Архив

< Април 2013 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30          

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Популярно

Доц. д-р Георги Нехризов: Древната келтска столица Тиле е открита край град Николаево

Някога в древността на територията на България са живели келти и са имали свое

Прочетете още...

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

336-227Забелязали ли сте, че някои хора предпочитат сладките неща или плодове, а други

пържоли и луканки? Не сте ли се замисляли защо някои стават вегетарианци много лесно, а други никога не могат да се разделят с пилешкото бутче? Немски психолози са провели изследване, установяващо връзката между чертите на човешкия характер и неговата любима напитка. Така например те твърдят, че почитателите на бирата са общителни, но егоистични, особено в интимните отношения.Привържениците на кафето са нерешителни и недоверчиви.Любителите на червеното вино умеят да защитават своите интереси и вървят неотклонно към целта си.


Този, който обича минерална вода, по природа е саможив и е трудно да бъде спечелено доверието му.Ако човек обича кока-кола, най-вероятно е лекомислен и склонен към кокетство.

 

А онзи, който предпочита натурални сокове, винаги смята своето мнение за абсолютно вярно.В съответствие с храната, която предпочитат хората, може да се откроят шест основни типа.

   

Не можете да се наситите на зеленчуци? Тогава у вас очевидно бушува огромна енергия и вие се стремите към големи професионални успехи. Любителят на моркови и други зеленчуци най-често е жаден за знания и честолюбив. Неговото усърдие и прилежание обикновено не остават незабелязани. В бита този човек е миролюбив, стреми се към хармонично партньорство и се грижи за своето здраве. Но трябва да се пази от прекалена употреба на сол - обичайна грешка на вегетарианците, тъй като това води до проблеми със стомаха и мигрени.


Предпочитате плодове? Ананас или манго – сладко парче от тези плодове е гаранция за щастлив живот. Любителите на плодовете лесно се сприятеляват, те са внимателни и предпазливи. Думата “конкуренция” им е непозната, поради което не се стремят да правят кариера и избират професии, където могат да изявят творческите си способности. Наистина поради отсъствието на честолюбие те може да изглеждат безгрижни. Мъжете от този тип са сдържани в чувствата си. Жените трябва да имат това предвид и да бъдат по-активни по отношение на такива мъже.


Феновете на сочните пържоли и бифтеци са доста импулсивни, за тях са характерни възходите и паденията. Почитателите на месото са повече подложени на различни заболявания, особено стомашно-чревни и съдови. И, разбира се, именно те приемат върху себе си първия удар в борбата със затлъстяването. “Рибната душа”, поклонник на филето от акула и стридите, се отличава със спокойствие и постоянство. Сдържаността й спечелва уважението на колеги и приятели. На такъв човек може спокойно да се разчита в семейния живот. Но на него не би му била излишна по-голяма откритост, тъй като рядко изказва своето истинско мнение за другите хора или отношенията с тях, което вреди преди всичко на него самия.


Любителите на мазната храна са удивително пъргави и пробивни, в службата им ги смятат за самотници, доста често успяват да се изкачат на върха на професионалната стълбица. Особено изкусни са във флиртуването – рядко някой устоява пред такова обаяние. Те биха могли да бъдат малко по-тактични – прекалената откритост понякога непреднамерено наранява събеседника.

 


ПЛОДОВЕТЕ


Обичате ли плодове? Купа с ароматни плодове в изсушено или замразено състояние, сладки, кисели или купа свежа салата, всички те са толкова изкусителни и вкусни! Те не просто са апетитни, но ни карат да се чувстваме по-жизнени, креативни и щастливи.

Вярвате ли, че плодовете могат да влияят на емоционалното ни, или на физическото ни състояние? Действително, храната оказва много силно влияние върху нашето мислене и нагласа към света. Храните, които обичаме, всъщност символизират различни неща, те имат скрит смисъл, който изразява не просто нашите вкусови предпочитания, но отразява и страни от характера ни.

Плодовете са извор на живот. Те са древен символ на похотта, изобилието, охолството и насладата от живота. Любителите на плодовете, с всяка следваща хапка от някой ароматен плод създават нова виталност, живот, креативност, кръжат около тяхната личност. Всяка хапка ги зарежда с енергия, нови сили, някак си ги кара да се чувстват по-щастливи и удовлетворени от живота.

