Архив

< Май 2014 >
П В С Ч П С Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Българска история

Заговорът против България/ Сакралната мисия на новите богомили.Революция в Европа?

bul nadpic"По времето, когато Боян Мага започна своята дейност, както дворецът, така и

Прочетете още...
 
Съвършено секретно: Тайните учения, послания и мистерии на българските богомили

BO1През 1245 година, само година след превземането на последната и най-свята богомилска  крепост

Прочетете още...
 
Това за което учебниците по история мълчат - Световната мисия на Българската ерес

Разпространение на Богомилството. ВЕЛИКАТА ЕРЕСЕдва ли има религиозно учение, което да се представя в толкова деформиран вид, както е

Прочетете още...
 
Предсказания за България от Петър Осоговеца, доростолски епископ и богомилски жрец

bogomili malkaПетър Осоговски е Доростолски епископ през Х век, неговата църква е била в днешна

Прочетете още...
 
Тенгрианството, древните маги, богомилите и кам-бояните жреците на Тангра

magic1Главна задача за окултизма станало проникновението и познанието за съкровенните тайни

Прочетете още...
 
Знаменателните водачи на съвършените богомили

B1Рецепта за съвършенство няма, обичат да казват мъдрите побелели глави, независимо коя е

Прочетете още...
 
Астрологичната символика и зодиите в богомилиското учение

BOGOMЧаст от презентацията на доклада на Радислав Кондаков, на Четвърта национална

Прочетете още...
 
Богомилската музика,трубадурите и романите за Светия граал

troubadour2xТе пееха за Сватбата на Царския Син.

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

1Изобретението е уникално в света и представлява пълноценен регенеративен

агент. Тази година трябва да започнат клиничните му проучвания. Към днешна дата са провеждани предклинични тестове, казва съсобственикът на компанията SFM-Farm Андрей  Артамонов.


Човешкият мозък може да бъде заставен да произвежда стволови клетки. Това са доказали учени от Новосибирск от компанията SFM-Farm, първият резидент в научно-технологичния парк в областта на биотехнологиите в Koлцово, съобщава “Интерфакс”. Те са създали продукт с кодово име “G5″.

Стволовите клетки, които се произвеждат в мозъка, самостоятелно намират уврежданията в органите, като ги възстановяват. Известно е, че мозъкът на децата активно произвежда стволови клетки. На възрастния мозък това на теория не е необходимо. Но всичко може да се промени.

Досега  всички процедури със стволови клетки са произвеждани извън човешкото тяло. Учените се опасяват от рак - няма гаранция, че клетките няма да мутират в най-неочаквани места. Артамонов е сигурен: причината за опасността е в лабораторното клетъчно размножаване, защото се получават не съвсем родни клетки.

За да се приема G5, човек може да бъде и здрав. Препаратът, според създателите му, ще бъде отлична превенция срещу застаряването на населението и ще подобрява качеството на живот. Според експерти по рафтовете на аптеките лекарството ще се появи приблизително след година и половина.

 

 

Тялото има скрити механизми за подмладяване

ФЕОДОРИНА ЛЯСКОВА
http://www.24chasa.bg


Старостта не е болест, тя е един от периодите на развитие на човека. В организма ни има механизми, които поддържат дълголетието и възстановяват всички органи и системи. В редица публикации неслучайно се споменава средна продължителност на живота над 120 години, някъде за 400, а в Библията - 800 години, казва проф. д-р Връбка Орбецова, дм, специалист по патобиохимия, лабораторна диагностика, метаболитни нарушения, диабет.

"Докторската ми дисертация в края на 70-те години шокира колегите ми. При изследванията ми за възрастови изменения при опитни животни се установи, че механизмите за регенериране са съхранени и готови да осигуряват благополучие и подмладяване на организма. Което означава, че както има атеросклероза и стареене, така има и обратно развитие - т. е. възстановяване и подмладяване, категорична е тя. - Това беше в разрез с тогавашните схващания за стареенето и атеросклерозата. Даже разделих и съпоставих опитните животни на податливи и резистентни на атеросклероза и стареене, и точно при резистентните тези механизми за регенериране се оказаха по-добре развити. Тези обратни механизми се наричат витаукт и те са естествени начини на организма да противодейства на остаряването. Наскоро рецензирах книгата на двама мои колеги - Пировски - фармаколог и лекар, баща и син, които говорят за тези малко познати механизми."

Проф. Орбецова обяснява, че системата витаукт се активира от положителни емоции, което е доказано с редица експерименти. Неслучайно човекът е създавал изкуство от зората на своето съществуване. Картини, вълнуващи мелодии, красива природа, забавления, удоволствия, радост от живота противодействат на болестите и забавят стареенето. Когато получаваме приятни изживявания чрез нашето емоционално (астрално) тяло, то ги предава към вътрешните органи, системи, клетки посредством енергийните центрове (чакрите). Тази информация се съхранява в паметта на тялото и клетките и не е трудно да я извикаме отново, за да си припомним тези мигове на наслада и удоволствие. Доказано е, че това обратно движение - отвътре навън, от физическите органи към емоционалното тяло е реално. На тази база се развиват техниките за подмладяване, при които се препоръчв да се извикват в съзнанието приятни спомени, преживявания от младостта, свързани с добро здраве и тонус.

