Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Къде предпочитат да живеят богатите? На село, но в Испания

Архив

< Октомври 2013 >
П В С Ч П С Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Неудобните исторически истини - древните български царства в днешна Турция/ Част I

Малко хора знаят, че на територията на Мала Азия - стара българска земя, завладяна

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Знаете ли кое ме впечатли най-много, пътешествайки

напред-назад из Испания? Не, не са чистотата, сигурността на закона и големите магистрали със задължителна отбивка за всяко малко селце по пътя си. Даже и величествената древна испанска архитектура не беше, ни това да превърнат безводната Андалусия в райска тропическа градина.

 

 

Най-много се дивях на испанските селца. Тях един турист, ужасно зает да се начерни на плажа, рядко ще има време да види, а да поживее пък съвсем. Сега, когато наричам онези приказно съградени и обгрижени малки населени места селца, изчистете гледката си от порутеното и обезлюдено, с мръсни кокошкарници българско село.

 

 

Пуснете си някое фламенко, сложете на масата вино с нарязани плодове и малко газирана вода – сангрия. Усмихнете се, оставете женорята да поднесат салчичас (салам), чорисо (суха наденица), хамон (шунка от диво черно прасе, голям испански деликатес), хляб с хрускава коричка от месната пастелериас (хлебарница). След като се върнат от фризьор и маникюр, то се знае, из тукашните места жените не ходят по къра да работят. И изобщо не си и помисляйте да заколите някоя домашна животинка за случая. Не дай боже, пред децата.

 


Сещам се за една случка. Имаше на времето едни нашенци, които бяха решили да си заколят прасе по български... сиреч в задния двор на къщата. Комшиите чули квиченето на животното, което с нож в гърлото бягало из двора, и извикали полиция. Та въпросните Алекови герои отнесоха големи глоби и на всичкото отгоре на бърза ръка ги екстрадираха за България.

 

 

Из испанските села поне аз никъде не видях буренясала, изоставена и неизмазана къща. Точно противоположното - там се състезават кой ще си декорира най-красотно къщата и даже си имат републиканско съревнование. Селските улички, там, където е забранено автомобилното движение, са с изрисувани пътеки от цветни мозайки и декоративен паваж.

 

 

Имотите са малко по-евтини от градските и затова много млади хора избират да се преселят из тези места.Всъщност селата в Испания са едно от предпочитаните места от младите, където ще видите много деца, а също и богати чужденци, избрали да построят втори дом или такъв в който да останат завинаги.

 

 

Цената на земята е в пъти повече от българската, като цените за земеделската започват от 20000-30000 евро и могат да достигнат до 100 000 за декар( с уточнението, че става въпрос за неплодородни почви), и то някъде из планините, далеч от населено място.

 

 

Ето ви една обява за земеделска земя в Торокс, в планините - 2,5 декара за 250 000 евро

 

 

http://www.gabinohome.com/en/advert/90335.

 

 

Ако са близо до голф игрище или морския бряг, те, естествено, растат. В Естепона  цената на 70 кв.м е около 150 000 евро

 

 

http://www.gabinohome.com/en/advert/112702

 

 

за разлика от модните места като  Нуева Андалусиа, където нарастват и до половин милион и нагоре евро, а в Пуерто Банус, съвсем наблизо - декар отива към милион и повече. (Това са цени към юли 2011)

 


В Испания се разрешава построяването на къща на земеделска земя, като на 10 декара са позволени 2 процента площ, което е 200 кв.м жилище и даже на няколко етажа - финка на испански.

 

Но внимавайте много, ако решите да купувате и непременно проучете добре местните закони. Най-хубавото е, че техните банки кредитират срещу много изгодна лихва, до 100 процента покупката, срещу ипотека на имота. Затова обичайна гледка е да видите накацали из планинските склонове насред поле с портокалови и маслинени дръвчета селски къщи, но с басейн, цветя, люлки и много по-стилни от Златни пясъци.

 

Не знам как се опазват, но никъде не видях решетки на прозорците и ток по оградите. Токът и водата обаче за финката е на промишлени цени. Земята в Андалусия е суха и безплодна, затова там си отглеждат бадеми и маслини, портокали, мандарини, лимони, а в по-плодородните несолени почви - авокадо и грозде. На север обаче, след Барселона, Астуриас, Галисиа и Баския се отглежда всичко.

 


Звучи необичайно за българското ухо, но всички селца толкова са се разраснали, че си имат фитнес зала, и дори няколко. Също училище, болница, интернет, кафетарии, ресторанти, фризьорски салони, задължително и няколко огромни супермаркета.

 

На пазара, който е един ден в седмицата, ще можете да купувате доволно и обилно на цени, много по-евтини от супермаркетите. Имат си и общ магазин, в който продават само стоката от селските ниви. И всичко това полято обилно с чист въздух, красива гледка (макар в Андалусия да е доста обезлесена), но най-вече с ред, закон и спокойствие.

 


Размечтахте се, нали? И аз така се бях размечтала на времето. Викам си, доста време мина и в България е станало така. Върнаха земята, всеки има малко имотец. Можеш да си отглеждаш каквото ти душа пожелае. Айдеее, обратно в България!

 

Тъй и тъй и мама ми и тате ми имат земи, отивам и заживявам на чист въздух, красота и спокойствие. Да, ама направо не. То красотата останала, чистият въздух и той, и плодородните земи... Ама ни шосета, ни училище, ни болница, ни полиция, ни ниски лихви от банките. Абе то нищо няма, и хора даже няма. Онези едва мъждукащи къщурляци могат да се нарекат обетована земя. Земя без хора. Земя без закони.

 


Народът се наблъскал в няколко града. Всички викат - няма работа. Криза било. Здрави, силни мъже ровят в кофите за боклук. Останалите преживяват на 200-300 лева заплатка.

 

Младите се шляят из кафенетата, кроейки планове как да напуснат родината по-бързо. Всички викат бедни сме. Всички се вайкат - нещастни сме. В това време само на няколко километра една земя, прословута с красотата и плодородието си тъне в забвение и бурени, за 50 стотинки на кв.м, по-евтино от чашка кафе.

 

Какво й трябва ли? Единствено закони. Закони и безлихвено кредитиране за насърчаване на хората, които пожелаят да я обработват и да си построят къща там. Останалото българинът го знае.

marb5
Милена Марева

23/24 юли 2011
за вестник ''Народно дело''

 

 

 

 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com