Архив

< Август 2014 >
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

титИ разказва преданието: някога, в незапомнени времена, на райски остров човешкото племе живеело

в мир и сговор. Природно бедствие, обаче, отнело земята на хората и те трябвало да се разпръснат по други краища. Жреците, предизвестени от боговете, но безсилни да спрат хода на съдбата, съхранили в съзнанието на човеците спомена за отминалото щастие. Душата на оцелелите огрубявала, оттит време на време ги навестявали смътни възпоменания за предишни животи, ала и те потъвали в мрак. Останали само знаци, наречени символи; разбирали ги единствено посветените.Днес символите съставляват самостоятелен клон от познание, намиращо се на границата между емпиричната наука и метафизиката. Свързването им с настоящи и бъдещи събития е обект на все по-чести търсения.

 

Прави впечатление, че на последните два Панаира на книгата (София, всеки декември) трудовете за символите – чужди и в превод, се множат. Това е разбираемо. Говори се за паралелни светове, за едновременното съществуване в информационното вселенско поле на минало, настояще и бъдеще. Вeестник „Психо” публикува материали относно Акашовите записи, пример за подобна едновременност. Информатиката в раздела си „Матрично програмиране” същоТочно на 10 април денят в който Титаник потегля на фаталното си първо плаванеработи върху сходни сложни системи.Наскоро случилата се (13 януари, 2012 г. ) катастрофа с „Коста Конкордия” („Бряг на Съгласието”) предизвика оживени коментари не само в средствата за масово осведомяване. Някои сайтове, между които Sister Mercy и Above Top Seсret, разглеждат случилото се от различен ъгъл. Те сочат

съвпадения в обстоятелствата при потъването на „Титаник” и „Конкордия”, използват символика за тълкувание на случващите се икономически и политически явления, съзират върху тях отпечатък на религиозни братства, в т.ч. Орденът на тамплиерите, Орденът на францисканците, този на йезуитите. Всъщност, трите Ордена никога не са напускали световната сцена.

 

Орденът на тамплиерите бива официално забранен във Франция от крал Филип Хубавия със съгласието на папа Климент V на 13 октомври 1307 г. -  числото 13 получава още едно тъмно клеймо. Последното документирано действие е изгарянето на клада на последния Велик магистър Жак дьо Моле (март, 1314 г.).

 

Докато пламъците поглъщали тялото му, той изрекъл предсказание-клетва, че и кралят, и папата ще умрат до една година и „там, пред Божия съд, ще отговарят за делата си”. След осем месеца папата починал, както твърдели, от дизентерия, а, не дочакал година, го последвал и кралят – при „неизяснени” обстоятелства. Известна като „Проклятието на тамплиерите”,клетвата последвала кралския род до неговия завършващ представител Луи ХVІ. Когато главата му се търкулнала под острието на Шарл-Анри Сансон (21.01.1793 г.), непознат мъж скочил на ешафода, натопил ръка в кръвта и напръскал тълпата с думите „Жак дьо Моле, ти си отмъстен!”.Част от тамплиерите с богатствата на Ордена и тайното познание, донесено от Йерусалим, успели да избягат в Англия. Тя, от своя страна, става един от центровете на Световните финанси. Орденът на францисканците е активен и понастоящем. Негов основател е св. Франциск от градспасените от титаник Асизи, поклонническо място и сега. Градът е в близост до пристанище Савона, краен пункт от круиза на „Конкордия”. Членове на клана Ротшилд в определен период били банкери и на йезуитите.

 

Снимка: Спасените от Титаник„Титаник” потъва на 14 април 1912. От 4 000 пасажери и екипаж загиват 1517. Корабът е построен по поръчка на йезуитите и бил собственост на компанията White Star Line, притежание на Джон Пиърпонт (Джей Пи Морган-баща), потомък на знаменития пират Хенри Морган. На съвестта на „морския вълк” тежат стотици човешки животи; между тях и тези на бели мъже, жени и деца и на чернокожи роби, измъчвани преди да бъдат убити, при нападението и разграбването на град Виля Пуерто Принсипе (Куба). Необяснимо е как впоследствие Хенри Морган е назначен за губернатор на Ямайка; погребан е там с почести и топовни салюти (1688 г.)

„Титаник” потъва в годината на тайното събиране на представители от клановете Ротшилд, Рокфелер и Морган

в една от залите на хотела, известен днес като Jekil Island Club Hotel на о. Джекил в Атлантика. Те обсъждали създаването на Федералния резерв на САЩ (ФР). Законопроектът за утвърждаване на частното финансово сдружение – защото ФР е точно такова, е одобрен през 1913 г. Оттогава досега ФР диктува кредитно-финансовата политика на САЩ, а до голяма степен и на света. Конкуренти на Ротшилдите, Рокфелерите и Морганови били също могъщи банкери. Трима от тях – Джейкъб Астор, Изидор Щраус и Бенджамин Гугенхайм загиват на „Титаник”, заедно с още 54 по-дребни милионери – пътуването на луксозния лайнер струвало скъпо.

Историята за гибелта на „Титаник” е пълна със странности. Отбелязано е, напр., че от Саутхемптън (началния пункт) до Куинстаун на борда пребивавал йезуитстки свещеник. Самият капитан Едуард Смит, също член на Ордена на йезуитите, се славел като един от най-опитните капитани. Много са версиите за това, има ли човешка грешка.

