Архив

< Декември 2013 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

508-бМистериозна колкото Сфинкса в Гиза, Хеопсовата пирамида, постройките в Балбек или

палеоиндианските градежи на маите в Централна и Южна Америка, Кораловата крепост е една сграда, която и до днес изумява учени, инжeнери и архитекти. Построена през 1923 г. от неукия латвиец Едвард Лийдскалнин в собствения му дом, тя няма аналог в света и досега не са намерени начини и научни обяснeния как е била построена и с каква технология. Това подклажда ccmoonfountainхипотезата, че той е единственият на планетата ни човек, който се е досетил как са изградени пирамидите.

 

Едвард Лийдскалнин е роден на 10 август 1887 г. в Латвия. Отхвърлен от 16-годишната си годеница Агнесе в деня на тяхната сватба, Лийдскалнин заминал отвъд Океана и решил да увековечи своята нещастна любов по този странен начин - в мистична структура от мегалитни коралови блокове в имота си в Хоумстед, 30 мили южно от Маями, Флорида.


Строителството започнало в 1920 година, когато Едуард вече бил болен от туберкулоза и продължило до последните му дни през 1951 г.

31 години Едвард изграждал храма на своята каменна любов - съоръжение от огромните коралови edmoonкъсове, някои от които с тегло до 30 тона. С малки изключения почти всичко в крепостта е изградено от единични каменни късове, тежащи около 15 тона всеки. Най-тежкият е цели 30 тона, а най-високи са два монолита - всеки с височина от 7,6 метра.


Хората нарекли съоръжението Кораловия замък и веднага бил обвит в тайнственост, за него се заговорило със загадки и недоумение. Латвиецът никога и на никого не позволявал да наблюдава строителството на Кораловия замък. Бил ексцентричeн особняк, слаб, дребен човечец, висок само 1,53 и много подозрителен. Най-напред изградил големи стени, зад чието прикритие работел и то само нощем, на светлина на фенер, а и регионът по това време бил слабо населен, така че никой не успял да разбере как точно го е градил.Самият той, възприемал Кораловия замък, като своеобразен Тадж Махал – знак за безкрайната му любов към неговата Агнесе. Британският рок изпълнител Били Айдъл, вдъхновен от странната история, дори написва песента "Sweet Sixteen" -така както Едвард наричал своята любима.

Кораловият замък е бил дом на Едуард Лийдскалнин. Той живеел в една малка стаичка на върха на кулата. Не бил никак претенциозен за битови удобства, дори не е ползвал електричество.


Почти всички изследователи на уникалната сграда, недоумяват как един толкова слаб физически мъж, само със своите две ръце, е успял да построи сграда при това използвайки толкова масивни каменни блокове, надхвърлящи десетки тонове. Обявяват го за една от загадките на нашето съвремие.

Блоковете, с които Едвард се снабдява, спускайки се към морето, тежали по 30 тона, което показва,coralcastle b че били 6,5 т, повече от средната маса на  големите блокове на Хеопсовата пирамида. Как е правел това във време, когато дори не е имало специална техника, си остава загадка…


При посещенията на представители на науката и държавната администрация, той многозначително ги оставял да се дивят в Кораловия му замък, без да разкрие как е построил замъка и как е преместил тези огромни тежести. За 28 години той извадил и въздигнал общо 1100 тона.Самият Едуард твърдял, че е разкрил тайната на Египетските пирамиди, а така също на пирамидите в Перу и Юкатан( Чичен-Ица и Теотиуакан). Твърдял, че е разбрал как древните строители са издигнали тези съоръжения и как с помощта на примитивни инструменти лесно са премествали многотонни блокове. Съседските момчета твърдели, че са видели, как кораловите блокове на Едуард леко плуват из въздуха, премествайки се на необходимите места в парка.


Отгоре на това на Едуард се наложило, да промени разположението на замъка, което, според една508-б от версиите е направено в търсене на максимален източник на магнитната енергия на Земята.

