Архив

< Юли 2018 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Готи и Гети - германци или траки? Историята, която не познаваме - унищожението

"Всеки народ се идентифицира със своята история, с приноса си към културата на човечеството, и

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

kolobur2webОбвити с мистика и легенди, колобрите (древните български жреци) са част

от миналото на Българите. Възприемани като лечители, знахари, посветени или знаещи тайните на Вселената. Магове, притежаващи знание и сила да направляват законите на природата и съдбите на хората. Каквито и да са били, те са владеели силата, наречена Оренда.

 

kolobur2web
Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез неяPliska rozetka1 сътворителят на Вселената ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Дарени им били и бойните умения също магически знания за звездите, геометрията, музиката въплатени в магическото знание на Оренда.

 

Оренда е знание на древните български колобри (шамани) Оренда е дума с огромна сила и вибрации - познание, което когато се овладее, може с едно докосване да излекува, убие или съживи човек. Оренда е също е знание и духовно място, в което войнът изгражда своя боен дух.

 

Все още не знаем, как са наричали Небесната сила, белязала древното население на Балканите с гена на върховенството, нали името му не бивало да се изрича! Дали е било Тангра, или друго, за сега това няма значение, но със сигурност времето ще отвори тайните си летописи Акаша някой ден и тогава истината ще възкръсне отново, така както е било в годините преди!

Откъс от книгата "Тохол":
 
"...Според колобрите българите имат най-голяма възможност да станат истински хора, защото още при Сътворението били създадени така. Накрая, за да им вдъхне живот, Тангра им дал от дъха си, който бил оренда, и им казал: „Създадох ви воини на Тангра, най-добрите воини в света. Отличих ви сред останалите народи и ви избрах. Оставих българите да властват както в този свят, така и на Небето. Дадох ви „Да” – най-доброто бойно умение. Орисах ви да побеждавате. Вие трябва да сте господари на себе си и на света. Така че не бива от нищо да се боите!”


Тези думи дават сила на нашите багатури, на колобрите, те са най-често повтаряните от тумир. Всички българи смятат, че това е тяхното предимство пред останалите народи..."

http://tokorazisto.blog.bg/history/2013/09/18/neiskazanata-skritata-bylgarska-istoriia-koiato-mojete-da-pr.1150043

 


Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на народа и в бойната практика на воините. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.


"Българите са от религията на магите", пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри) извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели някакви думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани и след като изпаднели в транс, произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.

Някога, преди много време, Великият Колобър Ашина затвори очи и погледна отвъд. Трябваше да направи избор . . .да избере своята Оренда!

ОРЕНДА е древно знание, практика, свързано с Българите, старите руни и Глаголицата. ОРЕНДА Е12 ИМЕТО НА БОЖЕСТВЕНАТА СИЛА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Оренда е Духовен път, Практика, Концентрирано намерение за щастие, синхронизирано свързване с душата, със същността ни от Светлина, водач от небето, дъхът на Бога. Това е енергията, от коята имаш нужда и към която се стремиш.

ОРЕНДА е божествена сила, позната при различните народи под различно име:  Гърция – пневма, Индия – прана, Персия – хварно, а в християнството – Светия дух. При северноамериканските индиаци ирокези, тази сила също се нарича ОРЕНДА. И така, както Рейки е неотлъчно свързана с Японската земя и носи нейната философия , така Оренда е здраво свързана с българските ни корени. И символите идват не случайно на тази земя.


Със сигурност всеки е чувал за източни практики. Има обаче и една българска! Тя се базира на знанието, че от най-стари времена българинът е полагал усилия за духовното си и физическо здраве едновременно. Така че, ОГНИЩЕ е практика, която се грижи и за храма на душата (тялото), освен за нейното “просветление”. Чрез специални духовни ритуали и физически упражнения можем да постигнем онова състояние на благополучие, което най-много ни приближава до истинската ни същност!


