Warning: Packets out of order. Expected 1 received 2. Packet size=33 in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: MySQL server has gone away in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412

Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Error reading result set's header in /home/ydaracom/public_html/plugins/mobile/scientia/DatabaseConnectors/TeraWurflDatabase_MySQL5.php on line 412
ydara.com - Могат ли намерените загадъчни артефакти на отец Kриспи да променят историята?

Архив

< Май 2016 >
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

В Свещари "Мистерията на намерените в България останки на карета и коне на 2 500 години"

Английският Дейли Мейл (Daily Mail) отдели специално място на археологическата

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

crespi-mainИсторията на отец Креспи е една от най-загадъчните, разказвани някога.

Тя е толкова  шокираща и пълна с мистерия, че и до днес разбунва духовете на изследователите. Непозната цивилизация, невероятни артефакти, огромно количество злато, изображения на странни фигури, имащи някаква странна прилика и свързващи ги с цивилизации от Америка до Шумер, и символи, принадлежащи на неизвестен език - всичко това е оплетено с мистерии и смърт.  Какво се е случило? Защо тези необикновени артефакти са скрити, а други унищожени, разкрива отново тайнствен заговор, целящ  да се crespi-mainскрие истината от очите на обществеността.

Отец Карлос Креспи е роден в Милано, Италия, през 1891 г. и умира през 1982 г. Бил е salesian монах, който посвещава живота си на  поклонение и благотворителност и живял в малкия град Куенка в Еквадор повече от 50 години. Той имал много таланти - бил е възпитател, ботаник, антрополог, музикант, и преди всичко помагал, лекувал и преподавал на местното население. Бил високо уважаван човек сред племената на  Еквадор, които го приемали като истински техен приятел.
За благодарност  местните хора носели на отец Креспи подаръци на древни артефакти, за да му благодарят за работата му и за помощта му.

Те му разказвали, че предметите, които му носели, са били открити в подземни тунели в джунглите на Еквадор, която обхваща повече от 200 километра, започвайки от село Куенка.

Това били невероятни артефакти. Отец Креспи разбрал, че те имат странни прилики с цивилизациите на Изтока. Предметите били толкова много, че били достатъчни, за да запълнят голям музей. Местните не искали никой да знае къде се намират тунелите и местонахождението им и до днес е неизвестно. Предполага се, че многото намерени скелети са на иманяри, дръзнали да се доберат до тайнствените подземни съкровища и са били убити от местните хора, които разбират, че наследството на дедите им ще бъде разграбено, а те самите могат да бъдат избити.

 

 

 crespi-1 0

 


През 1960 г. Ватикана поръчва на отеца да отвори музей в училище Salesian в Куенка и дълго време той бил най-големият в Еквадор.
Отец Креспи прави проучване и въз основа на изследвания на учени, един от които е Richard crespi-2 0Wingate, изказват предположение, че артефактите имат очевидна връзка между древните цивилизации на Шумер и Вавилон.

Това, което той не е предполагал, е, че едно такова предложение би противоречало на основните исторически и политически становища.

И дали заради това или някаква местна конспирация за потулване на истината, или някаква друга тайна е била задействана, никой не може да каже със сигурност, но  музеят бил опожарен, и то до такава степен, че голяма част от артефактите са били унищожени. Отец Креспи успява да спаси едва няколко.

Странна е и смъртта на отец Креспи и това, че всички спасени от него артефакти са изчезнали - скрити от погледа на обществеността завинаги. Слуховете сочат, че артефактите са били изпратени във Ватикана.

Приживе отец Креспи е доказвал на посетителите на музея, че повечето от символите и праисторическите артефакти са по-стари от Потопа.

Изследователят Richard Wingate записва, че те са били идентифицирани като асирийски, crespi-3 0египетски, китайски и африкански.

Най-странната експедиция е тази на Нийл Армстронг, първият човек на Луната, който е бил член на 1976 британска военна научна експедиция в търсене на пещерите в Еквадор, но те попаднали в някакви съвсем други пещери, следвайки посоките на фон Деникен.