Изследователите предполагат, че той е успял да декодира магнитните енергии на Земята и по такъв начин , намагнетизирайки блоковете, с лекота ги е премествал с помощта на обикновен статив и ролки.

Едуард смятал, че всеки материал си има свой индивидуален магнит, взаимодействащ в по специален начин с магнитното поле на Земята. Твърдял, че вижда магнитната енергия под формата на светлинни маниста, и като я следва, разполага своите блокове. У много туристи се появява главоболие, когато преминават през сводестата арка на 9-тонната входна врата.

Този слабоват мъж нямал никакви инструменти, нямал кола и въобще - никаква техника. Не използвал електричество, поради липсата му, и все пак някак си се спускал към океана , където издялвал многотонни каменни блокове и, неизвестно как, но ги доставял на своя участък, подреждайки ги с изумителна точност.


Интересното при кораловия замък е, че  каменните блокове са скрепени без използването на хоросан. Те са поставени един върху друг, като е използвана собствената им тежест, така че да се поддържат един друг. Майсторството, с което е направено разположението им, е повече от 511-бизумително, тъй като на практика между отделните каменни плочи няма разстояние, през което дори да проникват слънчевите лъчи. Високите осем фута вертикални колони, които ограждат замъка, са с еднаква височина. Въпреки няколкото десетилетия, които са изминали от построяването им, ураганът Андрю през 1992 г. , който е определен като категория 5 и който помита всичко в региона, не успява да ги премести.


Вътре в замъка бил намерен странен уред, когото учените нарекли генератор за постоянен ток. Той представлявал масивна конструкция с множество метални детайли, със звездата на Давид по средата. На външната страна на устройството били монтирани 240 ленти от постоянен магнит.

Изследователят Кристофър Дан в книгата си „Тайната на Кораловия замък“ пише, че на света има само един човек, който със собствения си пример е успял да докаже решението за издигане на египетските пирамиди, но вече не е между живите… Това наистина е така, защото Едуард Ласкалин не е оставил никакви пояснения за сътвореното от него чудо, а само множество тайни и загадки. По мащаб това съоръжение смело може да се сравнява с coral-castleЕгипетските пирамиди и Стоунхендж. В САЩ Кораловият замък се нарича точно така: Американският Стоунхендж.След смъртта му учените се заели с изучаването на неговото творение. За експеримент бил докаран мощен булдозер, който всячески се опитвал да помръдне един от 30-тонните блокове на Кораловия замък, но нямал никакъв успех. Когато 9-тонната врата престанала да се отваря, едва успели да я

Едно от най-удивителните приспособления е тежащата 9 тона въртяща се врата. Тя била толкова добре нивелирана и перфектно направена, че дори и дете с леко побутване, е можело да е отвори. Магичната врата продължава да се отваря до 1986 г., когато внезапно спира. Екип от инженери се508-б опитва да разгадае механизма й, а за демонтирането й са били нужни шестима мъже и 50-тонов кран.


След като я свалят с помощта на огромения кран, инженерите разкриват тайния механизъм, който Едвард е използвал, за да балансира деветтонния каменен блок.
Той е пробил без да използва каквито и да е било електрическо оборудванеточно, точно през центъра на 3-метровия блок, по цялата му дължина, идеално равен отвор, с диаметър 5 см, в който бил спуснат метален прът с лагери. Да се направи такъв отвор в наши дни, би бил нужен много мощен лазер….

Стар метален лост, който държал вратата бил ръждясал и което било причината тя да спре да се отваря. След като лостът бил подменен,вратата заработила отново. През 2005 г. механизмът отново спира да работи и отново е поправен, макар никога да не си връща първоначалната лекота, с която вратата се движела.Почти всички структури и гравюри по замъка са впечатляващи. Основите на кораловия замък се cctowerсъстоят от 1, 100 тона камъни, вградени в конструкцията във вид на стенни графики, двуетажна кула на замъка с общо тегло 243 тона, в която живял и работил Едвард до самата си смърт, високи осем фута оградни стени, напълно изправен и точен слънчев часовник, телескоп, барбекю, кладенец за вода, фонтан.