Енергията на Оренда е дълбоко свързана с българската земя и тя е абсолютно естествено част от практиката ОГНИЩЕ. Уникалното е, че символите й могат да работят и с други символи. При комбинирането й с различни групи, с РЕЙКИ символи например едновременно, се достига до пълна хармония и самоусъвършенстване!

Поверието за Оренда (или Мана) е аналогично с основното понятие на древнокитайската koloburфилософия за вътрешната енергия "Ци", "Чи", така също и при японците понятието "Ки", при индусите то се нарича "Прана", Гърция – пневма, Персия – хварно, а в християнството – Светия дух. При северноамериканските индиаци ирокези, тази сила също се нарича ОРЕНДА. И така, както Рейки е неотлъчно свързана с Японската земя и носи нейната философия , така Оренда е здраво свързана с българските ни корени. И символите идват не случайно на тази земя. Това подсказва за езотерични култове и познания, имащи общ корен и идващи от дълбока древност. Ритуалът с черепите-чаши е познат също и в Тибетския езотеричен будизъм, както и в религията „Бон”.


Йоан Тритемий (1462г. – 1516г.) е бил автор на много произведения, свързани с история и криптография. В трактата си „Печати и магични изображения“, той коментира силата на символите и изображенията:

„Вярно е, че има изображения и фигури, издълбани в метал и камък, които притежават особени свойства. Причината на тия свойства не трябва да се приписва на веществото, а на божествена и магическа причина, по-горна и по-висша, както древните са я нарекли с точност „оръдие и духовна връзка“. Чрез нея тялото и душата - същности, отстоящи една от друга, се съединяват една с друга, така магнитът привлича желязото. Чрез ходатайството и намесата на това оръдие и на тая свръзка, древните влияели на мозъка, органите и веществата. Ала воля, упорство, чистота и ред други качества трябва да притежаваш, че да овладееш тези изображения ... „

Съществува геометрична фигура, която наричам „фигура-ключ”. Всеки старобългарски знак сеnadpis-Tangra вписва в нея. След десет години проучвания Васил Йончев (изследовател на произхода на старобългарските азбуки и писмени символи) твърди, че всеки знак от глаголицата произлиза от фигура, която той нарича „ключ-модул”. Според него Константин-Кирил Философ е познавал тази фигура, създавайки нашата азбука. Но феноменалното е, че всеки свещен Символ на земята, се вписва идеално във „фигурата-ключ” и всеки символ Оренда се вписва в тази „фигура-ключ”. За мен прякото виждане на Символите преди година беше подарък. Голямо приключение е да осъзная в пълнота фигурата, Символите, посланията и тези две сили, които изграждат Вселената ни: концентрирано намерение и синхронизиране. И винаги да помня, че всичко е взаимосвързано.Думата, която предава на всеки съвременен българин невероятни магически енергии, наследени от нашите деди. Днес, когато консерванти, токсични вещества, генномодифицирани култури ни тровят чрез храната, а радиацията, стресът в ежедневието и електромагнитните излъчвания от телефони, телевизори и компютри „изсмукват” енергийния ни потенциал, трябва да търсим начини за съзнателно „зареждане” с енергия за живот. На учени и невежи вече е напълно ясно, чеimages нелечимите болести на съвремието – СПИН, рак и тези, които се задават в бъдъще, се причиняват от липсата на енергия за борба с отровите, т.е.липса на имунитет, обяснява феноменът Диона.

Днес хората са по-застрашени от всякога от загубата на жизнена енергия. Няма човек, който да не изпитва нужда от знания и техники за енергийно стимулиране. Много е глупаво поради невежество да нямаме достъп до начините за попълване на енергийната си недостатъчност. Особено ние, българите, носим наследени невероятни по сила енергии, но не ги познаваме, казва Диона.

