Архив

< Януари 2013 >
П В С Ч П С Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

ap - goresta kruv01Автобиографичният роман на Рокси Фрийман излезе и у нас.

„Гореща кръв“ е на книжния ни пазар благодарение на издателство „Апостроф“. Книгата е за пътя към успеха на английската журналистка от ромски произход. Тя започва да учи едва на 22-годишна възраст, но се научава да чете като дете с помощта на майка си и една от големите ѝ страсти в живота са книгите. Стилът на романа е лек и приятен за четене, текстът звучи искрено и ap - goresta kruv02неподправено. Благодарение на силната си воля и желание Рокси преодолява редица трудности, съпътстващи нелекия чергарски начин на живот и в момента е журналист на свободна практика. Нейни материали са публикувани в множество печатни издания, сред които The Guardian, Daily Mail, списание You и Brighton Argus. Мyvillage.com я определя като един от най-добрите си кулинарни критици.
„Гореща кръв“ е дебютният роман на Рокси Фрийман, който много бързо се превръща в бестселър и я изстрелва към върха. Авторката описва живота на семейството си, което странства из Ирландия, а по-късно се премества в Англия. То не е типичното циганско семейство. Майката на Рокси – Дикси, произхожда от богата американска фамилия, но подтиквана от желание да бъде свободна, предприема пътувания из Европа и във Великобритания се влюбва в баща й Дик. Дик е ром по произход, но е отгледан в традиционен дом и възпитан като католик. Те се женят и въпреки възраженията на родителите си Дикси, заживява със съпруга си в теглен от коне фургон по пътищата на Ирландия. Животът на семейството е труден, но Рокси заедно с брат си и шестте сестри растат свободни и в хармония с природата. Двамата не ходят на училище, но още преди да навърши десет години вече може да издои коза, да язди кон и да приготви вечеря за цялото семейство на открит огън.
ap - goresta kruv03Ранното й детство е идилично, но когато баща й отвежда семейството в Англия, чергарите се сблъскват с предразсъдъци и враждебност. Рокси става обект на сексуални посегателства от страна на семеен приятел, но пази случващото се в тайна в продължение на години. Един ден обаче тя решава да разкаже на полицията за „чичо Тони“. И властите започват издирването на „най-търсения педофил във Великобритания“, както пишат всички вестници на Острова. Въпреки трудностите, с които се сблъсква, Рокси открива любовта си към фламенкото и танците и изнася представления по целия свят. Прекрасно написаната й история е искрен и интригуващ портрет на живота на жените и момичетата в чергарските общности.
В момента във Великобритания към ромските общности има голям интерес. Вестник Guardian дори посвещава статия на причините мемоарите на цигани и чергари да са бестселъри в момента. „Гореща кръв“ излиза у нас във време, когато интеграцията на ромите е особено наболял проблем за България. Историята на Рокси Фрийман ни показва, че когато има силно желание и ясна цел, никой не може да ни спре по пътя към успеха.

Ключови думи

Търсене/ Search

yarasport.com

kakavida.com