Архив

< Юли 2012 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Разкрита е тайната на древнaта тракийска Библия Бесика

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Една голяма световна сила набира мощ и колкото и да се пънем

 

и ритаме,скоро може би ще трябва да зашпрехаме езика й, досущ бившето й величие Мао Дзе Дун, наравно с английския а ла Дейвид Бекам. К'ви са пък тия ли? Еееее, айде сега, не казвайте, че не познавате и Вики от Spais Girls или онзи дебеличкия, дето прати всички китайци на тръстиката (туй за тръстиката е парола само за нас от по-античното време). А и след горещата новина, че новият главен икономист на Световната банка е... китаец. Всички мои тайни надежди да избегна бъдещето езиково „айде на тръстиката“ си отидоха безвъзвратно, безшумно и безметежно като... ми не знам като какво, ама си отидоха.
А то иначе тук както и при вас. Чайнийз магазинчетата и магазинищата са на всеки ъгъл. Усмихват ни се те мило китайчетата отвътре, ама... наум... малко още и ще видите вий к'во значи да бачкаш по китайски. Айдеее, белокожи (щото за тъмнокожите не съм сигурна) на тръстиката!
Та ето затова разпитвам Педро вече втори час, да ми просветне малко около тази тъмна нация (пардон, жълта), та ако мога и на вас да помогна да се осветлим, какво-що занапред идва да ни сполети. Та ето го и Педро отново.

- Умни хора ли са китайците?
- Дали са умни? Ами не знам. Но са много дисциплинирани и много здраво работещи. Дали са умни? Би трябвало наистина да правят нещо, както трябва, за да имат Хонконг - едно място, несравнимо с друго на света. Е, и с помощта на британците, разбира се. Много китайци започнаха да инвестират в имоти в Европа и те скоро ще бъдат доста интересен инвеститор на европейския пазар. Наистина има и страхотни контрасти вътре в самия Китай. Можеш да видиш стари хора на по 70 - 75 години, събиращи боклуци. Те просто преживяват от боклуци.
- А защо? Не получават ли пенсия?
- В Китай не съществува тази дума пенсия. Старите хора просто умират ей така и никой не го е грижа... те са толкова много там. Британското правителство, преди да напусне Хонконг, се опитваше да въведе пенсионно осигуряване, но китайското правителство не разреши. Защо ли? Не знам. Сигурно са си мислели, че ще им струва твърде много. Старите хора просто са изоставени да си умират ей така. Никой не го е грижа. Никой не се интересува. Но това е Азия. Това е азиатският манталитет на мислене. Сигурен съм, че преди, когато вие имахте комунизъм, е било нещо подобно и при вас.
- Виж сега, комунизмът в различните страни беше различен. Беше различен в България, Германия, Югославия, Русия. Но общото все пак беше, че никой не се страхуваше, че ще остане без работа. Напротив, всеки беше задължен да работи. Старите хора бяха осигурени с добра пенсия и дори помагаха да децата си. Никой не се страхуваше за утрешния ден, че децата му ще гладуват или ще останат без образование. Така че комунизмът е нещо, което все още се осмисля.
- В Китай обаче комунизмът не е направил нищо и сега комунистите стават капиталисти, което е голям проблем, защото те имат комунистическа система с капиталистическа икономика. Нещо не е в ред... нещо идва да се случи... И сега китайците се страхуват ужасно, че руският проблем може да се случи и с тях. Защото всъщност китайците имат същия проблем като Русия. Много и различни нации, неестествено обединени от комунизма. И този национален проблем... просто за един ден и „бам“. Нещата са тотално променени.  Демокрация. Обаче тя не може да се създаде за един ден.
- Това се случи с бивша Югославия, а и в Испания баските и каталунците целят нещо подобно.
- Ами виж, в Китай съществуват много и различни етнически китайци с различни езици, което е голям проблем. Китайците си задават въпроса защо биха плащали или подпомагали други провинции. Защо един град като Шанхай би плащал данъци заради някоя друга провинция, на хиляди километри от него, която дори не говори същият език? Защото вътрешните китайски провинции са много бедни. Градовете около границите сега забогатяват много бързо. Проблемът, който обаче те сега имат, е климатът.
- Съществува ли китайска опасност за западния свят?
- Китайците винаги са били хора без самостоятелно мислене. И не бъркайте китайците с японците. Знам, на европееца те изглеждат почти еднакви, но разликата е огромна. Китайците винаги чакат някой да им каже какво да правят и кое е правилно да правят. Те са лесно манипулируеми хора. И като се има предвид, че са изпълнителни, здраво работещи и трудът им е много евтин. Е, и без война почти са ни завладели. Хората се страхуват от бъдеща християно-мюсюлманска война, но лично аз смятам, че войната ще бъде за пазари и заради водата. Арабите са щастливи, че имат петрол, но без Запада те няма какво да го правят този петрол. А и арабите не са вече единственият производител на горива, вече не могат да изнудват западния свят с петрола. А също така нямат и оръжия. Оръжията идват от Америка. Така че засега такава междурелигиозна война не е възможна. Но една война например може да започне от Латинска Америка... от Уго Чавес например. Всички големи войни са започвали заради малки и незначителни уж неща. Колумбия също. Необходимо е малка искра.
- Педро, дай да сменим военната тема, кажи нещо смешно от хонконгския ти живот?
- Наскоро бях в Естепона, на вечеря с мои испански приятели, които срещнах в Хонконг. Собственикът на ресторанта - китаец от Хонконг. И както се виждаше, неговата жена също беше китайка. Та питам го аз колко години е тук, в Испания. И той - амиии вече 20 години сме тук. О, това е чудесно, казвам. Обаче той – не, не е! Защото сега съм испанец и не мога да бъда китаец, обаче имам и син, който е на 21 години. И той като мен! Жив китаец, да, ама не. С испански паспорт. И аз му викам на китаеца - това е и мой проблем, защото аз съм испанец със 100% испанска кръв, обаче съм китайски поданик. Моето заключение беше, че аз съм повече китаец, отколкото него, и той повече испанец, отколкото мен. Обаче моята дъщеря, която е родена в Хонконг, и понеже аз съм китаец, и тя е китайка. Да, обаче не мога да я направя испанка, така че и тя е повече китайка, отколкото неговия син испанец, който пък е повече испанец от дъщеря ми. Луд свят. Тез китайци хич не изглеждат по испански, обаче това е положението.
Е, това още не е съвсем зле. Ти си представи, ако синът му реши да се ожени за българка, родена във Франция... Ето на - на Жеков (ексфутболиста от „Черно море“) дъщеря му там...
Или на Испанеца (кой не е чувал за Испанеца?) дъщеря му тук женена за англичанин... Та каква беше мисълта ми, следете сега внимателно. Та значи, ако испанецът, дето всъщност е китаец, се жени за французойка, дето всъщност е българка, ама не точно... защото и на това отгоре бащата е англичанин, та е с двойно гражданство... та какво всъщност ще бъде детето? Ами ако, не дай Боже, решат да го родят на Сейшелските острови? К'во става? Ааа!
Та, драги сънародници, тук една друга мисъл ме осенява. То не знам дали при нас ще дойдат китайците (нищо че даже пазара на мартеници ни ограбиха), обаче ромите ще ни видят сметката. Та вземете да раждате повече деца... пък дори и с тройно гражданство. Там ще искате повече надбавки за деца ли, не знам... ама почвайте... чеее... чшае шукарияяя...

 

Милена Марева

19/ 02/ 2008
за вестник ''Народно дело''

 


 

 


 


Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com