Друга, по-спорна теория е, че съкровището, скрито в пещерата, е свързано с изгубената цивилизация на Атлантите, един континент, който според изследователите е предшествал всички други известни цивилизации.

И до днес възрастта и произхода на изделията все още е неизвестен, както и факта, че никой не знае къде се намират в момента.

Можем да си представим каква сензация и как би преобърнало всички досегашни представи за произхода на цивилизациите едно такова съкровище и какво би означавало за археологията и нашето възприятие за произхода на човека. Откриването нОткриването на тази пещерна система със сигурност ще промени историята завинаги.

 Видео: http://www.youtube.com/watch?v=H0sxtOsXMqA

 

 


В джунглата откриха ключ към най-голямата тайна на древността!?

Сензационна археологическа находка в джунглата е на път да разбули мистерия, интригуваща от столетия авантюристи и историци.
http://snaiper-bg.net
Международен екип от археолози обяви, че е открил ключа към най-голямата загадка на древните инки – гробницата на Атахуалпа и неговото златно съкровище. Ако предположенията се потвърдят, откритието ще се превърне в сензацията на века.

Както съобщава Daily Telegraph, високо в планините на Еквадор експедицията се е натъкнала на неизвестни за науката древни руини, скрити сред гъстата и опасна джунгла на Амазонка.


Снимка: Тук може би е гробницата на Атахуалпаgrobnica-atahualpaТук може би е гробницата на Атахуалпа

Находката е с височина 80 метра, изградена от двутонни каменни блокове и се намира в трудно достъпен район на Андите, на територията на един от националните паркове. Там няма пътища, а джунглата и блатата крият хиляди опасности. По думите на археолозите, за да се доберат до мястото, е трябвало да преодоляват трудности, като във филмите за Индиана Джоунс.

Каменното съоръжение може да се окаже гробницата на Атахуалпа, последният император на инките. Пленен от испанците, той спазва обещанието си, да напълни със злато цяла стая, но вероломните конкистадори го екзекутират през 1533 г. След това тялото му изчезва, а заедно с него и тайната на несметните съкровища на инките.


Това може да се превърне в едно от най-големите открития на нашето време, смятат археолозите. Каменните блокове изглеждат, като обработвани с човешка ръка, въпреки, че не е изключена вероятността, да е игра на природата. Разкритата стена обаче е под ъгъл 60 градуса, а сред руините на върха са намерени много артефакти, което навежда на мисълта, че това е важно култово средище. Може би зад стената се намира и гробницата на Атахуалпа.Авантюристи и изследователи от години без успех търсят, къде е погребан императорът и неговото съкровище. Сега археолозите се надяват, че са на път да разгадаят една от най-големите тайни на древните инки и света.

 


Аржентинският етнолог Хуан Мориц е един от първите, които изследват загадъчните тунели в Южна Америка.

С помощта на местни индианци етнологът Хуан Мориц попаднал на удивителна находка – огромния подземен лабиринт Лос Тайос в Еквадор.

В него той открил библиотека, която наброявала хиляди „книги” от тънки метални пластини, покрити с неразбираеми символи. Това се случва през далечната 1965 г.

„На тези пластини вероятно е разказана историята на изчезналите цивилизации, за които към днешна дата ние си нямаме и най-малка представа”, коментира откривателят.

Лабиринтът бил дълъг стотици километри. Но най-удивителна била формата на подземните галерии – със съвършени прави ъгли и обработени стени и тавани, които сякаш били полирани. Навсакъде в тунелите и разклоненията имало вентилационни шахти. Всичко това напълно изключва евентуалния им природен произход. А “книгите” в библиотеката, всяка от които имала по 400 страници, били направени от чисто злато, разказва етнологът.

Хуан Мориц поканил швейцарският изследовател Ерих  фон Деникен – автор на култовия филм „Спомени от бъдещето”, да разгледа лично находките. Според Деникен тази библиотека е оставена на земните жители като дар от извънземни разумни същества. Но  излязлата неотдавна негова книга „Златото на боговете” беше обявена за научна мистификация.

Деникен успял да установи точните координати на пещерата, за която разказва във филма, но пътят до нея е толкова труден и опасен, че досега не е бил преодолян от нито една експедиция. Но очевидно това не се отнася за всички мераклии да се докопат до златото в лабиринта.