 

Знае се, че Смит не обърнал внимание на осем телеграми (както и капитанът на „Конкордия” оставил без реакция нареждания от брега) и на мненията на офицерите си да намали скоростта при падналата мъгла. Луиза Пейтън, сега 56-годишна, писателка и внучка на втория капитан на „Титаник” Лайтуолър, привежда в последния си роман (по разкази от дядо си) интересен факт: като съзрял айсберга на две мили разстояние, първият капитан изкрещял: „Пълен надясно!”. Кормчията завъртял руля наляво, по навик от практиката си на ветроходни съдове, чиито кормилен механизъм е обратен на параходния. Осъзнал грешката си, но било твърде късно за трудно повратливия кораб. На единствено спасителния изход – моментално спиране – се възпротивил намиращият се в командния пункт президент на компанията-собственичка, твърдоПаметникът на 8-те загинали българи в катастрофата на Титаник през 1912 г. в с. Гумощник убеден в рекламираното качество на „Титаник” – непотопяем.

 

Снимка: Паметникът на 8-те загинали българи в катастрофата на „Титаник” през 1912 г. в с. Гумощник

 

И след 100 години няма отговор на куп въпроси: напр., защо моряците нямали бинокли; заключени в метален шкаф, те останали неизползвани, тъй като ключът от шкафа го държал помощник-капитанът, когото изгонили непосредствено преди отпътуването. Технически експерти излязоха със заключение след рентгенови снимки на нитовете на корпуса, че в доста от тях се наблюдавали шупли. Проф. Бълърд, огледал от батискаф обшивката (1985 г.), установил 10-метров отвор и още 6 по-малки с огънати навътре краища.

 

Булото на тайнственост става още по-плътно от запис в дневника на наблизо преминаващ параход за поява на кораб-призрак, изчезнал, без да бъде идентифициран. Смущаващо здравия разум е и следното: в годината на корабокрушението излязъл романът „Безполезност, или гибелта на „Титаник””. Авторът му подробно описвал потъването на параход със същото име вследствие  сблъсък с айсберг, пътуващ, обаче, от Ню Йорк за Великобритания. Писателско въображение, ще кажат някои… Да, ако не е „дребничкият детайл”, че, макар и издаден в 1912 г., романът е завършен през 1898 г.

Обвита в загадки е и катастрофата с „Конкордия”. Официално обявена нейна собственичка е компанията Costa Cruises. Всъщност, тя е дъщерна на Carnival Corporation & Plc. Холдингът притежава и Cunard (Line). През 1934 г. Cunard се сляла с  White Star Line, притежателката на „Титаник”. Новото обединение се преименува на Cunard White Star Line Ltd. Излиза, че двата катастрофирали с разлика от 100 години кораби имат общ собственик.

Ако Вавилонската кула, чиито строители говорели различни езици и, поради това не могли да я завършат, е символ на разногласия, „Коста Конкордия” символизира единството на Европа – Европейския съюз. В „плаващия храм на наслажденията”, както гласи рекламата в сайта на туроператора, 12 от 14-те палуби носят имената на основните държави – членки на ЕС. 13-тата палуба е без име (да не забравяме, че числото 13 е фатално за Запада), а 14-ата е кръстена на Полша, с нейния праволинеен католицизъм.

 

Ресторантите, концертната зала, казиното също са с европейски названия. И разплащателната titanik11единица била евро. На 13 януари т.г. изчезналите наброяват 20 души, загиналите – 14, пострадалите – 29. Нито един руснак от общо 111 руски туристи и нито един британец от 35. Тълкувателите на станалото от позицията на символиката отбелязват още натоварени с нея моменти.

При злополуката на „Конкордия” звучала мелодията от филма „Титаник”.

Името на острова, до чийто скалист бряг става злополуката – Джилио (Giglio), на италиански значи „Лилия”; а лилията влиза в хералдиката на Меровингите, кралски род от времето на тамплиерите, претендент за властта в Европа. Същият цвят украсява и герба на Ротшилдови. На старолатински „giglio” значи и „козле”, олицетворение на Сатаната.

 

И първата дума от цялото название на корпорацията Carnival Corporation & Plc, оператор на „Конкордия”, е разшифрована метафизически: карнавалните мистерии били част от древни ритуали в масонството, а маските, прикриващи самоличността, притежават двойнствено значение. Към тях спадат и посмъртните маски, които още древните египтяни снемали от починалите богонаместници на земята – фараоните. Сайтът Sister Mercy отива още по-далеч: „Карнавалната корпорация” на езика на символиката представлявала днешна „Погребална корпорация на Ротшилд”.

Както гибелта на „Титаник” съвпада по време с решението на трите банкерски клана да вземат чрез ФР в свои ръце управлението на финансовата система на САЩ, така корабокрушението на „Конкордия”, символизиращa европейското единство, навеждало на мисълта, се твърди, че проектът за Обща Европа, начело с романо-германската аристокрация и под духовното наставничество на Ватикана, ще претърпи провал.

 

Империята Морган-Ротшилд, приемниците на тамплиерите, англосаксонските илюминати и световната финансова олигархия дават за това знак, според тълкувателите на символи, чрез трагедията с „Конкордия”. Някои даже смятат, че
тази трагедия е подготвена от високо посветени и ползващи езика на символите люде.

Нещо повече, (вж. сайта Above Top Seсret) повсеместната финансова криза е предизвикана именно със задача завладяване на Европа.

През м. септември м.г. в Париж се състоя ІV конгрес на „Ядрото Европа-Азия”. Изводите от представените там разработки (които нямат нищо общо със символиката) формулираха жизнено титважен въпрос: „Дали вместо „глобализиране по американски модел” в скоро време няма да започнем да употребяваме термина „азиатизация”?

Като че ли, си струва и ние, българите, да хвърлим поглед на Изток…
Мариана Ангелова

 

 

 

 

" Титаник" и "Коста Конкордия" - странни сходства и мистерии в две катастрофи, разделени от 100 години

2014-02-21 12:12:43

 

 

 

Търсене/ Search

kakavida.com