За науката вече е доказана истина, че вибрациите на музикалните тонове и на звуците в kolobarотделните думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. Така например за нас българите има една дума, която директно ни зарежда с предавана по наследство мощна положителна енергия. Това е думата Оренда .

Оренда се е наричала магическата сила, осъществявала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският боен дух. Предците ни са вярвали, че тази тайнствена сила можела дори да убива човек само с едно докосване. Прабългарските воини чрез определени практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът били средоточие на тази сила и знаели тайните за нейното култивиране и управление. Българите вярвали, че орендата се прехвърля от един човек на друг. Така се появил и ритуалът с чашата от човешки череп – считало се, че когато победителят пие от тази чаша, той поема орендата на победения враг.


Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила.
Те вярвали, че цялата вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, която, смятали те, обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. "Оренда".

Според Слави Дончев (доклад на Втори международен конгрес по българистика) и Анани Стойнев (Българска митология. Енциклопедичен речник), Мадарският конник държи в дясната си ръка чаша - череп като символ на канската (императорската) сила(орендата) при българите.


Вероятно от пиенето с ритуална чаша-череп идват и българските думи: "черпак", "чебур", beliyat-kon-na-tangra-mistik-eu"черпя", "почерпка", "изчерпвам"; свързани с черпене (като източник) и ритуална гощавка свързана с общо пиене от съд, приобщаваща или посвещаваща участниците в дадената духовна традиция...
Прословутите символни трепанации на черепите, извършвани от древните българи, са представлявали явно част от ритуал на Силата с Оренда.
Обичаят с чашите-черепи е отбелязан при: траките, скитите, печенегите, масагетите (саките), тибетците, хуните, индоарийците, келтите, германските племена и лангобардите. Обичая липсва при славяните, гърците, китайците и повечето народи от Западна Европа.
При траките този обред е свързан със случаите на сключване на договорни отношения, като част от ритуалността на приемане в мъжките военни съюзи и награда за извършен подвиг.
В Индия, Хималаите и Тибет ритуалната чаша, направена от човешки череп се нарича габала (габал или капала). Тя се използва в Шиваистките и тантристките индийски култове, а също и в старата тибетска религия Бон (Бонпо). Всички тези култове са от предбудисткия период (т.е. отпреди VI в. пр. Хр.) и представляват древна традиция. По-късно габала добива приемственност в тантричния будизъм и ламаизма.
Габала е олтарна вещ и в храмовете заедно с мандала (мистична диаграма на космоса) стои отдесно на жертвеника.
Ритуалната чаша от човешки череп и силата, съдържаща се в нея се използва при посвещаване в дадена духовна традиция и символизира временния живот на човека на земята, а също и Izlozhba-NIM-2отказване от всички видове съществувания в самсара (непрекъснатата верига от прераждания)...»


Оренда е знание, път, закон. Оренда не е светлина нито мрак. Тя не е нищо съществуващо и е във всичко съществуващо. Оренда е част от всичко, но не и всичко. Ореда символите носят посланието, движението, те са принципи. Нo не само способ, те са и метод за отключване на съществуващата енергия.


В живота си човек често взима решения, воден от разума, пренебрегвайки вътрешните си усещания или своята интуиция, която е част от нас. Гласът на разума и шепотът на интуицията се разминават. В повечето случаи сме склонни да се доверим на „здравия“ разум, а не на неясните ни усещания. Но дали това, което ни повелява разумът, е най-доброто? В много ситуации разумът е този, които ни обърква с вечното претегляне на “за” и “против”. Разумът анализира, търси доказателства, търси логика, опитва се всичко да „вкара“ в определени рамки. Ние сме обременени от външни влияния, очаквания, представи, нагласи, обществено мнение, среда и т. н. и това ни пречи да достигнем до истинската Мъдрост, до самите нас. Когато контролът на разума отслабне, към съзнанието ни си пробиват път интуитивните знания. Интуицията е като смътен глас, гласът на душата… Интуицията е инструментът на душата, който ни свързва с истински значимите за нас неща.