По-късно достроил тронна зала с 12-метров обелиск, каменни статуи на Сатурн и Марс, и голям полумесец. Последният етап от строителството бил изграждането на спалня с 2 големи легла, маса с форма на сърце, маса с формата на Флорида , 25 каменни стола, столове, които наподобяват лунния полумесец, вана, легла, кралски трон и бебешка люлка - несбъднатата мечта на Едуард. Само са “мебелите” са около 100 тона!Въпреки че е известен като кораловия замък, материалът, от който е направен е  оолит - утаечна скала, съставена от малки сферични зрънца от концентрично утаен карбонат, който може да съдържа мидени черупки и корали.Оолитът се среща из цялата югоизточна Флорида до Палм Бийч Каунти на север и на юг до Флорида Кийс. Той често се открива на няколко инча под повърхностния почвен слой, така както е и в местността, където се намира кораловия замък.През 1936г се наложило всичко построено до този момент, да се премести в близост до Хоумстед. Три години Едуард пренасял каменните блокове до новото място и единствената помощ която имал, бил 511-бтрактора с платформа, където качвали частите. Всичко се разтоварвало, когато тракториста отивал да почива. Така и никой не разбрал как дребния и болен Едуард успял съвсем сам, да се спарави с тежката задача.

Тайната на Кораловият замък
Емил Братанов
Ред и доп. от публикацията в
сп. "Усури", 2008

Когато четях “От Атлантида до Сфинкса” на Колин Уилсън (ИК “Хермес”, 2006) - една чудесно подредена хронология на разкритото и предполагаемото за египетските мегалити на платото Гиза (че, всъщност, Сфинксът-“Пазач” е доста по-стар от пирамидите, че следите на хилядолетията са по-скоро следи от вода, отколкото от пясък и ветрове и, че отломки от още по-древна цивилизация са ускорили експлозивно културното и най-вече технологично развитие на египтяните), попаднах на цитирана книга и факт, който и аз – трябва да призная - откривах едва сега.

Опитвайки да вникне в начина на издигането на внушителните постройки в Гиза, авторът кореспондира с редица други популярни изследователи, пренебрегнали страха от научен линч заради хипотезите си – рушащи псевдо-парадигмата на маститите египтолози.


Така Кристофър Дън му праща “странна малка брошура, озаглавена “Книга във всеки дом”, написана от човек на име Едуард Лийдскалнин и издадена от автора в Хоумстед, Флорида. 


“За пръв пък Кр.Дън посетил Кораловия замък през 1982 г. (и втората половина на 90-те на миналияccrocker sundial век, заради кореспонденцията с Колин Уилсън – повторно)…, което го убедило, че Лийдскалнин просто е казал истината, когато заявил:
“Знам тайната на това, как са били построени пирамидите в Египет”. Той обаче отказал да я разкрие, дори пред служителите на правителството на САЩ, които го посетили и били разведени из замъка.

Единствения намек, който подхвърлил, бил нещо от рода на: “Всяка форма на материята се състои от отделни магнити и точно движението на тези магнити в материята през пространството поражда измеримите явления, т.е. магнетизъм и електричество.” Разискванията на Дън с неговия колега Стивън Дефенбау водят до заключението, че Лийдскалнин е изобретил някакъв вид антигравитационно устройство.”


Ако един магнит бъде окачен над друг, съществува естествен стремеж на противоположните им полюси да се изравнят, затова те се привличат. Ако на полюсите им може да бъде попречено да се привлекат, те се отблъскват един от друг.