Природата има своите закони и невинаги те съвпадат с тези, които ние сме създали. Ако ги познаваме и следваме, ще стареем по-бавно и ще сме по-здрави, категорична е проф. Орбецова, която е автор на енциклопедия по интегративна медицина, първите две книги от която предстои да излязат. Тялото ни е снабдено с всякакви системи за защита и регенериране и е добре да не им пречим да си вършат работата, съветва тя.
Един от маркерите на стареенето е дехидратацията - набръчкването на кожата, смаляването на човека. Организмът старее по-бързо, когато губи от течностите си, необходими за всички жизнени процеси.

Водата е енергоинформационна система и не може да се замени с други течности. Най-бързо и видимо старее кожата. Жените се вълнуват повече от бръчките, но от дехидратацията страдат също мускулите и всички вътрешни органи и системи. Особено сърцето и съдовата система. Кръвоносната система е тази, която определя доколко стареенето е засегнало вътрешните органи. Когато няма достатъчно течност в организма, по-лесно се наранява вътрешният блестящ ендотелен слой на кръвоносните съдове, ускорява се развитието на атеросклерозата и образуването на атеросклеротичните плаки. Атеросклерозата е една от неблагоприятните последици на дехидратацията и неразумното хранене с приемане на големи количества животински продукти. Остарелият кръвоносен съд е склерозиралият съд. Неслучайно кардиолозите казват, че човек е толкова стар, колкото са остарели сърцето и кръвоносната му система. Сърцето е емоционален орган и нашите мисли и емоции му въздействат. Развитието на атеросклерозата се влияе от психоемоционалния тонус на човека. Стресът поразява както кръвоносните съдове, така и нервната и имунната система.

Доказано е, че гръбначният стълб може да се подмлади с подходяща гимнастика, но това важи за всички органи и системи, които също могат да се подмладяват и регенерират. Даже мозъкът и черният дроб се възстановяват. Веществото силимарин, извлечено от растението бял трън, регенерира чернодробните клетки

Природата е създала целебни растения за всички болести, но ние не ги познаваме. Ако опознаем себе си, вселенските закони и билките, можем да съхраним по-дълго младостта си, подчертава проф. Орбецова.
Здравият сън е гаранция за физическо здраве и за регенериране на организма ни. Безсънието състарява, защото обърква хармонията и ритъма на вътрешните органи. Само по време на сън тялото ни се възстановява. Не почиват единствено сърцето, някои от мозъчните центрове, част от имунната ни система, които все пак успяват да отдъхнат във фазите на възстановителния сън (особено на делта и тета съня). Но при системно безсъние имунната система става свръхактивна

Тя започва да се "ядосва", че не може да почине, и вместо да атакува външните врагове, атакува организма. Неслучайно автоимунните заболявания започват да нарастват и скоро могат да излязат на първо място, алармира проф. Орбецова. И една от причините за тях е безсънието. Лекарката съветва хората, страдащи от хронично безсъние, неврози, да приемат гама-аминомаслена киселина (GABA) или глутаминова киселина. Бананите са подходяща храна вечер преди лягане, както и топло прясно мляко със счукан чесън.

Старческите петна по кожата също подсказват за напредване на годините. В младия организъм меланинът, на който се дължи пигментацията, е равномерно разпределен, като при едни хора е в по-големи количества, отколкото при други. При стареенето започва да се появява под формата на пигментни петна по кожата. Стимулираме появата им с прекомерно излагане на слънце или солариум. Така пресилваме системата, която произвежда и диспергира меланина. Струпването му върху кожата е неприятно от козметична гледна точка, но това може да се случи и върху някое от мозъчните ядра. И тогава е възможно да се наруши нормалната белтъчна обмяна и производството на неврохормони, както и да се разстрои функцията им. Установено е чрез редица изследвания, че първо се засягат тези части от мозъка, които са свързани с емоциите,
а след това и свързаните с дишането, с работата на сърцето и другите витални функции.
Има и други по-лесно забележими сигнали, които подсказват, че тялото старее - мускулите отслабват, тялото се смалява и изгърбва; паметта за близките събития отслабва; тъжните мисли започват да доминират. Емоционалната инертност също е много показателна, въпреки че може да се прояви и при по-млади хора.

Ако един човек на 90 години се смее, радва, запазил е в себе си детето, има силен дух, реагира адекватно, това е признак за младост. Колкото по-инертен емоционално е един индивид, толкова по-остарял е той. Човек може на 20 години да е стар и на 90 да е млад. Старостта всъщност е спадане в тонуса и функцията на центрове в мозъка, които генерират чувството за удовлетвореност, щастие, радост. Обикновено свеждаме щастието по-често до материални неща. При едни хора то е по-близо до духовните ценности. Други разбират щастието като хармония, като намерения и мечти, които искат да реализират. При други доминира желание за власт, пари и подчинение и само това ги задоволява, но често ги и разболява.

