Архив

< Август 2013 >
П В С Ч П С Н
      1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

sedusing1Всеки пол си има похвати и повечето от тях са на подсъзнателно ниво. Всяко време и всяко

поколение си имат свой модел на сексуално поведение. Днес обаче специалистите единодушно смятат - освен променящите се с времето “хватки”, съществуват и универсални начини за прелъстяване - женски хитрости, на които не е могъл да устои нито един мъж. Според психолозите жената използва тези методи съвсем интуитивно, без да полага каквото и да е усилие.

 

sedusing1
 
“Той гледа ли ме?", "Тя усмихва ли ми се?”... Флиртуването е забавно и вълнуващо, но знаете ли, че то е също така съществена част от нашата еволюция?
Това кокетно и чувствено взаимодействие между мъжа и жената е всъщност критичен компонент от човешкия живот, който е улеснявал установяването на връзка между половете, откакто съществуваме. Но кога става прекалено? И кога не е достатъчно?


Част от човешката ни природа е да бъдем привличани и да проявяваме интерес към другия пол. Извън физическото и духовно привличане към определен човек, психолозите са открили, че има инстинктивен, вроден еволюционен подход към привличането, който е фокусиран върху репродуктивния успех с определен човек. Всички онези внезапни, безобидни флиртове изглежда обслужват една по-сериозна функция.
С развитието на човечеството се е развило и изкуството да флиртуваме, въпреки че има определени аспекти на това изкуство, които са останали непроменени.
 

Целта на флирта – независимо дали е преднамерен или не, винаги е била да се привлече вниманието. Подобно на цветната опашка на пауна или на разкошната грива на лъва, хората се подготвят, за да привлекат вниманието на потенциалния си партньор.
Флиртуването, като повечето форми на комуникация, се управлява от редица социално-приети, неписани правила. Най-важното правило, което трябва да се запомни, е: “изкусният успява”.


Едва ли искате да подходите толкова недодялано, че директно да попитате: “Харесваш ми, а ти харесваш ли ме?”. Едва ли искате обаче и да останете незабелязана... При флирта всъщност всичко, за което става въпрос, е тръпката от гонитбата, преследването – едва ли някой обича да печели играта без поне малко предизвикателство.


Нека да видим какво постановяват правилата на флиртуването.

Първо, важно е да разберете, че си има време и място за флиртуване, дори и това да не е споменато в Еклисиаст. Подходящи места за флирт са барове, партита, училища, места за отдих и забавления и в определени случаи – работното място. "Подходящото количество” флирт е пряко свързано с времето и мястото.
Всеки има различен стил на флиртуване, което прави индивидуалният подход уникален. Има тип на флиртуване, което ще ви позволи да се доближите до потенциалния партньор, но има и флиртуване, което може да ви превърне в персона-нон-грата.


На работа например е важно да задържате флирта на ежедневно, приятелско ниво. Границата между флирта и сексуалния тормоз може да се окаже не толкова дебела, което би било сериозна обида, особено в работната среда.

Хората се “пускат” да флиртуват по много различни причини. Една от приоритетните е просто да поласкаят някой – правят се комплименти, разменят се усмивки и други подобни безобидни закачки, които могат да помогнат на социалните взаимоотношения. От друга страна, има форма на флирт с определената цел да бъде привлечен потенциален партньор, понякога наричана “преднамерено флиртуване”. При тази форма е наистина важно да се подбират внимателно факторите “къде” и “кога”.

Първата стъпка за започване на флирт е да се установи контакт с очите.
Някои използват техниката втренчен поглед и усмивка, докато други предпочитат кратки погледи и отместване на очите. Независимо кой подход избирате – играта е започнала! Сега трябва да приближите обекта (и мъжете и жените могат да се приближат – това е все пак 21 век!).
Следващата стъпка е да изтълкувате езика на тялото, което понякога може да ви се стори, че изпраща смесени сигнали, ако не наблюдавате внимателно.


Жената използва специфични сигнали, за да разкрие, че е заинтересувана от определен мъж. Тя, например, ще се смее, ще си усуква косата, ще докосва бързо ръката на мъжа, ще се усмихва и ще гледа право в очите.
Мъжете, от своя страна, отвръщат на интереса, като заемат спокойна поза, поддържат директен контакт с очите и се накланят близо до потенциалната жена, която харесват.

Но по-важно от езика на тялото, е започването на добър разговор.

Бъдете изобретателна, забавна и интелигентна. Най-важното – бъдете себе си. Интригуващ разговор ще разкрие много повече за вас, отколкото прикритите сигнали. Ако човекът е заинтересуван, разговорът ще бъде жив и същевременно спокоен и ще задържа вниманието на потенциалния партньор.


Как разбираме, че флирта е неуспешен?

Ако човекът, който сте избрали, отбягва контакта с очи и търси връзка с приятелите си, може да се обзаложите, че вероятно не се интересува.

Флиртуването изисква практика и има също така някои сериозни “за” и “против”, които трябва да се имат предвид, например:

- Не използвайте дразнещи или груби изрази, за да започнете разговор. Като начало може да използвате коментар за времето или просто да направите комплимент. Ако не се чувствате уверена, опитайте: “Здравей, казвам се ...” – това е лесно и звучи приятелски.


- Не бъдете твърде самоуверена, опитвайте се да избягвате твърде много физически контакт – представите на хората за личното им пространство варират много.


- Опитайте се да се уверите, че човекът, към който смятате да се насочите, е възможно да бъде заинтересуван от вас. Ако през първите 10 минути усетите, че разговорът върви към края, приключете.


- Избягвайте да флиртувате с хора, които имат сериозна връзка или са женени. Това неизбежно води до проблеми.


- Не бъркайте приятелското отношение с флирт. Някои хора са комуникативни и отворени по природа, така че не смесвайте сигналите.


- Отпуснете се! Ако изглеждате притеснена и изнервена, с нищо няма да помогнете на разговора да потръгне.

Флиртуването е инстинктивен и естествен процес, който трябва да бъде вълнуващ и да носи радост. С правилната комбинация от увереност и комуникация, ще станете майстор на изкуството “флирт” за кратко време! 

Търсене/ Search

kakavida.com