Архив

< Август 2013 >
П В С Ч П С Н
      1 2 3
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

1111valentine MALKAЛюбовта има пет кризи: В дъното на всяка от тях стои женската

неудовлетвореност.
И най-прекрасната и хармонична любов си има своите кризи, сочат психолозите. Те са установили, че съществува строга цикличност на сърдечните сътресения, които ако не се преодолеят, водят до сигурна раздяла.

Пет са времевите периоди, в които рязко охлаждат чувствата и почти всяка жена започва да се чуди какво, по дяволите, намира в него.

 

1111valentine MALKA

След 6 седмици

На шестата седмица изведнъж забелязваш, че твоят любим изобщо не е толкова красив, колкото смяташе, че е само допреди ден. Откъде ли се взе тази пъпка до лявата му вежда? И защо вече не ме забавляват шегите му? Само как дразнят коментарите по време на филм? Все по-рядко прави път и държи вратата на асансьора. Какво стана със секса по пет пъти на нощ? О, господи!

Това не е мъжът на мечтите ми!?

Без паника. Просто силната половинка вече е сигурна, че е завладяла сърцето на дамата и се е отпуснала, а розовите очила на влюбената жена са паднали.
Това е моментът, в който можете да видите любимия в най-истинския му, неподправен от стремежа да ви се хареса на всяка цена образ. Ако това, което виждате, в никакъв случай не ви харесва, сега е времето да скъсате, без да има сериозни последици и за двамата.

Преди да сложите края на връзката, задайте си въпроса дали причината не е и във вас. Дали просто не сте поизморена от толкова бурна любов и дали нямате нужда от малко лично пространство?
Лесно ще установите това с двудневна раздяла. Ако на втория ден вече горите от желание да се срещнете, значи сте преодолели шестседмичната криза. Това хич не е трудно, защото все още са останали късчета от розови стъкълца в очите.


След 9 месеца
Девет месеца по-късно връзката ви е станал почти рутинна. Липсва ви среднощният телефонен звън, вече не се целувате страстно на улицата. Знаете си и кътните зъби, детските му мечти, провалите и копнежите в гимназията... Трудно може да ви изненада с нещо, а майка му ви е приела почти като своя дъщеря и си позволява забележки, на които по принцип няма право.
Обикновено по това време, незнайно как, се появява нов колега, който има прелъстителен поглед, а трапчинката му направо ви влудява. И е толкова интересен събеседник, докато с "вашия" вече рядко коментирате дори новините.
За близо 70% от двойките това е краят на връзката им. Ако ли не...

След 2 години и половина
...идва кризата на двете години и половина. Обикновено причината за отегчението в този период е взаимната предсказуемост. Правите секс като по часовник. Пробвали сте в леглото почти всичко, което е по-вкуса ви, знаете как ще завърши изречението му, коя риза ще облече в понеделник и т.н. Даже като хората не може да се скарате, защото ви е ясен финалът на кавгата.
В половината от случаите третият етап от сърдечните сътресения идва след две години и половина от сключването на брака и малко са хората, които в този случай предприемат стъпки за раздяла. Най-малкото защото брачното отегчение, настъпило след тези години, може да бъде преодоляно по най-различни начини. Тонове хартия са изписани по този повод, ако налице е и детето, много е вероятно да прескочите тази криза, защото сте прекалено ангажирани с грижите около него и в негово име сте солидарни в решенията си. Хлапето обаче може да се окаже както причина за пропускане на този период на охлаждане, така и за неговото провокиране.

Защото в по-честия случай раждането променя жената изцяло и тя прехвърля вниманието си от съпруга към детето. Не са един и двама съпрузите, които биват пренебрегвани заради малчугана. Какъв ти секс, ще събудиш малкия!? Господи, вдигнал е температура, веднага заминавай да търсиш денонощна аптека! Не ме интересува твоят обяд, сега бъркам каши. Това са реплики, които могат да съсипят и най-страстната връзка.
Ако и те не успеят да съсипят любовта, идва следващият период на охлаждане на чувствата.


След 7 години
Това е седмата година. Няма семейство, което да не е било обземано от странни неразбирателства и скандали точно по това време. И двамата са убедени, че другият не ги разбира. Сексът не върви. Ама хич! Което води до подозрения в изневяра, в по-честите случай - неоснователни. Децата също дразнят със своите въпроси и вечни проблеми в училище, с приятелите...
Не едно и две психологическите изследвания са посветени на откриване на причината за кризата на седмата година. Тя обаче и до днес не е разгадана.
Най-често обяснението е, че всеки организъм има седемгодишна цикличност от всяко свое начало до естественият му край. Тогава човешкото тяло има нужда от тотално нови неща, от пълно обновяване, което касае и партньора. Когато двойката обаче има достатъчно неща, в името на които си струва да запази връзката си, всичко това се преодолява. Иначе идва разводът - болезнен или облекчителен.

След 12 години
Тайната на 12-годишната криза обикновено се обяснява с прехвърлените 30 години на жената. Това е времето, когато почти всяка жена е обхваната от паника, че остарява и сега е последният й шанс да промени живота си и да си намери по-добра партия. Изкушението да се докаже пред по-младите си колежки, че още я бива в завоюването на мъжките сърца, е огромно. То се задълбочава и ако жената вече е осъзнала какво иска от живота си, сигурна е в качествата си, финансово обезпечена е и може да оцени най-добре мъжа до себе си. Ако картинката не й харесва, спокойно може да го зареже, като междувременно прибави към сметката си добро обезщетение.

 

 

 

 

 

Търсене/ Search

kakavida.com