“На една снимка от задния двор на Ед Лийдскалнин се вижда устройство, което наподобява три телефонни стълба, опрени един на друг така, че образуват триножник, с квадратна кутия на върха. От кутията се спускат жици и висят между стълбовете. След смъртта на собственика, в работилницата му не е открита подобна кутия… Това, което Дън все пак, е успял да открие там, е голямо инертно колело, което Лийдскалнин трябва да е използвал, за да произважда електричество. Към него неподвижно били прикрепени парчета магнит.”Ед посвещава 30 години на строежа на Кораловата крепост. За цялото това време никой никога не е coralcastleуспял да го види “в действие” – т.е. точно как вдига и мести своите строителни “елементи”. Стриктно погледнато – какви ти елементи! Той оформя тематичните кътове из комплекса от цели блокове.

“Червеното цвете” е “посадено” в центъра. Ед казва, че то “расте” с мъничко всяка година.


“Лунното езеро” е съставено от 18-тонен коралов къс, разделен на три части. По особен начин в обекта са заложени астрономическите положения на първата и последната четвърт на Луната и пълнолунието. Концентрично около фонтана са представени в групи планетите от Слънчевата система, особено място е предопределено на Марс и Сатурн, като Ед смятал, че марсианския живот не е измислица.

Комплексът на Слънчевото равноденствие е калибриран със зимното и лятното слънцестоене.

“Телескопът” е цял 30-тонен скален къс, който е прецизно насочен към изгрева на Полярната звезда.


“Портата” е “сглобена” и издигната от 9-тонни части, механизмът е с верижно задвижване от лек 505-бавтомобил. Всичко е толкова гладко напаснато и балансирано – като център на тежестта и плъзгащи се повърхности, че малко дете може да бутне с пръст “вратата” и тя ще се заотваря.


“Кулата” е с общо тегло 243 т, а обелискът – само 22 тона.Посетители, чувствителни към електромагнетизма, споделят, че заставайки на определено място – “Кладенец Девет”, изпитват главоболие. Затова има предположения, че “портата” е вдигната над особена пресечна точка на магнитната мрежа на земята.

След смъртта на Лийдскалнин, който имал само четвъртокласно образование, /през декември 1951 г., той умира от туберкулоза или бъбречна недостатъчност, след като казва, че магнитите са му “повлияли” и, “че полудява”, и сам отива в болница в Маями, като преди това посещава паметника на Джексън/, в работилницата му /стая на най-високото място в “замъка”/ намират само хамак и малко инструменти, предимно бормашини, триони и вериги. И до ден днешен повечето смятат, че някак е използвал естествената геомагнитна мрежа на Земята, като е изобретил някакъв антигравитационен “елеватор”. Намесват се и хармоничните звукови вълни.


ТЕОРИИ, КОИТО НЕ КАЗВАТ НИЩО

Относно тайната на Лийдскалнин 503-б твърде малко са местата, които предлагат смели хипотези. Дори предположенията не вършат кой-знае-каква работа, защото, ако бяха верни – практиката щеше да докаже верността им. Факт е, че не е ясно как е построен Кораловия замък, както и че никой още не е съумял да повтори уменията на египетските строители и Ед Лийдскалнин.

За използването на звукови вълни при построяването на египетските пирамиди говорят в една от книгите си съпрузите Флем-Ат; има някакви податки в Библията (използването на Йерихонските тръби), от по-ново време съществуват документи за материална левитация чрез звук в Тибет… Магнетизмът е “по-простото” средство, а антигравитацията – “по-фантастичното”; но и двете са еднакво възможни. А Ед по някакви собствени си причини тъй и не разкрива нищо приживе.Ако искате да експериментирате, имайте предвид много неща. Материалът има водещо значение – кристалната и атомна решетки, масата, резонантните му свойства. Съвременната физика познава и борави с всичко това, но не е “изработила” метод да местим камъни като свирим с флейта или само с поглед.

