Архив

< Май 2013 >
П В С Ч П С Н
    1 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

podaruci01Те са идеалното решение, ако не знаете какво да подарите.

Така за Великден ще можете да зарадвате ваши близки или пък ще възнаградите себе си за празниците. Кои вещи привличат положителна енергия и са подходящи според фън шуй?
podaruci07Подаръците за дома се подаряват с цел да привлекат късмет и положителна енергия чи за собствениците им. Когато ги избирате, се налага да се обърнете внимание на някои фактори. Съобразете цвета на подаръка с ефекта, който искате да постигне. Синьото е цвят на елемента вода и привлича богатството, а зеленото – на дървото и е символ на растежа. Червеното означава динамика, тъй като се асоциира с огъня, а сребристите и златистите отблясъци напомнят за метала и обещават изобилие.
Помислете също дали има подходящо място за подаръка, където той може да е полезен (например ъгли, в които се задържа енергия). Според фън шуй посоката, към която гледа предметът, също е от значение за влиянието му. И накрая имайте предвид, че не може да отрупате дома с фън шуй подаръци, тъй като безразборното декориране със символи може да наруши хармоничния баланс.


Магията на пламъка

podaruci02
Свещите са и един от най-силните фън шуй предмети. Магията на пламъка активизира чи и привлича благоденствието в дома. Не слагайте свещта в посока юг, тъй като пламъкът се свързва с огъня и може да го превърне в доминантен.
Поставени в ъгъла, свещите „събуждат“ застоялата енергия и са вдъхновение за творчески инициативи. Помнете, че според фън шуй свещта ще бъде полезна само ако е палена достатъчно често.


Музика от вятърни чанове

podaruci05
Вятърните чанове са сред най-познатите символи на фън шуй. С тях пречиствате чи и гоните негативната енергия. Подаряват се за късмет. Слагайте ги на места, където вятърът има контакт с тях, за да може „песента“ им да помага на собствениците на дома. Най-често търсените вятърни чанове с 5 тръбички, тъй като символизират петте елемента във фън шуй. Подходящи са обаче и такива с 6, 7, 8 и 9 тръбички.
Обърнете внимание от какъв материал са изработени – от това зависи къде да ги разположите и кой елемент ще подкрепят. Например, дървените съответстват на елемента дърво и трябва да са в неговата зона (изток, югоизток).


Часовникът и фън шуй

podaruci03
Часовникът е динамичен предмет, тъй като стрелките му се движат и така отключват положителната енергия в дома. Препоръчително е по-големите часовници да стоят в кухнята, хола или работния кът, а по-малките модели да са за спалнята и детската. Идеята е, че там ритъмът трябва да се диктува само от биологичния часовник.
Има обаче една особеност. Според фън шуй е на лош късмет, ако по-млад подари на по-възрастен човек часовник, защото подаръкът ще е символ на изтичащото им време заедно. Освен това, никога не слагайте часовника директно срещу входната врата, за да не се превърне в проводник на негативна енергия.


Фън шуй цвете в саксия

podaruci04
Цвете в саксия е универсален подарък за дома. Според фън шуй растенията подхранват енергията, обновяват я и не й дават да се застоява. Желателно е цветята да са живи, а не сухи или изкуствени, тъй като имат по-голяма сила. Другите два варианта също са позволени, но трябва редовно да се почистват, за да изглеждат като истински и да не губят влиянието си.
Преди да изберете цвете, поинтересувайте се каква ще е ролята му в дома по законите на фън шуй. Кактусите по терасите гонят крадците – буквално и преносно, а цветята с кръгли листа подкрепят огъня. Пълзящите видове скриват ръбовете на мебелите и елиминират негативната енергия. С хризантема пожелавате късмет, а с нарцис – професионално израстване.
Божурите носят любов, а орхидеята – духовно усъвършенстване. Червените цветове пък са символ на щастие. Сините цветя отключват силата на водата, жълтите обещават дълголетие, а зелените – растеж.


Още предложения за фън шуй подаръци за дома

podaruci06
Метла – декоративна, разбира се, за да изгони неприятностите от дома.
Фигура на животно: гълъбите носят дълголетие, патиците - щастие в любовта, а рибите пазят от зли сили.
Огледало - проводник на положителна енергия. Нека отразява приятни гледки, тъй като има способността да удвоява положителните качества на регистрирания образ.
Христина Спасова
снимка lubbopitko.blogspot.com, typischich.at, etsy.com

 

 

Търсене/ Search

kakavida.com