Оренда е мост, от старото към новото, нов поглед.

Оренда е сила от правила и принципи на движението. Простото в нея е сложно и сложното в нея е просто. тя е душата на всеки човек,постигането на връзката с душата. Когато се слеят човек иSlide15 душа резултата е двойна Оренда. Приобщи ли се и Духът - тройна Оренда. Това е истинската Оренда. Единенеие на дух, душа и тяло. Цялостност. Затова има три пътя на достигане, на владеене. Три нива на символите, три моменти на свързване. Основното послание на Оренда е:"Всичко което Е - СЪМ, всичко което СЪМ - Е" Всички сме свързани. Всичкое взаимосвързано. Всеки човек е чудотворец. Всеки човек е Бог, но първо трябва да открие Божествената си енергия(същност). Оренда е Свобода. Истинската цялост на човек. Ние задвижваме и устремяваме нашето намерение, след което се синхронизираме с Оренда и чудесата стават възможни.ПРАКТИКА ОГНИЩЕ

ОГНИЩЕ представлява  система от практически занимания, разделени на две нива. Първо ниво се отнася до духовната, енергийна основа на тази практика, а във второ ниво към енергийнитеs2 упражнения постепенно се прибавят и физически до достигане на изконното право на Състояние на благополучие! ОГНИЩЕ е тясно свързано с българските ни корени и причината, заради която сме избрали точно тази земя! И ако енергийните центрове сте свикнали да ги наричате чакри,  нека на наша земя да ги наричаме огньове! Така че, време е да почистим ОГНИЩЕТО, да запалим седемте ОГЪНЯ и да познаем личната си ОРЕНДА!


Днес трябва да използваме по-осъвременени и цивилизовани начини силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия Оренда и да вибрираме тази дума с положителни мисли всеки ден, твърди Диона. Просто сутрин или в по-важните моменти от деня заедно с молитвата към Бог можем да произнасяме отчетливо звуците на магическта прабългарска сила. Така ще се зареждаме с вибрациите, които се давали сила и на древните ни предшественици на бойното поле или в живота. Колкото по-ечисто и по-ясно вибрираме думата Оренда, толкова по-силна ще бъде българската енергия, която ще се влива в нас.

Не е лошо дда сме запознати и с думите, чиито вибрации отнемат жизнеността ни или ни ROZETAнатоварват с отрицателни енергии. Те са много, но най-отрицателната, най-мръсната дума е „пари”, предупреждава Диона. Това словосъчетание зарежда този, който го произнася, с низки, дори опасни енергии и трябва да се избягва, казва тя. Нейният съвет е да заместваме „пари” с всякакви синоними – средства, финансии, каквато и да било друга дума, която се сетим. Недобри енергии носят също и много кратките думи и имена, както и тези с натрупани съгласни, които трудно се произнасят „тс”, рф”, „ск”. Изобщо настъпва времето, когато хората от епохата на Водолея трябва да се обърнат към забравените древни знания, практики и принципи, спазвани в ежедневието от нашите деди, за да влезем отново в хармония с вибрациите на Вселената. Нали всички сме нейни деца и не бива от глупост да се отдалечаваме от създателите си.
1-во ниво
Енергиен тренинг

    ОГНИЩЕ и 12-те символа ОРЕНДА.
    Избор на символ - ключ към личния Път и работа с него.product 1527
    “Полагане” на избрания символ–ключ в енергийното тяло.
    Практически занимания със символите.(трениране на концентрираното намерение за благополучие и синхронизацията с Аза)
    Дихателни упражнения за:
        устремяване и разширяване на аурата
        подобряване на кръвообращението
        възстановяване на стволовите клетки
        запалване на 7-те огъня
    Работа с Дъха и формиране на енергийно кълбо.
    Личната Оренда и нейното “отключване”.
    Медитации (4-те стъпки по Пътя)
        Осъзнато връщане на душата към Началото. Изпращане на намерение за благополучие по проправения Път.
        Отваряне на Оренда със словесните ключове на символите.
        Прошка и приемане.
        Стълб на Силата и Сбъдване.