Ненаучната вяра в способностите човешки също няма да помогне особено. Тук мистиката и отрицанието се взаимосвързани – мъдреци в Тибет, Шамбала или където и да е; заспали или хибернирани или каквото и да ви хрумне от “инструментариума” на Стивън Спилбърг; представителиCoral Castle 4 на различни от човешката (или древни) раси. В крайна сметка, съобщава се за способности да се вижда в невидимото, да се осъществява контакт с финия свят или с Космоса, да се лекува или убива с мисъл… Но никой още не е преместил Капитолия, Триумфалната арка или самата Хеопсова пирамида – да речем в пустинята Гоби, или на връх Еверест.

Съветват ни да вземем парче камък, да полираме финно поне един квадратен инч, да изолираме и подсилим кристализацията като разхвърляме каменна сол върху която поставяме камъка. Сетне му пеем (или пускаме сиди-плейъра) като постепенно усилваме силата на звука и повдигаме честотата. (Другаде прочетох да използваме туба или фагот.). Наблюдаваме как кристалчетата сол се преподреждат – т.е. получават нова организация и в някакъв момент хармоничните звукови вълни може и да повдигнат камъка. Това ще стане когато (и ако) основните резониращи честоти кореспондират хармонично с хармоничния размер, вида и ориентацията на резониращата кристална решетка в камъка.

Още по-добре би било, ако “инструмента” е направен от материала, който ще местим. Също от полза ще е и ако избраната за левитиране скала е от относително еднороден състав – именноcoralcastlelift варовик, тебешир, стеатит. Но древните явно са го умеели това начинание, защото са работели и с гранит, който има много по-сложни минерални, химически и кристални решетки (състав).

Без полировка може да опитаме като прикрепим парче магнит на върха на камъка за местене и да му въздействаме с друг магнит. Земята отдолу трябва да е мокра. И “полето” на експеримента да е колкото се може по-чисто от външни електромагнитни въздействия (радио и ТВ-предавания, излъчвания и магнитни полета).


ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ

В клетка на Фарадей (или създаваме феромагнитно “островче” с метални пръчки или листи, забити като ограда) с подходящ звук създаваме резонанс в набелязания къс скала. Можем и да оградим камъка с жица, натисната към земята, през която пускаме ток за да създадем поле. Въздействаме практически на прикрепения магнит в горния край на обработвания къс – при постигнато достатъчно силно поле (плюс резонанса в камъка), той се отделя от земята.

Достатъчно налудничаво ли ви звучи? Да, ама Лийдскалнин ccwellнякак го е направил. Физици и инженери (всякакви екстрасенси оставяме настрани) разсъждават върху геомагнетизма и по-особените свойства на материята над определени точки от земната магнитна решетка, върху свръхпроводимостта, върху резонантните качества на дадени материали с дадени кристални решетки… Дискутират се хипотетични магнитни пътища на “комуникацията”, или “влакната” на полето – когато външното стане твърде силно за специалния свръх-водещ материал (прикрепен за обекта или вграден вътре в него), то “счупва” еднородността на магнитното му състояние на трептене в термално трептене на основата и свръх-проводника “плава” в нашия камък като насочването му води и самия камък насам-натам. Гравитацията също играе роля. А дали това може да бъде постигнато като със звук се накара камъка ни да “трепти” – още (също) не е проверено. Засега е ясно, че теоретично е възможно, а и че различните материали (камъни) са различни свръх-проводници. Т.е., някои стават – други не. Например, керамиката е изключително трудно податлива на подобни “теоретични” въздействия.

Друго уточнение е, че каменната левитация не е “анти-гравитация”, това не е обръщане на посоката на гравитацията, а “противопоставяне” на вектора й – своего рода “магнитна левитация”.ЗАКЛЮЧЕНИЕ НЯМА: НА ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

За цитираната в началото книга на Колин Уилсън, Кристофър Дън отбелязва, че самата Земя представлява гигантски магнит – “макар все още да нямаме представа какво поражда магнетизма. 506-бОсвен това, материята е електрическа в същността си. Дали Лийдскалнин е открил някакъв нов принцип, който си служи със земния магнетизъм. Възможно ли е някак да е превърнал целия си коралов блок в огромен магнит, обвивайки го със стоманени листове и ползвайки ток. Възможно ли е дори да е провесил покрития с желязо блок като влак, движещ се чрез магнитно поле върху въздушна възглавница?...”