На едното от видеата се показва невероятната колекция от артефакти  от пещерата Тайос на отец Креспи, намерени през 1976 г. Много известни личности и политици пряко са участвали в разграбването на пещерата, в това число и на част от колекцията на отец Креспи.  А според някои те са искали да скрият от човечеството доказателства за други цивилизации, обитавали Земята.

Видео; http://www.youtube.com/watch?v=VHK1Wh5E8S8

 

В провинция Морона Сантяго на територията на Еквадор той нанесал върху карта, открита от него, неизвестна на никого досега система от тунели, чиято дължина е стотици километри. Те се простират дълбоко под земята, образувайки гигантски лабиринт, който очевидно няма природен произход.

В скала е пробит огромен отвор, от който човек може да се спусне в недрата и да премине през последователно разположени хоризонтални платформи до дълбочина почти 240 метра. Тук се намират правоъгълни тунели, които завиват под прав ъгъл. Стените и таваните на тези тунели са толкова гладки, шлифовани, идеално равни, сякаш са покрити с лак.

В подземния лабиринт са разположени помещения с размерите приблизително на театрална зала, в които са открити мебели – маса и седем стола, изработени от материал, приличащ на пластмаса. Тук Хуан Мориц намерил огромен брой метални пластини с гравирани върху тях писмена. А на някои от тях били гравирани космически пътешествия и астрономически понятия.

Всички тези пластини са абсолютно еднакви, сякаш разкроени с помощта на висока технология по шаблон от метал. Откритието на Хуан Мориц без съмнение повдига отчасти завесата над загадката за онези, които са изградили тунелите, за равнището на знанията и епохата им.

Друга експедиция от англичани и еквадорци на границата между Еквадор и Перу през 1976 г. проучвала един от подземните тунели в Лос Тайос. Там също били намерени маса със столове, чиито облегалки били повече от два метра. Но най-интересно се оказало друго помещение – очевидно библиотека, която представлявала дълга зала с доста тясна пътека по средата.

 


По стените имало рафтове с древни дебели книги с по 400 страници всеки. Листовете на книгите били изработени от злато и изписани с непознат на науката шрифт.

Системата от тунели и пещери под Еквадор и Перу пази древна съкровищница, включително две библиотеки – една от метални книги, а другата – върху кристални табли.

През 1973 г. сега легендарният Ерих фон Деникен твърди, че той е влизал в гигантската тунелна система под Еквадор, която както му били разказвали, обхваща едва ли не целия континент и е явно свидетелство за високото развитие на нашите предци или пък на посещението на извънземни в древността. В тунелите се намира библиотека, в която книгите са направени от метал. И това в район, в който сега живеят само „примитивни” индиански племена без всякаква писменост, коментира Деникен.

 

2014-01-06 11:56:37

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ydara.com

Търсене/ Search

Психология

За науката вече няма съмнение, че душата и тялото си “говорят”

couple-having-romance-1“Искам хората да погледнат към живота си и да видят как тези или онези събития, стресът, мъката,

Прочетете още...
 
Как да разпознаем лъжеца. Видове въпроси/ Част III

Great Wallpapers 00827aПътя към успеха в личния ви живот и бизнеса ви зависят само от вас самият. Научете се

Прочетете още...

Тест

Какъв е шансът ти за успех?/ Тест за личностните качества

военноЛесно ли успявате да се харесате на околните? Харесват ли ви те изобщо?

Прочетете още...
 
"Нарисувай човече" Кои са силните и слабите страни на характер ти/Тест

човече 2Съществуват много тестове, в различни области и с различни цели, но най-популярни се

Прочетете още...
 
Древен китайски тест "Мъдрости показват каква личност си"/ Тест

chinaОсвен акупресурата, хартията, компаса, барута, коприната и печатането, Древният Китай

Прочетете още...

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Духовност/ Философия

Златните правила на източния мъдрец Далай Лама за живот с добра енергия и хармония

dala lamaНай-мъдрият сред мъдрите хора на нашето време е формулирал няколко

Прочетете още...

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com