Някой хора използват плодовете като енергиен източник в ежедневието си, черпят от скритата сила на естествените плодови сокове, което им съдейства за позитивното отношение към нещата, за покачване на творческата потенция, за лесното преодоляване на трудностите.Виното

Учени от САЩ и Испания откриха, че има начин да станем безстрашни. Някои храни могат да ни избавят от страха и фобиите, обясниха експерти от университета в Барселона и института в Колорадо.

Специалистите направили експеримент върху женски гризачи, които били изложени на стрес. В рамките на една седмица, плъховете се хранели със специална храна, богата на флавоноиди. Това са химически съединения, които се съдържат в червеното вино и някои цитрусови плодове и помагат в борбата с депресията, и неприятните фобии, пише БГНЕС.

След хранителния режим, богат на тези съединения, гризачите показали по-висока способност да се справят с негативните ситуации. Същият ефект се наблюдава и при хората. Зърнените храни, чаят и шоколадът също съдържат от тези съединения.

Отпусни максимално тялото си, послущай и ще литнеш в необятното пространство! Ще се изпълниш максимално с прана енергия.


Плодовете, които предпочитаме, говорят какви сме!


Всеки един плод изразяват различни черти от човешкия характер. Най-обичаният от вас плод ще ви помогне да разберете нещо повече за вашите лични характеристики и качества.

 


Ягоди
Тези от нас, които обичат ягоди, са сред честните и откровени хора. Те са много добри слушатели. Често те се отличават с липсата на чувство за хумор и на иронично отношение към несъществените неща в живота. Те са прекалено сериозни, твърде отговорни в отношенията с другите. Мъжете лесно се влюбват, бързо влизат във връзка, докато жените са по-нерешителни, те са по-взискателни и критични към партньора, който ще изберат.

 


Ябълки
Ако обичате ябълки, вие по скоро сте привърженици на някакви остарели разбирания, представи, идеи, но същевременно сте изключително жизнени, пълни с енергия, сръчни и пъргави в работата си. Хората се възползват от вашите положителни качества, тъй като вие сте мили, сърдечни, отзивчиви и те могат да ви гласуват пълно доверие, независимо от факта, че се опитвате да изглеждате сдържани, стеснителни и затворени. Вие сте доста предпазливи, когато влизате в нова интимна връзка. Често любовта за вас е свързана с много драматизъм, емоции и трудности.

 


Праскови
Ако любимият ви плод са прасковите, то вие имате твърде високи критерии в избора на приятели, но щом веднъж изберете някой за свой приятел, той остава завинаги лоялен и отговорен към вас. Вие сте взискателни в любовните отношения, но същевременно сте добри съпрузи и отговорни родители. Ако ви се отвори възможност за добър бизнес, вие ще покажете максималността на способностите и качествата си, ако имате шанс да изявите себе си в целия си потенциал, то вие несъмнено ще успеете в професията.

 


Кайсии
Ако обичате да похапвате ароматните кайсии, вие имате добра интуиция за бизнес инвестиции. Понеже сте твърде социални, комуникативни и общителни, то често заемате лидерска позиция в общността или в приятелския кръг. Поставяте любовната си половинка на високо място сред приоритетите в живота, поради което любовта за вас е съпътствана от множество неприятности, проблеми и трудности.

 


Портокали
Обичащите портокали обикновено се разкриват като смирени и кротки хора. Често те са работохолици, които се отдават цялостно на работата си. Те са пасивни и твърде рационални в любовта, въпреки че се изживяват като изключително страстни любовници, истински тигри в леглото. Всъщност те притежават прекалено изразени и силни сексуални инстинкти, което често ги изкарва извън граници.

 


Банани
Хората, които обичат банани, са сред най-търпеливите и упоритите. Те показват най-доброто от себе си, когато са изправени пред проблеми, деликатни ситуации или в случаи, в които от тях се изисква нещо над възможностите им. Щом сметнат, че са открили правилния партньор, те полудяват от любов и вярват, че това е единственият човек, с който ще изживеят живота си до края. Доколкото те са приятни и забавни, са от хората, които са способни да създадат изключително приятна семейна атмосфера.

 


Вишни/ Череши
Ако обичате вишни или череши, вие сте от деликатните хора, справящи сте с ежедневните проблеми твърде лесно, без много усилия и излишен драматизъм. Поради липсата на чувство за хумор и прекалената ви стеснителност и срамежливост, са представяте като твърде предпазливи в любовта.

 


Смокини
Смокините са сред любимите плодове на горещо темпераментните, природно надарените и изкусни хора, които се запомнят с техните качества и висок потенциал: отлична памет, свръх интелектуална надареност. Дори и в напреднала възраст те запазват живи своите отличителни характеристики.Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com