 
Ежедневен тренинг по час и половина или съботно-неделен курс по 3 часа дневно.


2-ро ниво
Енергиен психо-физически тренинг


    Отдаване и приемане на ОРЕНДА
    Практическа работа с личната ОРЕНДА и символите-ключове1а
    Дихателни упражнения (подобряващи метаболизма и кръвообращението)
    Физически упражнения за възстановяване на нервните клетки
    Физически упражнения за опорно-двигателния апарат
    Физически упражнения за подобряване състоянието на вътрешните органи
    Упражнения за воля и концентрация
    10 осъзнати медитативни пътувания към Началото и Аза чрез личната Оренда
    Достигане до състояние на духовно и физическо изчистване и благополучие

Ежедневен тренинг по час и половина, комбиниран с режим на хранене
    


От "Силата на Символите"
Ямвлих "Книга на тайнствата"

Силата се придобива само чрез спазване и изпълнение на обреди, извършени в определен ред, надминаващи всяко схващане на ума, и чрез необяснимата сила на символите, познати и дадени ни от създателя. Не чрез ума ние изпълняваме свещените неща, а чрез свързване на нашата2 2 същност с неговата. И, действително, без да схващаме това, свещените символи(проводници) вършат сами своята работа и неизказаната сила на творението, към които символите се насочват, само познава собствените си образи. Тази сила не бива възбудена от нашия ум, защото, според законите на природата онова, което съдържа, не се слага в движение от съдържаното. И така, божествените начала не се предизвикват към дейност от нашите умове, но са причини, които имат свръзка помежду си, и директно с душата, която е едно с тях. И самите божествени синтеми(символи) са само възбудители на силата на сътворението, изпълняващи и нашата воля, когато тя е равна по чистота, на тази на творението.

Ямвлих е бил чудотворец. Неговият биограф Евнагий съобщава, че той често се издигал над земята на височина от десет лакти и, че изглеждало главата да му е обкръжена от ореол(сияние).Тритемий (1462г. - 1516г.)
От "Печати и магични изображения"

Вярно е, че има изображения и фигури, издълбани в метал и камък, които притежават особениobject 1610 свойства. Причината на тия свойства не трябва да се приписва на веществото, а на божествена и магическа причина, по-горна и по-висша, както древните са я нарекли с точност "оръдие и духовна свръзка". Чрез нея тялото и душата, същности отстоящи една от друга, се съединяват една с друга; така магнитът привлича желязото. Чрез ходатайството и намесата на това оръдие и на тая свръзка, древните влияели на мозъка, органите и веществата. Ала воля, упорство, чистота и ред други качества трябва да притежаваш, че да овладееш тези изображения ...
(цитат от трактата)  Видове ОРЕНДА

Оренда - Благословия - Триединство. Отец, син и дух. Дух, душа, тяло. Благословен да е домът ни, децата, делата и животът ни.
Оренда - Вяра, Любов, Мъдрост - Христовият принцип. Христовият дом.
Оренда – Универсален Оренда символ - усилване на Оренда, начало и желание за живот, основата на живота.
Оренда - ЛЮБОВ БОЖЕСТВЕНА – Изворът, Място – не просто Любовта на твореца, а мястото на Любов.
Две години след огромния успех на „Кукер", създателите на БALKANSKY - Иво Христов и Иван Шопов представят новия си студиен албум „ОРЕНДА“.

Официално като съавтор за новия проект към тях се присъединява и уникалният музикант,763a известен като „кавалджията на планетата“ Теодосий Спасов. В някои от композициите техни гости са неповторимата Янка Рупкина, изпълнителят на традициония инструмент уд - Хайг Язджиян от Армения, пианистът Милен Киров и гайдарят Иван Георгиев.Резултатът е 10 композиции обединяващи в себе си традиционен фолклор и модерен електронен звук – мост между минало и настояще.

