Архив

< Юни 2013 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
24 25 26 27 28 29 30

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част II

Кой основа Анкара и какъв е произходът на част от българското население, което днес

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

marb4Уф, писна ми вече! Какви откачалки! Абе какво им става на хората из

Марбейските земи?! Един нормален не мога да срещна. Климатът ли ги ошашави, кризата ли им идва нанагорно, краят на света през 2012 ли ги изперка, наследствено ли им е... не знам?!marb1
Ама като си бях в България се успокоих, че ние българите сме последни по изперкалост. Не мога още да си обясня защо. Уж кризи ни кризят, уж бедност ни мъчи, уж по традиция изтормозени правителствено, но все някакси удържаме положението, някакси все не могат да ни вкарат по успокоителните заведения (напук на не знам си какви планове), че и усмихнато на всичкото отгоре го раздаваме, че и в любимото кафенце ще ни видиш анекдотчета да си обменяме.

А тук? Не стига, че започна дъждовният период, ами и всички като са наслагали едни охладени физиономии, като са се вторачили смразяващо в спада на долара и паунда и най-вече лихвения процент и току ги виж отпрашват до аптеката за валидол. Уж без пари не са, уж държавата помощи раздава, уж се чуди как да им оправи кредитите, ама на - гледам ги нещо леко мръднали ходят. И да бяха само местните, как да е, ама то тук вкупом всичко чуждо плямпащо се побъркало. Ааа, виждам сега мислите ви: „Да бе, да, уреди се тази на топлото местенце и сега взела да ни се оплаква“. И на, пак ме доядява на бай ти Тошо, дето беше забранил навремето да ги опознаем по-отблизо капиталистично-демократичните. Да бяха ни разпуснали да се пошматкаме из странство, да видя тогава какви оперети щяхте да пеете.
Даа, странни работи тук стават. Всеки си е избрал тема, на която да изперка и свободно и демократично си го прави. Звъня преди време на една аверка, ама изглежда съм сбъркала marb2номерата, та отсреща ми един подозрителен женско-испански глас ми вика на кастилски, който е много различен от испанския: „Сии, какво обичате?“. И аз моментално загряла, че има грешка, отвръщам: „Сори, много сори, сбъркала съм номера“. Не разбрах каква е интригата, ама оттук нататък това женище като започна да звъни на перколясали интонации и есемеси да праща на кастилски, дето нищо не му схващам... Абе, викам й, сгрешила съм номера, ама онази не ми вярва. И така месец ли, повече ли, си продължихме културната комуникация. Млъкна накрая кукуригото, сигурно заради сметката.А относно сметките и парите испанците нямат равни в категорията „куку“. На испанец му покажи сметка или му поискай пари, та да видиш как ще ти се стъжни хоризонтът. Преди време Карина като разбра, че познавам евтинджак частник, дето разбира от машинарии, атакува телефона ми и докато не ме склони да го заведа да погледне компютърчето й, не се успокои. Разбраха се да се кобрят (разплащат) по 40 евро на час. И за двамата добре, защото сървисът взима по 70 евро. Карина вика: само една дреболийка, има-няма час ще отнеме. Пристигнахме ние към 7 ч. в дома й, росни и засмяни аз, Ина и приятелят й, дето е на ти с компютрите. Разцелувахме се marb6най-приятелски по испанска традиция и ние жените на чайче, а приятелчето - на компютъра с Карина. До към среднощите те човъркаха машината, ние останалите - чайчето. Момчето само дето не й обясни как да сглоби и разглоби на винтчета лаптопа. Най-накрая, след дълго чесане по главата, с дълбоко замислен поглед и още по-треперещи пръсти извади Карина 30 евро и след последвал в забавен каданс мисловен процес най-после реши да се раздели с явно най-ценното в живота й.
До тук както и да е, но шеметът и досега де-що ме види: „Ааа, Милена, доведе ми Ина и онзи, marb3стояхте цяла вечер на гости, направих ви чай, платих 30 евро и лаптопът пак не работи. Защо не ми се отварят автоматично снимките, защо имам Интернет експлорър, пък ти имаш Мозила, защо тук пише Windows XP, а на твоя Vista? Защо не ми сложи Кашперски, защо ти имаш Адобе фотошоп, а аз нямам? Знам аз, защото на мен винаги по-лошото. Вие какво си мислите? Че съм глупачка, всички искат само пари и си мислят, че съм тъпачка.“ И всичко това на едни кресливи децибели. Нали съм българка, все да помогнем, един вид за нас приятелството е голяма работа... Показах й аз кое бутонче да натисне, та да отвори папката със снимките, издърпах и Мозилата, за Vista-та й казвам, че си идва с лаптопчето, а другото се купува от магазина. Ама карменситката нещо не можа да се справи с браузъра, че като започнаха едни крясъци: „Махай я, махай таз Мозила, как да я изтрия?!“ Малеее, сто пъти пишман станах, че реших да помогна. От тогава датира  непоколебимото ми решение: испанец и пари да обещава, никога не се предавай. То да беше само този случай! Най-накрая отгатнах защо испанците са най-великите мореплаватели. Ами и вий да си имате такива зъбати пепелянки вкъщи, и на вас ще ви се иска на момента да вдигнете платната и да отпердашите и то за където може по-неоткрита територия. Сто на сто далечна космическа населена планета ще бъде открита от испанец.

Англоезичните пък са друга истерия. Те едно сега, че 40% намалени пенсионно, та затова си marb4обменят рецепти за валидол. А на всичкото отгоре и главоломното падане на цените на имотите им съвсем ги е перколясало. Ама те някакси и природно си го имат изкрейзването. Знаете ли защо англичаните като се срещнат само за времето си говорят и завършват с малко футбол? „Ау, какво прекрасно време! Ах, какво тантуресто облаче се показва отсам! Как великолепно грее слънцето днес! Йес, добра победа за „Ливърпул“, Джон, не играха добре, но въпреки това съм доволен.“ Защото после така ще извъртят думите ви, че само името ви ще остане истина. То ми идва на ум, че затова езикът им така е сътворен, че каквото и да кажеш, винаги можеш да се отречеш после. Shit (лайно)? Неее, казах Sheet (чаршаф). Откачалска история!
То това иде и от скуката де, щото повечето световни богаташи, надошли тук, макар и накризени, не са останали гладни и жадни. И жените им като не работят и като изперколясат съвсем из големите си къщи, първата им работа е да тръгнат на работа... тоест на фитнес. Фитнесът из тукашните земи е нещо като местната Би Би Си или Си Ен Ен нюз. Или по-точно рубриката на marb5Азис, щото то местни жени и политика - колкото кокошка ти разбира от неутрон. Свят широк, хора разни, ама, да му се не види, тук много разни, брей!
  

Бърникам аз сума ти време, тършувам из разни информационни носители да разбера защо, да му се не види, сме толкова непонятна нация и досега разумен отговор нямам. Дали сме нещо генно космически подобрени, езотерично ли сме надарени, бай Тошо ли ни уреди с апартаментчета, та сега среден показваме на кризата (извинявам се), дали вярата ни православна ни е сейфала (спасила един вид, щото нали сте запознати с педофилните католически скандали, дето ги тресе англоезичните), не знам, ама и другите не знаят. И това си е, има нещо по-така, по-здравословно разхождащо се из гените ни.
Ей, така си е, може и както казват българин да спаси света. Ми то други нормални тук не виждам.

Милена Марева
за вестник “Народно дело“
5/6 декември 2009г.

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com