „Глобализация“ на доц. д-р Елеонора Танкова

28. Жозе Родригеш Душ Сантуш „Божията формула“, изд. Хермес, 2010 год.
  - www.chitanka.info/text/29757/31

29. ydara.com „Препоръчано: Загадките на древната история/ Изгорените книги на Ал.Горбовски“
 - www.ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4421:-q-q-q-q&catid=156:2014-06-25-08-59-10&Itemid=233

30. Съзнанието продукт на мозъка ли е?
 - www.svezhanauka.com/saznanieto-produkt-na-mozaka-li-e/

31. Life Coach Code
 - www.lifecoachcode.com/2017/09/21/scientists-discover-biophotons-in-the-brain-hint-consciousness-light/
 - www.bigthink.com/robby-berman/there-are-biophotons-in-the-brain-is-something-light-based-going-on;
 - www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4267444/;
 - www.arxiv.org/abs/1708.08887;
 - www.livescience.com/28550-how-quantum-entanglement-works-infographic.html

32. Що е то „синтетична биология“?
   -www.teenproblem.net/a/6-lubopitno/35368-shto-e-to--sintetichna-biologiia/

33. Хроника на синтетичната биология
 -www.bgchaos.com/812/origin/theory-abiogenesis/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/

34. Парадокс на Айнщайн-Подолски-Розен
 - www.bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%81_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D0%B9%D0%BD%D1%89%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD

35. Science Alert

36. Дейвид Бом
 -www.rechnik.newage.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D0%B1%D0%BE%D0%BC

37. "Какво всъщност е реалността?" - отговаря квантовата физика/Копенхагенската интерпретация
 - www.nauka.offnews.bg/news/Fizika_14/Kakvo-vsashtnost-e-realnostta-otgovaria-kvantovata-fizika_31250.html

38. How CRISPR lets us edit our DNA
 - www.youtube.com/watch?v=TdBAHexVYzc

39. Дъглас Дийн Ошероф (Douglas Dean Osheroff)
 - www.en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Osheroff

40. Дейвид Лий (David Morris Lee)
 - www.en.wikipedia.org/wiki/David_Lee_%28physicist%29

41. Робърт Ричардсън (Robert Coleman Richardson)
- www.en.wikipedia.org/wiki/Robert_Coleman_Richardson


42. Лев Давидович Ландау (Lev Davidovich Landau)
 - www.en.wikipedia.org/wiki/Lev_Landau

43. Бройл, Луи Дьо (Louis-Victor-Pierre-Raymond, 7th duc de Broglie)
 - www. en.wikipedia.org/wiki/Louis_de_Broglie

44. Мичио Каку, Физика на невъзможното
 -  www.m2.chitanka.info/text/17233/6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com