Дали младееш или бързо се състаряваш, зависи освен от гените и от удовлетвореността от живота - да се усещаш създател, а не само потребител.

Един от парадоксите днес е, че колкото повече се "подобрява" животът ни откъм материално благополучие и технологии, толкова повече се намалява средната продължителност на живота. И колкото хората се стремят към материално богатство и демонстриране на сила, толкова по-болни стават и живеят по-кратко.

 

Безсмъртието не е мит! Учени откриха същество, което може да живее вечно

Учени твърдят, че определен вид сладководен полип е "практически безсмъртен", а някои видове дори стават по-силни с напредване на възрастта си.

Сладководният полип Хидра Магнипапилата е микроскопично водно животно с тяло, имащо формата на тръбичка, с пипала, уста и лепкаво краче. Може да не става за домашен любимец, който хората да опитомят и прегръщат, но процесът на остаряване почти не засяга този полип. В лабораторни условия рискът от смърт е толкова нисък, че практически този полип е безсмъртен.

"Цялостната картина на лабораторните данни показва, че дори след 1400 години 5% от водните организми при тези непроменени условия все още ще бъдат живи", казва д-р Оуен Джоунс, цитиран от БГНЕС.

Преди да достигнат до тези изводи, учените наблюдавали стареенето при 46 различни вида, включително бозайници, растения, гъби и водорасли. Докато хората, бозайниците и птиците отслабват с течение на времето, други организми - костенурките и някои видове дървета, стават по-силни.

За много видове смъртността се увеличава с напредване на възрастта - модел, който се вижда при повечето бозайници, включително хората и косатките, както и някои безгръбначни организми като водните бълхи.

Други видове намаляват процента на смъртността като остаряват. Например пустинната костенурка е най-вероятно да загине в ранния етап от живота си. Този вид костенурки може да доживеят до 80 години. Много растителни видове, като бялото мангрово дърво, следват същия модел. Няколко вида, включително рододендрони, гущери и раци, показват малка промяна в смъртността през целия им живот.

В процеса на проучването учените изследвали и плодовитостта при същите 46 вида. Те открили, че между видовете има големи разлики. Плодовитостта при хората например е концентрирана в кратък период от живота им. Някои видове организми обаче, по-специално растенията, стават по-плодовити с напредване на възрастта - например американският столетник в Мексико и Южна Америка.

 

 Нов метод създава стволови клетки, които се превръщат във всякакъв вид тъкан

Нов метод създава стволови клетки, които се превръщат във всякакъв вид тъканПреглед на оригинала
Човешки стволови клеткиЯпонски учени са открили нов метод за създаване на стволови клетки, които имат способността да се превръщат във всякакъв вид тъкан, като са използвали клетки от мишка, пише Live Science, цитиран от „Фокус“. Ако методът е ефективен и за човешки клетки, той може да бъде използван за създаването на тъкани за хора, които имат нужда от трансплантация, както и за изследване на болести като рака.

Новият метод включва подлагането на клетки, взети от далака на мишка, на киселинно въздействие. Учените са установили, че така се създават клетки, които могат да се превърнат в повечето различни видове клетки на тялото, включително клетки от бял дроб, мускул, кост, кръв, кожа или нервна система. Изследователите са нарекли направените от тях стволови клетки „STAP клетки”.

Виж още: Стволови клетки удължават живота до три пъти

„Никой не можеше да повярва, като съобщихме какво сме открили. Една вечер, както си лежах в леглото, си казах, че ако на следващия ден не постигнем нужните резултати, ще се откажа от целия експеримент. Е, този следващ ден се превърна в пет години”, обяснява Харуко Обоката, цитирана от bTV.

„В бъдеще това вероятно ще ни позволи да извършваме регенерация на органи в човешкото тяло. Ще ни помогне да разберем как да контролираме производството на стволови клетки и по този начин да създадем технология за контрол на рака”, допъква Обоката.

През 2006 година изследователи в Япония за първи път успяха да направят стволови клетки от клетките на възрастен организъм. Те използваха вируси, за да вкарат новата генетична информация. Новият метод е много по-бърз и при него не е необходимо да се променя ДНК.
Когато клетките в тялото се специализират, те повече не могат да променят развитието си и да се превърнат в друг вид клетки. Една от целите на изследванията в областта на стволовите клетки е да се намерят начини за промяна на клетките на възрастен организъм, така че да се размножават, създавайки тъканта, необходима на даден човек. Би могла да се заменя тъкан, увредена при сърдечен удар, или да се създадат нов бял дроб или бъбрек, които да заместят орган, разяден от тумор.

Мениджър Нюз

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com