Архив

< Март 2014 >
П В С Ч П С Н
          1 2
3 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

 Когато силно желаеш нещо, то рано или късно се сбъдвa

. В това вече се е уверила и Ирена Григорова. Малкото момиченце, което е мечтаело да бъде принцеса, в средата на миналия месец влезе в приказката. Ирена спечели титлата „Мис Варна“ на конкурса, организиран от агенция „ВИП Фешън груп“. Сега порасналото хлапе, мечтаещо за замъци, е студентка в Медицинския университет в морската столица в специалността здравен мениджмънт. Решила е да заеме управленски пост, тъй като това е едно от уменията, които притежава.
Пет години се е занимавала с модерен балет при Милена Попова в „Мелъди“ и Ивелина Тодорова от „Електра“. Отказва се от тази си страст след контузия. Знае няколко езика - немски, испански, италиански. Английски също, но само говоримо, затова смята да се запише на курс.
- Как се чувстваш като най-красивото момиче на Варна?
- В началото беше голяма еуфория. Случиха се и хубави и лоши неща, това е нормално. Сега е малко по-спокойно вече. Започва една година, в която ще имам много ангажименти. Добре се чувствам. Преди между лошите и хубавите неща трябваше да варирам, сега са малко по-спокойни нещата. Харесва ми това, което ще правя.
- Какво ти предстои?
- Със сигурност знам, че ще имам ангажименти към Общината. Досега не се е случвало, не знам защо. Но като една мис аз трябва да взимам участие. И понеже имам желание да го правя, искам да направя нещо различно от други години, което се е случвало. Да покажа себе си и сама да си докажа някои неща.
- Научи ли нещо на ново за себе си по време на конкурса?
- Нещо чак да ме промени едва ли, но ставаш по-организиран. Забелязваш, ако имаш някъде пропуск в организацията, виждаш къде какво ти куца. И понеже съм участвала и предни години, горе-долу бях подготвена и знаех какво ще ме очаква. А тренировките бяха доста – от сутрин до вечер, с малки почивки. Сериозно се отнесох към всички неща, които трябваше да се случат. Помагах на други момичета, които имаха притеснения относно сценична треска, походка... Някои от момичетата никога не са се занимавали с мода, помагах им. По-скоро си доказах неща, които притежавам.
- Могат ли да се създават приятелства в модните среди – и на „Мис Варна“, и по принцип?
- Повечето момичета, които участваха в конкурса, не са се занимавали никога с мода. Завързахме контакти с доста от тях, дори и сега се виждаме. А в кръга, в който аз работя, ние сме като едно семейство. Близки сме си, няма как да е с всички, просто с определени хора си допадаш повече. Някои от момичетата, с които работя, са ми доста близки. Излизаме, споделяме си... Лошо отношение от тяхна страна не съм видяла, не съм чула. Специално за Варна не мисля, че има кой знае колко голяма конкуренция, за да има сблъсък на интереси. В София нещата са малко по-различни.
- Кога откри модата?
- 14-годишна минах курс в „Мойра“ при Жана Пенева. Беше интересно, бях малка. Бях се занимавала с танци, знаех, че имам присъствие на сцената. Всъщност майка ми беше инициатор на това. А когато си малък, имаш нужда някой да те побутне, да ти даде повече кураж. Тя беше „виновника“ аз да се запиша в курса. Явно е имало и защо, не е просто някаква родителска амбиция. Понеже на мен самата ми хареса това, с което щях да се занимавам. С Мира Матеева започнах да работя преди три години.
- За какво си мечтаеше като малка?
- Не съм си представяла изобщо да съм манекенка. Мислех си за нещо с танци, музика. Пяла съм в хор „Сребърни звънчета“. Това, за което си мечтаех, е да бъда принцеса. Постоянно бях обградена от кукли, замъци, такива подаръци получавах. Така израснах – от малка организирана, сама ходех на училище, на тренировки. До 7-ми клас бях в „Климент Охридски“, след това Гимназията по туризъм завърших.
- В България ли ще останеш или мислиш да заминеш в чужбина?
- Мога да пробвам просто, да изкарам една магистратура навън, да пообщувам, но може би после ще се върна в България. Просто да се обогатиш като човек. Не може само на едно място да стоиш цял живот. Към Италия съм се насочила, защото там се чувствам много добре. Много я харесвам тази страна – и културата, и езика, и храната дори, самите хора... Много ми харесва. Може за 2-3 години да поживея там и да уча, обаче със сигурност искам да се върна. Харесвам Милано, Верона. На юг много не съм ходила, била съм само в северна Италия.
- Робуваш ли на модата?
- В ежедневието си ходя спортно-елегантно. Да ми е по-свободно. Когато се налага да съм с високи токове, гледам през деня да ми почиват краченцата. Аз и на марки не робувам толкова. Когато нещо ми хареса, дори и да не е някоя супер известна марка, си го взимам, защото ми е удобно, харесва ми. Особено и ако е червено...
- Червеното ли е цветът?
- Червено, синьо, зелено, бяло... На черното не робувам, обичам по-колоритни цветове. Преди предпочитах бяло и черно, но вече не. Но червеното е моят цвят.
- Каква музика обичаш да слушаш?
- Поп, денс, италианска музика обожавам. От чалгата тези парчета, които са с по-модерното денс звучене бих слушала. Но ретро парчетата като ги чуя, ставам и си заминавам, не мога да ги слушам.
- Любими дискотеки?
- Такива, в които има ретро партита, много ги харесвам. В „Хоризонт“ много често ходя, „Екстраваганца“. На черни партита също.
- Книгите намират ли място в ежедневието ти?
- Да, чета много. Любима ми е „Яж, моли се и обичай“ на Елизабет Гилбърт. Гледах и филма, но първо книгата четох.
- Какви филми предпочиташ?
- Харесвам „Армагедон“, по-сладникавите комедии гледам.
- А сериалите?
- Gossip Girl (б.а. „Клюкарката“) много гледах, сега го чакам пак. „Дневниците на вампира“ също много харесвам,  „Трий Хил“. А от българските „Седем часа разлика“ ми е много любим. „Стъклен дом“ също, макар че последният сезон нещо не ми хареса. Но в началото беше много силен.
- Промениха ли се отношението на приятелите ти към теб след спечелването на титлата?
- Не, изобщо. Те се радваха за мен, знаят, че много го исках това, че когато поискам нещо, го постигам и полагам много усилия за него. Подкрепяха ме през цялото време. Дори и преподаватели от Медицинския университет много се радват.
Виолета Тодорова


 

 

Снимки: Милена Марева

Макиаж и грим: Кристина Славова

Рокля: булчинска къща „Холидей“

 

 

 


 

 

Търсене/ Search

kakavida.com