Архив

< Януари 2013 >
П В С Ч П С Н
  1 2 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Българска история

Побитите камъни слънчев календар или останки от древна цивилизация

"STONES FIRSTЗа тези мегалити започвам да си мисля, че не са по силите дори на човешки

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ На какъв език е говорил Исус Христос?

frige1 Nemrut DagiПреди около 7500 години, след Потопа, от бреговете на Черно море български

Прочетете още...
 
"Масонските" знаци в манастирите и църквите на България/ Част I

cross mТайнствени символи са разпръснати из българските храмове - звезди, луни,

Прочетете още...
 
Сензацията на XXI век ще е България!/ Тайнствените космически рисунки в българските църкви

Преображенски манастир - Цанко ЛавреновЕдна новина е на път да разтърси света на световните уфолози! В България има не една, а 

Прочетете още...
 
Ватикански заговор и кървави тайни, потулени зад смъртта на българския император Калоян

Bulgaria under Kaloyan1Бил ли е Калоян богомил? Кой е имал най-голям интерес да убие българския 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

templariosrezandoqw8ib1Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Прочетете още...
 
Заговорът против България/ Проклятието на Черния папа

Untitled-1 copy copyВсе повече са доказателствата, че ние, българите, сме в основата на световната

Прочетете още...
 
Мистериозната гробница на Бастет в Странджа планина пази знания за България и света

BASSETСтранджа е може би най-странната ни и мистериозна планина. Учените предполагат,

Прочетете още...
 

Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

Доказва ли науката това, което са знаели древните адепти - Бог съществува в светлината на нашите

Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

Един от всеки четерима души в света в някакъв период от живота си развива психично

Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели, а и цели

Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

Вгледай се в миналото и ще разбереш, къде е началото ти и накъде си се запътил...

Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

Историята със своята безпристрасност се стреми да подрежда всички значителни 

Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

Точно преди сто години, при разкопки при древния град Фест пред света се появил диск,

  • Неподозираните тайни на човешката материя - пътя към Бог, или към ново човекосътворение?

  • Психология и психопатология на зависимостите - болест, бягство от реалността, или запълване на празнота?

  • Секретните тунели на България - една от най-добре пазените тайни

  • Най-сензационната находка в света е скрита в сейф във Варна. По следите на най-старата цивилизация

  • Заговорът против България/ Отмъщението на Франция - поход против православието

  • Древните загадъчни народи - за произхода на етруски и пеласги и българската следа

ZZZ 1Днес каквото ще да става, изплювам камъчето. Крих досега,

едва устисках да не се разприказвам... Обаче сега ще си призная всичко, съвсем доброволно и без бой! Извинeте ме. Моля да не ми се сърдите. Ааааа, то май при вас Нова година дошла! Хайде, честита да ви е! Да сте живи и здрави, много късмет, пари и любов, другото само ще ни ZZZ 2сполети!

Ама преди аз да си призная... какво е туй бре, джанъм?! Какви са тез 800 милиона за подаръчета?! И с 60 милиона повече от ланшната година! За вас криза няма ли? За вас туй Мадоф не съществува ли? Криза на банковата система? Вий CNN не гледате ли? Абе вий знайте ли тук какъв кризис, какъв стрес ги тресе световниците?! Каквато и радостна молба да отправиш, с настоящата криза ще те заплашат. Фирмите фалират, банките колапсират, магазините празни, продавачките отчаяни. Ланшната шопинг лудост преди Фелис Навидат (весела Коледа) и Фелис ноче нуево (весел нов ден, демек Нова година) са се стопили като варненски сняг.

ZZZ 3Днес четох, българинът не се стреснал от кризата. Ама как да се стресне, че ний все в криза си стоим. Като рибки в мокра среда се гмуркаме из кризите. Кризи ще ни размахваш. Ний що кризи сме видяли... гръцки кризи, османлийски кризи, балкански кризи (де-що бран е било наоколо ни, без нас не се е минало, та даже и на USA през '44-та война сме обявили! Единствените в света!), фашистки, социалистически, перестройкови, преходни, футболни... абе кризисен народ сме си!! Ний след кризите може и да намаляваме, ама не спираме да хубавеем. Дето вика Тошето - куче с кренвиш ще ми плашиш. Обръгнат народ сме ний. Жилаво ни е семето. Туй нас кризи да ни размахваш! Най-малкото нова рецепта за туршия и домашна ракия ще обнародваме и с приятел от пазара ще се запасим. И, моля, докато килерът на мама ми и тати ми е заприходен  с компоти и чушки, не ме заплашвайте с никакви Мадофовци. Ще си ядем чушките от килера, малко сълзи ще пророним и след две домашни райкики нов виц ще му спретнем. Как напук на всички, дето са потънали в световната криза, нас пък ни прескочила, щото не ни харесала, нямало какво да ни вземе.