И Уилсън и други изследователи отбелязват, че египтяните не са разполагали с желязо и са нямали понятие от електричество. Само че няколко древни артефакта (”кондензатор”, батерия-делва, дори самия Кивот – доколкото от писанията да стават ясни свойствата му) говорят за обратното – колкото и немислимо да изглежда. През 1837 г. Дж.Р.Хил, сътрудник на Хауард-Вайз, прочиствайки с малко барут единия край на “вентилационната шахта” в Царската камера на Голямата пирамида, открива сред отломките “плоска желязна пластина в близост до отвора на вентилационната шахта. Тя е с размери 30 на 10 см и дебела 3 мм и не е метеоритно желязо; всъщност, тъй като прилича на обикновено ковано желязо, “специалистите” са склонни да оспорват автентичността й. През 1881 и 1889 г. пластината е изследвана сериозно от Флиндърс Питри и от д-р Джоунс от Имперския колеж в Лондон – които установяват, че желязото не е метеорно и, че някога е била с тънко златно покритие. Заключението (според Колин Уилсън) изглежда трябва да бъде, че „египтяните са знаели как да топят руда 2 хил.години преди Желязната епоха.” Тогава защо да се coralчудим на Кораловия замък на Едуард Лийдскалнин. Той си е там във Флорида и проблемът си е на учените – които продължават да знаят твърде малко, продължавайки да поучават човечеството.


 


Мaями, Флорида Имотът в момента не е на пазара Хитът "Sweet Sixteen" на Били Айдъл от 1986 г. е посветен на Кораловия замък и на неговия създател, а видеоклипът към песента е сниман в замъка. Ед Лийдскалнин прекарва 28 г. работейки тайно, главно нощем, и използвайки основно ръчни инструменти, за да премести 1 100 тона корали и да построи този паметник за жената, която го зарязва вечерта преди сватбата им. Все още остава мистерия как Лийдскалнин успява да постигне този подвиг. Тъй като никой не е виждал процеса на строителството, дори се смята, че той е имал свръхестествени сили. Самият Лийдскалнин пък твърдял, че знае някои от тайните използвани при строителството на древните пирамиди. Кораловият замък е добавен към историческите паметници на САЩ през 1984 г., а в момента е музеи носещ името Rock Gate Park.


2014-01-11 14:48:02

 

Търсене/ Search

Психология

За науката вече няма съмнение, че душата и тялото си “говорят”

couple-having-romance-1“Искам хората да погледнат към живота си и да видят как тези или онези събития, стресът, мъката,

Прочетете още...
 
Как да разпознаем лъжеца. Видове въпроси/ Част III

Great Wallpapers 00827aПътя към успеха в личния ви живот и бизнеса ви зависят само от вас самият. Научете се

Прочетете още...

Тест

Какъв е шансът ти за успех?/ Тест за личностните качества

военноЛесно ли успявате да се харесате на околните? Харесват ли ви те изобщо?

Прочетете още...
 
"Нарисувай човече" Кои са силните и слабите страни на характер ти/Тест

човече 2Съществуват много тестове, в различни области и с различни цели, но най-популярни се

Прочетете още...
 
Древен китайски тест "Мъдрости показват каква личност си"/ Тест

chinaОсвен акупресурата, хартията, компаса, барута, коприната и печатането, Древният Китай

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Духовност/ Философия

История и развитие на фън шуй - втора част

1111Изкуството фън шуй разглежда дома ни като жив организъм. Домът ни изисква не по-малко внимание от

Прочетете още...

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com