Архив

< Септември 2014 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

ubiistvoto01За феновете на кримките е романът „Убийството на мистериозната жена“.

Това е първият случай на новия литературен тандем криминалисти Оливър фон Боденщайн - Пиа Кирххоф, който носи световна слава на немската писателка Неле Нойхаус. Книгата е публикувана от издателство „Ентусиаст“. Вестник „Ню Йорк Таймс“ я определя като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам, а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“. До 2013 г. от книгите на Нойхаус в цял свят са продадени над 5 милиона копия. Всички романи от поредицата, посветена на комисарите Боденщайн и Кирххоф, са включени в листа с бестселъри на „Шпигел“ в категорията на 15-те най-продавани заглавия през септември 2011 г. До момента правата върху книгите са продадени в над 20 страни, от които Италия, Франция, Испания, Холандия, Корея, Русия, Бразилия и САЩ.

През 2013 г. по книгата „Убийството на мистериозната жена“ е заснет филмът „Една нежелана жена“ за ZDF с участието на Фелиситас Уол и Тим Бергман в главните роли. Малка роля е отредена и за авторка. Това е втората история на Нойхаус, по мотиви от която се прави филмова адаптация.


ubiistvoto02Главният комисар Оливър фон Боденщайн и неговата колега Пиа Кирххоф разследват заплетен криминален случай. Открити са два трупа, а причината за смъртта на пръв поглед е самоубийство. Главният прокурор на Франкфурт, доктор Йоахим Харденбах, се е прострелял с ловна пушка, а под кулата в Келкхайм е намерена мъртва млада жена. По-подробният оглед на криминалистите обаче им подсказва, че са се натъкнали на хладнокръвно планирано убийство. Разследването ги отвежда до шикозната конна база „Гут Валдхоф“, където е работела втората жертва - фаталната красавица Изабел Керстнер. Мъртвата съпруга на ветеринаря приживе е била всичко друго, но не и обичана жена. Ценяла е само лукса и богатството - все неща, които съпругът й не е можел да й осигури. И Изабел е получавала желаното от всеки друг. Няма съмнение, че мотивът на убиеца е ревност, а заподозрените са много: съпругът-рогоносец, многобройните любовници, наранените им съпруги, измамените купувачи, та дори собственото й семейство. В хода на разследването наяве излизат тайни видеозаписи на компрометиращи срещи на Изабел с известни личности, включително и с главния прокурор Йоахим Харденбах, семейните проблеми на служителите на конната база, опити за изнудване, измами и корупционни схеми, дори престъпления с трафик на хора.


Авторката признава, че първоначално романът „Убийството на мистериозната жена“ не е бил замислен за криминале, а историята в книгата се развива в измислена от нея местност. Точно преди отпечатването на романа обаче Неле Нойхаус решава, че ще е много по-интересно, ако действието се развива в града, където живее - Таунус. Според нея читателите не искат да четат полицейски доклади, те искат романи с истински герои, от плът и кръв. Така се ражда идеята за комисарския тандем Оливър фон Боденщайн и Пиа Кирххов, чрез който Нойхаус създава вълнуващите си сюжети.


Типично за стила на авторката, историята не се свежда само да разрешаването на конкретния случай, а следва няколко сюжетни линии, като важна роля играят второстепенните герои, всеки от които по някакъв начин участва в събитията, довели до убийството. За разлика от други персонажи от популярни криминални романи харизматичното детективско дуо Кирххоф - Боденщайн води почти нормален начин на живот. Комисарите имат семейство, приятели, домашни любимци, за които да се грижат, домакинска работа, която да свършат. Всичко това на фона на едно нормално градче, разтърсено от редица престъпления.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com