Оооох, за завиждане сме ний, българитеее, за завиждане! Ама не го разбираме. Че сме бедни - бедни сме... ама ето на, това ни спаси (нали съм си българче, и в бедата добро ще видя) СветътZZZ 4 като реве за потъналите си парички, ний какво? И без това парички по банките нямаме, имахме де, ама пирамидките ги глътнаха и на, пак оцеляхме. Те като ни се смяха, мислеха, че по-умни са от нас, като си лежаха до басейните, мислеха, че ще е завинаги... ама на - и на тях им се случи случката. Да бяха ни помогнали тогава, да бяха се поучили от родната ни ехперенсия (опитност). Сега освен да ни питат как се консервира туршия, друго не виждам. Много са зле в момента богатите световници ви казвам, хич не са завиждане. И една Нова година изкарахме, да не ти разправям! То не че миналогодишните бяха голяма работа.
Айде изплювам камъчето, то не се изтрайва вече. Вий си мислите, че тук като си имат фиести на всяка седмица по една, народът пее и танцува деноношно... тц, ядец. Мислите си, че испанците знаят какво е туй веселба! Убедени сте, че както ний си знаем да се фиестим и другите и те като нас! А, не, туй ний трябва да патентоваме - български почин за организиране и прекарване на фиеста! Да организираме световни конференции, семинари, дискусии на тема „Как да се веселим на веселбите като българите!“

ZZZ 5Щото тук веселбата на Нова година е най-скучното нещо, дето ми се е случвало на мен и на семейството ми. Чаках аз, чаааааках, надявах се силно следващата година тез испанци ще се светнат, ще му организират една грандиозна и всеобща и всенародна веселба, както в България, че дори и нещо по-така, да ни шашнат нас, ехтрансерос-ите (чужденците), ама то всяка година все така си върви намърлушено, че даже и по-лошо става. Да ви призная – по-скучно нещо от испанска Нова година - здраве му кажи!
Вий се напразнувахте, нали? Танци, смях, фойерверки, улиците пълни с танцуващ народ, гърми шампанското, колите надуват клаксони, тайфата с приятели, всички ухилени, щастливи...
Малко фиести имаме, ама знаем си ний как да си ги отпразнуваме... Пък тук улиците празниииии, по ресторантите тук-таме някои иностранци кротко бучат хапки, на централния площад малко музика, една-две пиратки, няколко балона, 12 гроздови зърна на всяка минута преди 12-ия час и... това е! Ама не е само това! То само това да беше! То и друго има. Те, моля ви се, в Европата ZZZ 6единствено испанците се цепят от колектива и не щат на 31-ви да им идва новата година!
Харесали са си 6 януари, моля ви се! И не един дядко Мразов, ами цели три... и не някакъв си дядко, ами три царе им носят подаръците, че даже и араб има между тримата спонсори. Ама да не си помислите, че нещата на 6-ти са по-различни! Мисля си обаче, че това ще е заради суетните испанки, не искат да се вдига шум, че остаряват още с една годинка.

Тра-ла-ла-бум-бам, дойде 2009-а! Още една годинка се отърва от нас. Каза „сбогом“, „адиос“ и по живо, по здраво се изниза. Нещо кисела беше. Писна ми от вас, вика, то не беше кризи, то не беше финансови скандали, то не беше банкрути. Вика: „Какво ми обещахте миналия 31 декември, а? Много здраве, късмет и любов! Де ги бре, де ги тез неща? Абе вий хората не можете ли ZZZ 7най-накрая да се кротнете и в мир и щастие да заживеете, а? Каква е таз борба помежду ви, каква е тази завист, това ламтене някой да заграби де-що мерне?! Обещахте ми любов, изпратихте ми войски и бомби в свещените земи. Казахте - на ти щастие, криза ми спретнахте! Ааааа, не ви ща аз даровете! Излизам в пенсия. А да ви видя каква ще я свършите през следващата.“
Честита Новата 2009-а, българи! Бъдете благородни и добри! Пожелавам ви много здраве, любов и късмет! Е, и малко парички ако може, за кризите не ни мислете... знаем как да се оправим, ний колко кризи сме оправили... Да му се не види, опасен кризисен народ сме!

 

 

 

Милена Марева
6 януари 2009г.
За вестник “Народно дело“

 

 

 


 

 


Търсене/ Search

Тестове и хороскопи

Тест на Гарднър за множествена интелигентност/ Психологичен тест

GARDNARТеорията за множеството интелигентости е разработена през 1983 година от Хауърд

Прочетете още...
 
Тест с двойка прилагателни ще ви покаже дали сте депресиран

stroСамооценъчна скала за депресия на VON ZERSSEN

Прочетете още...
 
Психогеометричен тест на Делингер с пет геометрични фигури/ №2

zaroПсихогеометрията е сравнително нова система за психологически анализ на личността. Тази

Прочетете още...
Банер

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

Изпрати вашето събитие на ydaracom@yahoo.com

Ако искате вашето събитие да се радва на широка популярност и всички да разберат за вашите послания - изпратете ни съобщение на нашата поща: ydaracom@yahoo.com, или писмо в групата на ydara.com във фейсбук. Изпращайте вашите събития и ние ще ги публикуваме на страниците на www.ydara.com
в рубриката '' Предстоящи събития''

http://www.facebook.com/Ydaracom / e-mail: ydaracom@yahoo.com

yarasport.com

marevstars.com

kakavida.com