В концерта освен Теодосий Спасов – кавал и тромпет, Иван Шопов – бас и електроника и Иво Христов – визия, ще вземат участие и някои от гост музикантите участващи в проекта. За първи път ще бъде представен и новият видео клип „БРАТ“ осъществен от Addminimal  Creative Studio .  Авторите обещават едно неповторимо преживяване от звук и визия, направена специално за случая. Фотография за проекта - Добрин Кашавелов.

 

 

Още за магическата сила ОРЕНДА

Феновете на йога, кунг-фу и другите източни изкуства не може да не са чували за вътрешната енергия чи, ци, дзи, пневма, етер, или прана.
Различните култури имат различни думи за тази магическа енергия, течаща в телата на хората, които дори не подозират за нея и невероятните възможности които им дава.


Изумително е, че прабългарите също са вярвали в наличието на подобна енергия или сила, която са наричали оренда.

Според тях тя се е намирала в кръвта и се събирала в големи количества в главите на хората. Вярвало се, че всеки убит враг дава част от своята сила на победителя си. Колкото по-велик е врагът, толкова по-голяма е силата му. Затова някой са пиели кръвта на победените от тях, други са правили чаши от черепите им, за да се домогнат до орендата им.


Твърди се, че е имало специални упражнения и техники, с които да се развива оренда, като най-добрите войни са можели да я ползват в битка, за да побеждават враговете.


Историята с оренда и чашата на от черепа на Никифор, са в основата на книгата на Николай Пенчев „Главата на хана”.

Има нещо много странно в цялата работа – от много източници се знае за въпросната чаша, но какво става с нея след смъртта на Крум няма никаква яснота. Тя просто изчезва. Мнозина упорито я търсят, но досега никой не е намерил нищо за съдбата й. В книгата си Николай пенчев предлага свое решение на въпроса - с чашата от черепа на Никифор е свързана и една легенда, че докато е в България, Византия няма да успее да ни победи. Което горе долу се случва на практика.

www.ydara.com


По материали на БАН
из сравнително изследване на Д. Александров
Институт по интердисциплинарно българознание - "Велики Преслав"
http://www.orenda.bg/OrendaBackground.php
http://www.narichane.com/koga.html
http://www.orenda.bg/
http://www.mystics.eu/
http://www.chudesa.net/p10168/ 

 Публикувано: 10.03. 2013 година

Статията е предназначена единствено www.ydara.com
M.Boyo

 

 


Търсене/ Search

Психология

За науката вече няма съмнение, че душата и тялото си “говорят”

couple-having-romance-1“Искам хората да погледнат към живота си и да видят как тези или онези събития, стресът, мъката,

Прочетете още...
 
Как да разпознаем лъжеца. Видове въпроси/ Част III

Great Wallpapers 00827aПътя към успеха в личния ви живот и бизнеса ви зависят само от вас самият. Научете се

Прочетете още...

Тест

Какъв е шансът ти за успех?/ Тест за личностните качества

военноЛесно ли успявате да се харесате на околните? Харесват ли ви те изобщо?

Прочетете още...
 
"Нарисувай човече" Кои са силните и слабите страни на характер ти/Тест

човече 2Съществуват много тестове, в различни области и с различни цели, но най-популярни се

Прочетете още...
 
Древен китайски тест "Мъдрости показват каква личност си"/ Тест

chinaОсвен акупресурата, хартията, компаса, барута, коприната и печатането, Древният Китай

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Духовност/ Философия

Златните правила на източния мъдрец Далай Лама за живот с добра енергия и хармония

dala lamaНай-мъдрият сред мъдрите хора на нашето време е формулирал няколко

Прочетете още...

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com